Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Fordult már valaki pszichológu...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fordult már valaki pszichológushoz szerelmi élettel kapcsolatos gonddal? Tudott segíteni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 1. 23:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Maximum a sanax segít olyankor amit felír. :D
2012. jan. 1. 23:32
 2/12 szamóca.. ***** válasza:

ha segítség kell valami párkapcsolati tanácsadóhoz fordulj.

a pszichlógus nem fog neked megoldást nyújtani, ő a lélekkel foglalkozik nem azzal hogy miért nem jön veled össze a lány.

2012. jan. 1. 23:32
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem a lélekkel foglalkozik, hanem az emberek tudatállapotával. :P nem lélekbúvár. :D
2012. jan. 1. 23:40
 4/12 szamóca.. ***** válasza:
attól függ melyik ága:) mindegy ne menjünk bele mert nem ez a lényeg. hanem hogy nem fog neked választ adni arra, hogy miért nem jön össze veled a csaj:D
2012. jan. 1. 23:42
 5/12 A kérdező kommentje:
Szamóca ne legyél már ilyen felszínes. Nyilván nem arra gondoltam, hogy pszicholgusbácsi, miért nem jön össze velem ez a csaj.
2012. jan. 1. 23:59
 6/12 anonim ***** válasza:
Szamóca arra a célra egy jósnő is jobb mint a psychologus:DD
2012. jan. 2. 00:02
 7/12 szamóca.. ***** válasza:
na most ez miért felszínes?:D azt másra használjuk azt a jelzőt.
2012. jan. 2. 00:10
 8/12 anonim ***** válasza:

kérdésre a válasz: Ez sokban függ a párkapcsolatban előforduló jelenségtől.

Ha ez olyan lelki vagy fizikai eredetű ami az ő praxisába tartozik, akkor fog tudni segíteni.

ez bármi lehet:

pl, ha veri a párja és terrorban tartja, nem biztos, hogy a pszichológus fog megoldást nyújtani a kérdésben.

viszont ha...

Teszem azt csak kell valaki aki meghallgatja.

Vagy van egy olyan testi adottsága amit szégyellne elmondani a párjának, és ezért rosszul működik a párkapcsolat.

Vagy olyan félelmei alakultak ki egy korábbi negatív hatás következtében, mely miatt képtelen párkapcsolatban élni.

Ezek esetekben egy pszichológus tud segíteni.

Szerintem ezt jelenség válogatja.

2012. jan. 2. 00:15
 9/12 A kérdező kommentje:

Hogy meghallod azt a kifejezést hogy "szerelmi élettel kapcsolatos gondok", és neked mindössze annyiban merül ez ki, hogy nem tud valaki összejönni a csajjal.

Én komolyabb dolgokra gondoltam ennél a pitiáner dolognál.

Pl ha elveszíted a párodat (értsd:meghal) és nem tudod feldolgozni. Vagy ha fizikailag bánt, de te mégis szereted. (egyébként lány vagyok)

2012. jan. 2. 00:17
 10/12 anonim ***** válasza:

Ari, hogy "pszichológusbácsi"-zol :) Az évfolyamon rajtam kívül 60 lány és csak 7 fiú kezdett. Aztán idővel maradtunk 3an fiúk, a lányok meg még mindig vagy 40en vannak. Na, de ez mellékes. A kérdés szempontjából az a lényeg, hogy természetesen sokan fordulnak ilyen gondokkal pszichológusokhoz, bár kétségtelen, hogy nem a legolcsóbb módja a problémák megoldásának, de hatásos és mindenekelőtt építő jellegű. Sok olyan dologra fog fény derülni, ami mellékes ezzel, de ott lapul a háttérbe és mélyen belül frusztrációkat okoz, csak nem tűnik fel. Elnyomod vagy észre sem veszed...

Amúgy ilyen jellegű gondoknál, ahol az elszakadásról van szó avagy a fizikai bántalmazásról minden képen hasznos tud lenni egy ilyen "bácsi". Már csak azért is, mert kibeszéled magadból neki. Kibeszélsz mindent, ami benned van. Sokszor. Míg végül magad fogsz rájönni a megoldásra illetve már nem lesz olyan fájó a dolog, hiszen annyiszor átrágtad már. Minél többször felemlegetsz valamit, annál jobban alakul az emlék. Érdemes felvenni vagy leírni a közvetlen eset utáni érzéseidet, véleményedet és ezt megismételni fél évvel később. Igaz, ki tudja, hogy fél év múlva vajon érdekelni fog-e még a történet, de minden képen hasznos dolog kiírni magadból a gondjaidat. Hidd el segít tisztábban látni, érezni, cselekedni és meg is nyugtat.

2012. jan. 2. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!