Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érzek késztetést arra, hogy én kelljek mindenkinek egy adott társaságban?
Van komolyabb párkapcsolatom (2 év). Nem épp a legjobb, de szeretjük egymást.
Még előtte is, de mostanában egyre jobban úgy érzem ha pl buliban vagyok barátaimmal, hogyha barátnőmhöz megy oda egy pasi, akkor miért hozzá megy és miért nem hozzám?
Féltékeny vagyok végig, de nem mert a pasi tetszene hanem maga a helyzet.
És ez csak rosszabb lesz ha iszom is. Egyfolytában sakkozok a figyelemért.
Elég gáznak érzem, és szeretném ha nem érezném ezt a késztetést minden egyes alkalommal.
Szerintetek mit tehetnék ellene?
L/21
20:01-es vagyok. Sajnos azt kell mondjam nem javult az önbizalmad, sőt nincs is, mivel ha lenne akkor nem szorulnál mások pozitív visszajelzéseire, anélkül is éreznéd magadról hogy vagy olyan jó mint mások. Függetlenül a külsődtől.
Hogy szerezhetnél valódi önbizalmat? Gondolom amikor el voltál teljesen keseredve és úgy érezted nem érsz semmit se, mindig az járt a fejedben hogy "a többiek szebbek, stb." de valószínűleg nem jutott eszedbe soha hogy talán nekik se a külsejük miatt van önbizalmuk. Nem azért érnek valamit mert szépek. És nem azért van önbizalmuk mert sok barátjuk meg potenciális pasijelöltjük van. Pont fordítva! Azért vannak barátaik mert van önbizalmuk, tudják értékelni magukat! (bár azok akik téged leszóltak, biztos nem rendelkeznek ilyen önbizalommal, hiszen másokat kell fikázniuk ahhoz hogy ők maguk ne érezzék magukat értéktelennek, ez pedig semmivel se jobb annál ami nálad van sőt...)
Szóval önbizalmat úgy tudsz szerezni ha olyan új dolgokat próbálsz ki amiktől nagyon félsz (pl. bizonyos élethelyzetekben kiállni magadért, új hobbi, sport, ha gondot jelent hogy pl. sok ember előtt kell beszélned akkor ennek is nekiláthatsz stb.). És végülis nem számít az hogy hogy végződik, mennyire sikerül, lényeg hogy félsz valamitől de nem engedsz ennek a félelemnek, szembemész vele és ebből lesz a sikerélmény (ha mondjuk bénáznál akkor se add fel, addig csináld rendszeresen amíg bele nem jössz), majd egyszer csak azt veszed majd észre hogy amihez korábban gőzöd se volt, abban most te vagy az egyik legjobb. És akkor érezni fogod hogy bármire képes vagy (ugye látod mennyi köze van a külsőnek ehhez? semmi).
Nagyon köszönöm :)
Teljesen igazad van. Próbálok a hobbiaimnak élni, és abból merítek önbizalmat, mert ez így nem mehet tovább.
Talán akkor érhetem el a várva várt 100%os önbizalmat, ha végre színpadra állhatok és zenélhetek, jelenleg is ezért gyakorlok sokat. Csak hát ehhez is kell önbizalom, hogy ki merjek állni mások elé.
mindig attól félek, hogy ha van is önbizalmam, akkor nincs mire fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!