Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet mondani, amikor átadjuk a május kosarat?
Igen május elsején. amikor én kaptam tavaly nem mondtak nekem semmit, vagy lehet hogy igen, csak annyira le volt esve az állam hogy nem emlékszem :) Talán :Sok szeretettel?
Attól is függ mióta vagy együtt(együtt vagy?) azzal a lánnyal akinek adod. Talán nem is kell semmit mondani végül is ha virágot adsz neki alkalom nélkül akkor se mondasz semmit, csak mosolyogsz :)
OFF Ti valahol Észak- Magyarországon éltek?? vagy ez hol szokás?
Nyírségi ismerőstől hallottam megemlítés szintjén.
Én nyugaton élek, nálunk májusfa van. Gondolom hasonló ez is Nah ez mi? :)És hol szokás?
Nem tudom mit értettél félre
Fa van itt, de kosár nincs 8 és a kosár lényegét sem tudom így). De ebben mi az érdekes?? a kiejtésünk is más mint nektek, más kajákat csinálunk. Nem szoktunk a sonka mellé olyan túrós izét enni pl.
És mi nem csak a húsvétot ünneplejük, Karácsonykor is nagy ajándékozás van ez ugyan vallási okok miatt.
De a disznotórósunk sem hiszem hogy egyforma.
Hány éves vagy hogy ez neked fura? hogy más terület más szokás? :)
Nos akkor egy vásárosnaményi ismerősömnek, ( mostohaunokateso -ha van ilyen )
Ki volt írva msn re tavaly, hogy milyen szép kosárkát kapott.
Szerintem ez egy nagyon szép szokás, csak kár, hogy már egyre kevesebben ismerik! Én Heves megyei vagyok, de amióta élek, azóta ismerem ezt a szokást.
Lányoknak(akiknek nincs barátjuk) csak májusfát szoktak állítani, illetve akkor is, ha már együtt vannak, de még nem olyan rég, még nem komoly a dolog.
Májuskosarat már a komolyabb kapcsolatokban illik adni, rózsaszínűt,ha még csak udvarol, fehér színűt, ha már menyasszony a leányzó.
Én életemben 2 májuskosarat kaptam, egy hatalmas rózsaszínűt, amire egyátalán nem számítottam és nagyon meglepett vele, mert gyönyörű volt. 1 év múlva pedig egy fehér kosarat tűzpiros virágokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!