Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak peteéréskor lehetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak peteéréskor lehetek terhes, vagy bármikor?

Figyelt kérdés
2011. máj. 4. 19:32
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
63%

"ma 19:38

Kérlek, ne terjessz butaságot! BÁRMIKOR teherbe lehet esni. Pont a peteérés bizonytalan ideje és a spontán peteérés lehetősége miatt. Pont az ilyen félreértések miatt van annyi tiniterhesség...

Üdv:

egy orvostanonc"

Kedves "orvostanonc". Attól még peteérés nélkül nincs terhesség, nem gondolod?

Ha vkinek nincsen peteérése, akkor nem esik teherbe.

Az viszont igaz, hogy a peteérést idejét inkább csak utólag lehet meghatározni, ráadásul a spermiumok akár hat napig is életképesek a nőben.

2011. máj. 4. 20:57
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves ma 20:57!

Leírom még egyszer. Nem arról van szó, hogy ha nincs megérve petesejt, akkor is teherbe lehet esni, mert ez természetesen nem igaz. VISZONT: a peteérés nagyon gyakran eltolódik, ráadásul létezik a spontán peteérés is, tehát ezért kijelenthetjük, hogy az esetek nagy többségében MINDIG rendelkezésre áll érett pete (főleg fiatal korban), tehát nincs olyan időszak, amikor ne lehetne teherbe esni. Úgy értelmeztem a kérdezőt, hogy az "általános" peteérésre gondol (kb. 12-16 nap), és ezért nyomatékosítottam, hogy nem csak akkor lehet terhes, hanem BÁRMIKOR.

2011. máj. 4. 21:04
 13/25 anonim ***** válasza:
51%
Én úgy tudom, hogy a spontán ovulált pete legtöbbször éretlen.
2011. máj. 4. 21:05
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez így nem igaz. Sokszor éretlen, de sokszor érett (spontán peteérése válogatja), és nagyon gyakori a spontán ovuláció miatti terhesség (igazából ezért nem hatékony a "naptármódszer"), így azt lehet mondani, hogy "valós veszély". Hogy személyes példát is említsek, így született két szép öcsém is. Az egyik menstruáció előtti napon, a másik a menstruáció 2. napján bekövetkezett spontán peteérésből fogant.
2011. máj. 4. 21:18
 15/25 anonim ***** válasza:
61%

19:38 vagyok

Tisztàbban értve, amikor a petesejt érett, csakis akkor lehet teherbe esni. Ez àltalàban, ha valakinek 28 napos a ciklusa, akkor 14ik napon nagyon veszélyes nemi életet élni. Helyesebben 2 nappal elõtte és utàna is. En pedig igenis naptàri módszerrel védekezem.

Egyébként, ha nagyon odafigyelünk és rendes a ciklusunk meg lehet érezni, hogy mikor van a peteérés.

2011. máj. 4. 21:35
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Úgy védekezel, ahogy szeretnél, szíved joga. Viszont ezzel a módszerrel egy év alatt 100/40 (!) nő esik teherbe. Van aki kifogja többször is (lásd édesanyám, akinek percre pontos ciklusa van, de a ciklus utolsó, illetve 2. napján mégis esett teherbe). Ezért írom, hogy ez a módszer nem egy életbiztosítás, így nem ajánlom senkinek. Neked pedig szívből kívánom, hogy ne azért legyen ilyen jó a "hatékonysági-rátád", mert meddőségi gondok vannak! Sajnos sokszor előfordul :(
2011. máj. 4. 21:44
 17/25 anonim ***** válasza:
74%
Utolsó: Hiába érzed a peteérést, ha a spermiumok hat napig életképesek benned.
2011. máj. 4. 21:45
 18/25 anonim ***** válasza:
64%

:) Nem vagyok meddõ, mert màr tùl vagyok több szülésen. :)

Azt nem mondtam, hogy biztonsàgos a naptàri módszer, de a szülések utàn nekem bejött.

2011. máj. 4. 21:58
 19/25 anonim ***** válasza:
51%

21:45

Ha érzed a peteérést, akkor nagyon jól tudod, hogy most óvatosnak kell lenni.

Nekem egyébként mindig azt mondtàk, hogy a vérzés elõtt egy héttel és a vérzés utàn egy héttel veszélyes lehet nemi életet élni, védekezés nélkül. Viszont itt is nagyon fontos a ciklus milyen idõnként jelentkezik.

2011. máj. 4. 22:02
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

"Ha érzed a peteérést, akkor nagyon jól tudod, hogy most óvatosnak kell lenni.

Nekem egyébként mindig azt mondtàk, hogy a vérzés elõtt egy héttel és a vérzés utàn egy héttel veszélyes lehet nemi életet élni, védekezés nélkül. "

De ha már érzed a peteérést, akkor éppen peteérésed van. Viszont a hat nappal azelőtti aktusból maradhatnak élő spermiumok. Ezen mégis mi nem érthető?

Egyébként ha menzesz után egy héttel, meg menzesz előtt egy héttel nem szabd szexelni, akkor pont a ciklus közepén kellene? Ekkora baromságot:) Normális ciklusnál kb. félidőben van peteérés...

2011. máj. 4. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!