Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent az, hogy "nem bírnám ki"? Mit jelent "ki nem bírni"?
Egy kérdés kapcsán merült föl bennem ez a kezdetben költői kérdés, és elgondolkodtam rajta... Több helyen, nem csak szerelem/szex témakörben lehet találkozni a kifejezéssel, amikor valaki így ír: nem bírnám ki, ha..., ezt lehetetlenség kibírni, és így tovább.
De az a kérdésem, hogy ez pontosan mit is takar nálatok, mit jelent nektek? Mi történik akkor, ha valaki valamit "nem bír ki"?
Írjatok nyugodtan történeteket is, példákat, és kérlek, ne felejtsétek el odaírni a nemeteket és korotokat! Köszi mindenkinek a választ! :)
háát... ha nagyon szeretsz valakit akkor biztos nem bírnád ki ha elveszítenéd. pl belehalnál... vagy belebetegednél.
ez nálunk is így van. már 2 éve nem bírnánk ki ha elveszítenénk egymást a párommal :D
Szóval nálad azt jelenti, hogy ha nem látod napokig, esetleg hetekig a párodat, akkor annyira rosszul vagy, nem csak lelkileg, de testileg is, hogy orvoshoz kell fordulj?
Milyen tünetek jelentkeznek? Pontosan miben és hogyan nyilvánul meg ez a "ki nem bírás"?
Ezt az ember akkor mondja, ha valaki vagy valami nagyon fontos számára. Úgy érzi, nem tudna nélküle meglenni, nem bírja magát abban a helyzetben elképzelni, hogy megszűnik létezni számára az a fontos dolog. Tünetei néha vannak, pl. "depresszió", egy könyvben ezt olvastam: "Az ember, gyakran úgy gondolja nem tudna élni a párja nélkül, de ha belekerül abba a helyzetbe, hogy egyedül marad átértékelődik benne a gondolat." Szóval rájön, a másik nem is hiányzik neki annyira. Inkább a magánytól félt.
Szóval aki ezt mondja valószínűleg kibírná, ez inkább egy jelképes szóhasználat, nagyon fontos vagy nekem. Persze belülről tényleg érezheti úgy hogy nem bírná ki, az meg más hogy hogyan éli át ha valóban megtörténik vele. Szóval, a lényeg ha valaki ilyet mond, akkor nem hazudik, mert valójában így érzi, de ha mégis megtörténik, nem kell öngyilkosnak lenni vagy belehalni a bánatba, mert az sem vezet sehova, majd nemsokára jön egy olyan dolog amit szintén nem bírna ki, és addig is csak várni kell arra a dologra :P
Egyszerű költői túlzásról van szó. Annyit jelent, hogy "nagyon nem akarom".
Nőkre és kamaszokra jellemző ez a fajta túlzás.
Épp úgy mit az "ezer éve nem láttalak" kifejezés, vagy a "farkas éhes vagyok" .Se nagyon öreg emberekre se Piroskákra nem kell gondolni.
De gondolom ezt te is tudtad ;)
31F
Utolsónak: persze, hogy tudtam, csak arra vagyok kíváncsi, hogy ki hogy éli ezt meg, kinek mit jelent.
Mert mindenkinek mást és mást, én úgy hiszem.
Nyilván én se pusztulnék bele, ha bármi történne, amikor ezt mondom, de hogy mi játszódik le a lelkemben ilyenkor, és mi játszódik le benned, vagy valaki másban, na ez az, amit nem lehet tudni. :)
ez a kérdés az én kérdésemnél merült fel benned..
hogy 2 honapra elmegy a barátom dolgozni külföldre..
hát 1▲n különösképp arra gondoltam amikor én feltettem a kérdést,a hiányérzet miatt..hogy már nagyon hiányozni fog..
nekem csak 2 hétnyi idö volt,hogy nem láttuk egymást,mivel himlös voltam,és ö meg még nem volt himlös..és pont szilveszterkor nem lehettünk eggyütt szörnyü volt..de valahogy tuléltük
vett mikrofont magának hogy legalabb ugy tudjunk beszélni,halljuk egymás hangjat(telon kivül)..
rossz volt..
de ha tényleg ugy lesz hogy 2 honapig nem lássuk egymást,és alig tudunk majd beszélni..hát nehéz lesz..de ki kell bírni:)..hisz szeressük egymást :)
17/L
Kedves utolsó válaszoló! :) Köszönöm, h válaszoltál, igazából nem kukacoskodni akartam ezzel a kérdéssel, csak tényleg érdekelt, kinek mit jelent, ha azt mondja "nem bírnám ki". Sokszor használunk olyan szavakat, kifejezéseket, amik mögött nincs konkrét jelentés, sajnos néha konkrét tartalom sem...
Amúgy mennyi ideje vagytok együtt?
nem olyan hosszu ideje..
8 honapja :)
lehet azért érzem ezt,hogy nehéz lesz meg minden,mert ö az elsö komoly kapcsolatom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!