Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Létezik gondolatátvitel/gondol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik gondolatátvitel/gondolatolvasás vagy ez csak megérzés? Ti találkoztak már hasonlóval?

Figyelt kérdés

Az életemben most nem fér bele komoly kapcsolat, találkozgatok egy férfival, aki hasonlóan gondolkodik. Lassan 3 hónapja tart a dolog, nem jelenünk meg nyilvánosan, nincs bemutatás otthon, nincsenek érzelmek stb. Nagyon jól működik, vagy nála vagy nálam vagyunk heti egyszer, szex-kaja-sorozat és beszélgetések, de nem érintünk mély témákat.

Egy ideje úgy érzem, mintha minden gondolatom az kitalálná.

Apróságokról van szó. Egyik nap arra gondoltam, hogy de régen ettem pisztáciás croissant, soha nem mondtam neki mennyire szeretem.. a találkozónk alkalmával (mivel ő vásárolt be), láttam hogy vett.. Azt mondta meglátta, és jól nézett ki. Rengeteg ehhez hasonló történt, nem csak kaja témában...nem írnék le mindent.

Történt valakivel hasonló? Eddig nem hittem ebben, nem is volt ilyenre példa az életemben...

ma 10:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Velem már többször előfordult párommal kapcsolatban, hogy csak az eszembe jutott valami, de nem beszéltem róla és ő előálllt vele és még együtt se voltunk, jóformán akkor ismertem meg. Nem tudom, hogy a hasonlóság tehet róla, vagy megérzés, de létező dolog számomra.
ma 10:37
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, sok bennünk a közös, persze néha előfordul véleménykülönbség, de hasonlóan gondolkodunk. Lehet már egymásra hangolódtunk ennyi idő alatt.. az a megdöbbentő számomra, hogy a 8 éves komoly kapcsolatomban ilyen sosem volt vagy csak ritkán fordult elő.
ma 10:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Általában az egy hullámhosszról beszélnek, hogy klikkelsz valakivel. Nos ha egy hullámhosszon vagytok akkor az energia hiszen minden energia. Tehát a gondolatátvitel működhet, de mivel inkább realista vagyok inkább azt mondanám, hogy a hasonlóság tehet róla és a megszokás. Csakhogy a legközelebbi családtagjaimmal nem fordult elő olyan gyakran mint vele. Tök furcsa és megmagyarázhatatlan.
ma 11:02
 4/10 A kérdező kommentje:
Számomra is hihetetlen.. ugyanezen gondolkoztam én is, hogy a családtagjaimmal ilyen sosem volt.. Talán egy barátnőm van, aki megérzi, ha rossz napom/hetem van és úgy indítja a beszélgetést, hogy "minden rendben?". De ő már több, mint 15 éve a legjobb barátnőm, nagyon jól ismer.
ma 11:11
 5/10 anonim ***** válasza:
Létezik. Velem sokszor előfordul. Ha akarok valamit, akkor rágondolok, és fél perc múlva már mondja is a dolgot.
ma 12:47
 6/10 anonim ***** válasza:
Nálam több embernél is előfordult. Olyan is volt amikor konkrétan ki mondta ugyan azt a mondatot valaki, amire gondoltam. Egyszer egy idegen, egyszer meg a kolléganőm.
ma 13:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Létezik! Én imádom ezt a jelenséget.
ma 13:25
 8/10 anonim ***** válasza:

"Olyan is volt amikor konkrétan ki mondta ugyan azt a mondatot valaki, amire gondoltam"

Valójában nem azt mondta ki, amire te gondoltál, hanem átment neked, amire ő gondolt, majd a gondolatát szavakba öntötte. Nagyfokú tudatosság kell ahhoz, hogy megkülönböztessük a saját gondolatainkat másokétól. A gondolataink nagy része nem is a sajátunk, hanem a környezetünkből fogjuk fel őket.

ma 13:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen.

Pisztáciás példa: lehet te is láttad és ezért gondolt rá, neki is megtetszett, ennyi

Hány olyan gondolatod van, ami nem valósult meg? pl. 100-ból mondjuk kitalál 1-et, vagy 10-et, akkor az még mindig nagyon kicsi arány, ami a véletlenbe bőven belefér.

Ezen felül ha odafigyelsz a másikra, akkor azért meg tudod ismerni a gondolatait, nagyjábból sejtheted, hogy milyen állásponton van adott kérdésben, stb

ma 14:55
 10/10 A kérdező kommentje:

9-esnek: abban igazat adok, hogy általánosságban az arány azt mutatja, hogy lehet ez véletlen, és én is hasonlóan gondolkozom.

Ám esetemben egyre több ilyen helyzet alakult ki.. és az arány átbillent. Pl. 100-ból kitalál 80-at, ha a te számpéldádnál akarunk maradni. Az odafigyelést is megértem, csak számomra még mindig megdöbbentő, hogy heti egyszeri max 6 órás találkozókból ennyire még tudott ismerni.

ma 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!