Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fordult már valaki pszichológushoz szerelmi élettel kapcsolatos gonddal? Tudott segíteni?
ha segítség kell valami párkapcsolati tanácsadóhoz fordulj.
a pszichlógus nem fog neked megoldást nyújtani, ő a lélekkel foglalkozik nem azzal hogy miért nem jön veled össze a lány.
kérdésre a válasz: Ez sokban függ a párkapcsolatban előforduló jelenségtől.
Ha ez olyan lelki vagy fizikai eredetű ami az ő praxisába tartozik, akkor fog tudni segíteni.
ez bármi lehet:
pl, ha veri a párja és terrorban tartja, nem biztos, hogy a pszichológus fog megoldást nyújtani a kérdésben.
viszont ha...
Teszem azt csak kell valaki aki meghallgatja.
Vagy van egy olyan testi adottsága amit szégyellne elmondani a párjának, és ezért rosszul működik a párkapcsolat.
Vagy olyan félelmei alakultak ki egy korábbi negatív hatás következtében, mely miatt képtelen párkapcsolatban élni.
Ezek esetekben egy pszichológus tud segíteni.
Szerintem ezt jelenség válogatja.
Hogy meghallod azt a kifejezést hogy "szerelmi élettel kapcsolatos gondok", és neked mindössze annyiban merül ez ki, hogy nem tud valaki összejönni a csajjal.
Én komolyabb dolgokra gondoltam ennél a pitiáner dolognál.
Pl ha elveszíted a párodat (értsd:meghal) és nem tudod feldolgozni. Vagy ha fizikailag bánt, de te mégis szereted. (egyébként lány vagyok)
Ari, hogy "pszichológusbácsi"-zol :) Az évfolyamon rajtam kívül 60 lány és csak 7 fiú kezdett. Aztán idővel maradtunk 3an fiúk, a lányok meg még mindig vagy 40en vannak. Na, de ez mellékes. A kérdés szempontjából az a lényeg, hogy természetesen sokan fordulnak ilyen gondokkal pszichológusokhoz, bár kétségtelen, hogy nem a legolcsóbb módja a problémák megoldásának, de hatásos és mindenekelőtt építő jellegű. Sok olyan dologra fog fény derülni, ami mellékes ezzel, de ott lapul a háttérbe és mélyen belül frusztrációkat okoz, csak nem tűnik fel. Elnyomod vagy észre sem veszed...
Amúgy ilyen jellegű gondoknál, ahol az elszakadásról van szó avagy a fizikai bántalmazásról minden képen hasznos tud lenni egy ilyen "bácsi". Már csak azért is, mert kibeszéled magadból neki. Kibeszélsz mindent, ami benned van. Sokszor. Míg végül magad fogsz rájönni a megoldásra illetve már nem lesz olyan fájó a dolog, hiszen annyiszor átrágtad már. Minél többször felemlegetsz valamit, annál jobban alakul az emlék. Érdemes felvenni vagy leírni a közvetlen eset utáni érzéseidet, véleményedet és ezt megismételni fél évvel később. Igaz, ki tudja, hogy fél év múlva vajon érdekelni fog-e még a történet, de minden képen hasznos dolog kiírni magadból a gondjaidat. Hidd el segít tisztábban látni, érezni, cselekedni és meg is nyugtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!