Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kérdezzekrá egy lánynál arra, hogy zsidó e vagy sem?
Ja, a kérdéshez még annyit, hogy valami ilyesmi:
Te: - Lehetne egy indiszkrét kérdésem?
Ő: - Persze
Te: - De nem szeretnélek megbántani, csak mégis kíváncsi vagyok rá...
Ő: - Mondd
Te: - Zsidó vagy?
ennyi.
Amúgy zsidónak lenni nem feltétlen vallást jelenti, ugyanis Ők egy népcsoport, a vallásuk a judaizmus, ennek is van sok ága... nem biztos, hogy ha valaki etnikailag zsidó, akkor vallása is az, tehát a világnézetet nem kell idekeverni. :)
Illetve hülye vagyok...
*hányadig generációig
Ez értelmesebb.
Azt nem tudom, csak azt, hogy anyai ágon "terjed". Ha egy zsidó anyának lesz egy lánya, akkor az Ő gyerekei is azok lesznek és az Ő lánya is tovább tudja adni... nem tudom van-e valami megkötés, hogy hány generáció, hiszen a lány ugyan úgy zsidó, mint az édesanyja vagy nagyanyja. Legalábbis én így tudom.
Amúgy ha jól emlékszem töri órára, akkor a 3. birodalomban olyan rendelkezés volt, hogy akinek a nagyszülei között van zsidó azt deportálják.
Oké, akkor én már nem vagyok zsidó "hivatalosan".:D
Kösz!
sajnos, nem sajnos, bennem ilyen vér van...
szerb, szlovák, sváb, zsidó, cigány. na most akkor én többszörösen kössem fel magam, vagy épp melyik vérvonal miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!