Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én lány vagyok , ő meg fiú. 16-17 évesek vagyunk. A helyzetünk nem egyszerű. Hogy oldjam meg ezt?
Szia!:)
Én is igy voltam a mostani párommal, ugyanez a felállás, ugyanez a lelkiállapot, tisztára passzol minden: hatalmas csalódások, no barát, minimum életkedv. Aztán megismerkedik velem, és minden megvéltozik, az ismerősei, osztálytársai szemében is vidámabb lesz, jókedvűbb, humorosabb, mejön az életkedve. Ez tartott egydarabig, de nem túl sokáig...aztán jött az, hogy ő nem elég jó, őt nem lehet szeretni stb. Időközben a barátnője lettem, az őrületbe kergetett, már öngyilkosság is fordult meg a fejében. sokat veszekedtünk, állandóan megbántott, rendesen lelkiekben tacsra voltam téve. Mig elegem lett és azt mondtam, hogy mostmár azért legyen elég, én ezt nem csinálom tovább, én nem születtem arra, hogy neki mindent elviseljek, és ha nem változtat akkor törülhetni a nevemet a telefonjából. (egy időután már nem volt hatásos az együttérzés)
Ennek hatására, megigérte, hogy megváltozik, és hogy soha nem gondol öngyilkosságra, elmondta, hogy szeret és mindenért bocsánatot kért. Ennek már másfél éve azóta boldog kapcsolatban élünk, és nem bántam meg, hogy kitartottam mellette:)
Mindezt azért meséltem el, hátha "tanulhatsz" belőle. amit a haverod, barátod tesz viselkedéséből látszik, hogy fél közel engedni bárkit is magához. szerintem nem ártana szakemberrel, pl pszichológussal elbeszélgetnie, de tapasztalatom szerint ezek az emberek hallani sem akarnak ilyen megoldásról.
Én azt tanácsolnám Neked, hogy állj oda a barátod elé és kérdezd meg nyiltan, hogy mi baja van már Veled, hogy állandóan cse..get, mit vétettél neki? Kérdezd meg nyiltan, hogy történt-e mostanában valami amiért ilyen rosszkedvű stb. tapasztalatom az, hogy ilyenkor ne légy olyan kis melegszivű, válaszolj úgy (vagy kérdezz) úgy ahogy ő válaszol. Ha szépen szépen, ha ordibálva te is hasonlóan. Általában ilyenkor leesik az 5 banis, hogy kivel is beszélnek ilyen csúnyán.
tarts ki mellette, ha szereted, ha jelent neked valamit. Próbálkozz, ne egyszer, többszőr. Ha valóban nem akar látni el akar üldözni, szemétkedik továbbra is hagyd békén egy időre, lássuk keres-e. Attól te keresheted legalább titokban, aztán ismételten beszélhetsz erről is vele.
Bocsi ha hosszú voltam. Remélem sehitettem kicsit. irj ha van vami, igaz azt hiszem nem leszek net közelben, de amint tudok válaszolok majd
Üdv
szia:(
Szomorúan olvastam amit irtál. Tényleg ott kéne maradnod mellette, egy kicsit még, hátha talpra áll.
Hasonlót én is hallottam, hogy bár meg sem ismert volna, meg hogy milyen ilyan-olyan vagyok, de elengedtem a fülem mellett. Bárhogy tiltakozik egy ilyen jellemű ember mellé kell valaki aki talpra állitja.
Közös program? Múltbeli emlékek felelevenitése sokat segithet. nézzetek filmet:)
Ne feledd, ezt addig csinád mig az ép ész határán belül van a dolog. tehát a végén ne légy Te az áldozat. addig csináld amig még azt mondhatod elviselhető, és egy percig sem tovább. Ha igy viselkedik veled lassan azt éri el, hogy végleg elmar magától. (ezt egyébként elmondhatod neki)
Még irj ha van mit, kb holnap leszek netközelbe ismét:)
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!