Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Introvertált vagyok, és elég nehezen nyílok meg mások előtt, hogyan ismerkedjek? F/22
A média és az emberek nagy többsége arra ösztönöz, hogy járjunk el bulikba és egyéb nagyobb összejövetelekre hogyha ismerkedni szeretnénk, de én nem igazán élvezem őket, sok ember mellett nem tudok ellazulni, feszült vagyok... sokkal jobban érzem magam itthon vagy a családdal, de így nyilván nem találok senkit majd... A baráti köröm sem túl nagy, és ők is hasonló személyiséggel és érdeklődési körrel rendelkeznek, így rajtuk keresztül se tudok ismerkedni.
Néha úgy érzem, hogy meg kéne változnom teljesen, extrovertáltnak lenni, de ez lehetséges-e vagy egyáltalán szükséges? Nagyon remélem hogy nem, mert alapvetően boldog vagyok így, csak hiányzik egy társ és persze a szex. Közhely az, hogy add önmagad és előbb-utóbb összejön valami, de nem hiszem hogy nagyon előnyös ha valaki introvertált.
Ki szeretném hangsúlyozni hogy nem vagyok önző, depressziós, befelé forduló vagy magamnak való, mert sokszor aggatják ezeket rá az introvertáltakra, miközben csak arról van szó hogy szabadidőmet inkább nyugodtabb körülmények között szeretem tölteni és/vagy kisebb társaságban.
Eddigi próbálkozásaim mind a suliban történtek, osztálytársaknál, csoporttársaknál, de egyik se volt eredményes, a legtöbben aranyosnak, kedvesnek tartottak, de úgy érzem ezeket csak azért mondták hogy ne bántsanak meg, és valójában nem jövök be nekik külsőre, vagy unalmasnak tartanak. Hamarosan befejezem az egyetemet, és állást keresek, és őszintén úgy érzem így még kevesebb esélyem lesz találkozni valakivel, ráadásul a negatív tapasztalatok sem segítenek építeni az önbizalmamat ezen a téren.
Többet kéne kimozdulni itthonról, de egyszerűen nem tudom hova mehetnék ahol jól érezném magam... gondolkodom azon hogy eljárok futni, edzeni, állítólag növeli az önbizalmat, ami nem ártana úgyse. Ha valakinek van valami ötlete mit kéne változtatnom, nyugodtan írjon!
Semmi gond nincs azzal, hogy introvertált vagy, viszont az ismerkedésben tényleg akadályozhat.
Internetes társkeresőt próbáltad már? Vagy iwiw csajok és pasik? Az is több, mint a semmi.
Könyvtárban is odamehetsz egy szimpatikus lányhoz valamilyen ürüggyel beszélgetni. Vagy ha sokat utazol, távolsági buszon is.
Mint mindennek, az introvertalt szemelyisegnek is vannak elonyei-hatranyai. Tanulasban, munkaban, koncentralast igenylo feladatoknal elony, tarsasagban egyertelmu hatrany.
Az alap szemelyisegeden valtoztatni nem tudsz, de tarsasagi helyzetekben, tudatosan kepes lehetsz exrtrovertaltan viselkedni. Utana persze kell majd egy kis pihenteto egyedullet ;)
Torekedj ra hogy egy kicsit nyitottabb legyel. Jarj el neha tarsasagba, buliba, akkor is ha eppen nincs hozza kedved. Fogd ezt fel ugy mint egy feladatot, aminek celja hogy szokd a tarsasagot es gyakorold az ismerkedest. A szemelyiseget megvaltoztatni nem, de fejleszteni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!