Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi az eselye, hogy a peteeres nem pont felidonel kovetkezik be, hanem mondjuk utanna, vagy epp menstruacio elott par nappal? (nem szukseges pontos szazalekban valaszolni, eleg egy hozzavetoleges: nagyon keves, keves, vagy kozepes)
Ba/szki.XD
5x elolvastam,mondom mi az az [ejtsd:pítörz]????
Félidőnél következik be,milyen pítörz következik be félidőnél?:DD
Aztán tovább olvastam és megvilágosodtam.Ó anyám..:D
Bocsi az offért.
Kellemes Ünnepeket!
A méhnyálkahártya változása a menstruációs ciklus különböző szakaszaiban
1,Menstruáció (1-5. Nap)-> A nyálkahártya egy része lelökődik
2,Regenerációs fázis (5-6. Nap)->hámosítás az alsó mirigyekből
3,Proliferációs (follicurális) fázis (7-15 nap)->ezt a szakaszt az ösztrogén irányítja, az ovulációig tart, és a mirigysejtek osztódnak ekkor.
4,Szekréciós (luteinizáló) fázis (16-27.nap)->nyálkahártya megduzzad, a mirigyváladék mennyisége megnő
5, Ischemiás fázis (28.nap)->A nyálkahártya kivilágosodik, a vér a nyálkahártya alsó és felső rétegei közé folyik. A vér leválasztja a nyálkahártya felső részét.
Minden nőnek van évente 1-2 olyan ciklusa, amiben a petesejt nem lökődik ki. Ilyenkor a rákövetkező ciklusban BÁRMIKOR kilökődhet (egy jó orgazmus segít ebben), akár menstruáció alatt.
De olyan is előfordulhat, hogy a peteérés kitolódik valamilyen okból.
Emiatt a két ok miatt lehet BÁRMIKOR teherbe esni, még ha az esély mindig kisebb is, mint a peteérés szokásos helyén.
Ha nem követed a ciklusaidat (hogy mikor van peteérésed), akkor sajna nem tudhatod...
"Izgulunk". Te izgulsz, nem? Én épp terhes vagyok, szóval tuti nem esem teherbe... :D
Amúgy a hímivarsejtek átlag 3, de jó körülmények között 5 napig is eléldegélnek, így akár aktus után 4 nappal is teherbe eshet az ember lánya, így ez jóval megnöveli az esélyeket.
(Látszik is, hiszen fogamzásgátlás ide vagy oda, az emberiség gyarapszik...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!