Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan küzdjük le az új dolgoktól való félelmet?
Megvilágosult bennem hogy miért is nem merünk az új dolgokba belevágni. Mert nem ismerjük, nem tudjuk milyen, mi fog történni stb. Ezért van ilyen sok szűz pasi velem együtt, aki nem mert csajozni, lazulni, ahogy akar. ugyanígy csajbaba is.
Láttam egy filmet és valóban igaz lehet:
új dolog > félelem (visszafog, elgyengít)
félelem > nem cselekszünk
nem cselekszünk > szüzek maradunk
kezdjük ott,hogy miért nem mered első szám első személyben feltenni a kérdésed?
csernus az ilyesmiért azonnal leoltana.
Próbálkozni kell, akkor lesz sikerélményed!
Sikerélmény újabb próbálkozáshoz vezet mert bátorságot ad, és ujabb sikerélmény.
De nem mindegy h hogy próbálkozol! Fejleszteni kell a komunikációt,bunkó módon nem adhatod elő magad, se gyáván. Meg az emberismeretedet, h tudd mikor mire van szükségük a csajoknak!
Sokan azért nem vágnak bele, mert ha kudarc éri őket akkor beleépük az egojukba, és akkor az még kisebb lesz, féltik ettől az egojukat, h szembesüljenek azzal, h nem elég jók!
Persze a legfontosabb, hogy higyj benne, meg ne parázd túl, legyél laza, nyugodt, magabiztos!
Akinek jó az egoja azt is érik kudarcok, de annak nem épül be az egojába, mert lezázza magáról, és tovább próbálkozik!
hát ha valaki megtehetné hoy elveszíti a szüzességét, minden adott lenne de csak a félelem miatt nem teszi meg az előfordulhat h pszichiátriai eset.
félni a fogorvostól szokás, meg veszélyes dolgoktól, nade a szextől.. az jó neked, ember...
szamóca:
nem magától a szextől félek, ha ott lennék a csajjal az ágyba persze hogy megtenném ha tudnám. magától attól hogy ismerkedni kell, megszólítani a lányt stb stb, mert ugye szimplán új dolog ez az egész minden.
utolsó:
minden király lenne, csak a kezdeti lelkesedésnek kéne meglennie, aztán simán menne úgy érzem. Nem kapom meg azt a késztetést hogy legyen miért harcolni. Sok búval aszott lány kikészít, amikor csak mennek fapofával az utcán. :S Úgy érzem hogy senkinek sem jövök be, senki sem érdemel meg engem, ugyanakkor én sem érdemlek meg senkit. De ez sztem pusztán félelem....:S
Jól látod a dolgot Kérdező. Ezt már én is realizáltam.
A félelmet általánossgában úgy lehet leküzdeni, ha szembe mész vele. Kreálj szituációt amit megoldasz.
Nemrégiben rátévedtem valami youtubeos videó sorozatra, valami magyar kandúr ecsetelte ugyanezt. Hogy minden nap kitalál valamit amivel erősíti a jellemét. (Mondjuk a srác apaból nem szorul ilyenre, mert a tipikus magabiztos jóképű alfahím, de akkor is teszi, hogy még karakteresebb legyen) Péládul odamegy 30 emberhez valami bevásárló központban és megkérdezi tőlük, tudják-e hogyan szaporodik a meztelencsiga. Veszett jót nevettem rajta, de mondott valamit a csávó...
Szamóca: ilyen eset amit te mondtál nem létezik. Elméleti síkon maximum, de szexualitásban az elmélet és a gyakorlat között ku*va nagy különbség van.
Ha egy jó csaj odajönne hozzám az utcán, ezzel a szándékkal, én biztos elutasítanám. Gátlásosságom miatt is, meg a benne rejlő hátsó szándék lehetősége miatt is.
Gyerekek ezeket a dolgokat nem lehet olyan egyszerűen puszta elhatározásból véghezvinni. Ne dobálózzatok ezzel. Egy egészséges ember fel sem képes fogni, hogy egy félelemen élő ember mit élhet át. Irracionálisnak tűnik neki az amitől a másik fél.
És ha az ember ezzel egyedül van, nincs aki segítsen neki, csak mélyebbre és mélyebbre süllyed. Elveszti objektivitását, nem képes látni a lehetőségeket az életben.
Azzal természetesen egyet értek, hogy ha nem tesz ellene semmit az illető, megoldódni nem fog. Mert semmi nem oldódik meg magától.
Csak ne alkossatok ilyen könnyelmű véleményeket :)
Én is parázok az új dolgoktól. A megszokottság híve vagyok hatványozottan. Ezzel amúgy sokan így vannak, az emberi természetben is benne van, csak a mérték nem mindegy.
Szóval lényegében úgy tudod leküzdeni az új dolgoktól való félelmet, hogy belevágsz az új dolgokba. Nem hesegeted, kendőzöd el őket, hanem elintézed.
Találj valami belső tűzfalat, amivel le tudod pergetni magadról a félelem érzetet.
Bennem régebben volt ilyen para szerűség, én szimplán egy "sz@rok rá" titulust aggattam magamra. Gondolván ha az életem nem forog kockán, mit idegeljem magam?! "Sz@rok rá!"
De nagyon fontos az objektivitás!!! Jusson el az agyadig mi az amit csinálni fogsz, meddig ér el a "sz@rok rá" védelem. A linkséggel csak egy másik gondot kreálunk, az előző helyett :P
Tudom, hogy sokkal nehezebb mint amilyennek hangzik :)
Ezt egyébként használhatod csajozáskor is.
Félsz, hogy megaláz a csaj? Vagy csak csúnyán lekezel? "SZ@ROK RÁ!" Bele nem halok :)
Odamész és megpróbálsz barátkozni. Nem rögtön elhívni randira meg ilyenek. "Józsi vagyok a hegyről, van kedved meginni velem egy pohár bort egy flancos étteremben randi gyanánt..."
Nem így kell kezdeni. Csak ismerkedsz, mint egy még ismeretlen baráttal.
Mint ahogy mondjuk megismerkedsz egy csajjal a baárti körödben, akitől nem akarsz semmit.
Minél többször nézel szembe a félelmeddel, annál magabiztosabb leszel :) Csak el kell indulni a lejtőn és jön a dominó effekt.
Kicsit hosszúra sikeredett a mondanivalóm, bocsi érte :D Remélem legalább kicsit segíthettem :D
21F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!