Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Általánosságban kijelenthető,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Általánosságban kijelenthető, hogy aki nem talál társat, az csak a saját hibájából van?

Figyelt kérdés

Ez most kicsit elméleti kérdés, azért gondoltam, hogy feltegyem, mert igazából sok élethelyzetre rá lehet mondani, hogy az illető saját hibájából van benne, de mégis sokan ezt meg is kérdőjelezik. Például ilyen erővel azt is lehet mondani, hogy aki szegény, az maga tehet róla, mert nem tanult, nem képzi magát, nem vált munkahelyetet, nem vállalkozik, stb. És igazából ebben van igazság. Viszont másik oldalról szociálpolitikai szempontból meg mindig azt mondják az is számít ki hova születik, milyen mintákat lát, ez is kell ahhoz, hogy kitörjön mondjuk a szegénységből. A politikai kampányok jelentős része is erről szól, hogy nem te vagy a hibás azért, hogy szegény vagy, hanem a rendszer.

Társkeresésben is igazából egy rendszer részei vagyunk, tehát nem egyetlen férfi keres egyetlen nőt, hanem egy nagy halmaz van és igazából itt is elég sok minden eldől már születéskor, ki milyen külsőt, temperamentumot örököl, milyen családi mintákat lát, milyen anyagi hátteret kap, milyen oktatást, stb. Ez meghatározza milyen karriert fut majd be, milyen körökben fordul meg. Vagyis továbbszőve a gondolatot, itt sem teljesen csak egy emberen múlik minden. Persze könnyű rámondani valakire, hogy csak ő tehet róla, de inkább az van, hogy az emberek könnyen megtudják fogalmazni azt, hogy mire vágynak, azt viszont, hogy mi állítja le bennük az erre való törekvést, mi gátolja őket, hogy haladjanak a céljaik felé, arra nehezebben reflektálnak és ez utóbbiban azért van szerepe a társadalomnak is.

tegnap 13:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
38%

Én azt mondom, ha valaki nehezen nyit mondjuk traumák miatt, akkor az saját hibából nem talál párt.

Nagyon jó úton halad ha próbálkozik, előbb-utóbb sikerülni is fog neki, de jelenleg még nem megy, és ez csak rajta múlik. A körülmények tették ilyenné, de az ember tud változni, tehát változzon.

tegnap 15:27
 12/20 A kérdező kommentje:

És ha valaki odáig sem jut el, hogy felismerje a traumáit? Igazából egy pszichológustól olvastam, hogy van olyan, akinek azt is nehéz elképzelni milyen, ha egy felé irányuló kéz simogatni szeretné és nem ütni, mint amihez hozzászokott. Azért nagyon mélyről indul, aki így szocializálódott. A németeknek is van egy mondása "Was man hat nicht gelernt, kann das nicht weitergeben." ("Amit az ember nem tanult meg, nem is tudja továbbadni.") Nagyon nem mindegy ki mennyi szeretetet, önbizalom erősítést kapott gyerekkorában, ezek mind kihatnak a későbbi párkapcsolataira, ha egyáltalán eljut odáig.

tegnap 17:13
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem jut el odáig, akkor nem elég az önismerete. Márpedig ha neki (nekem is, mert én is ilyen vagyok) fontos a párkapcsolat, akkor tenni fog érte, megismeri magát, másokat, sokmindent.

Én azt mondom ha képes rá, hogy fejlődjön, akkor rajta múlik. Ha nincs önismerete az is rajta múlik. Igazából minden az adott emberen múlik, ez különbözteti meg a sikereseket a sikertelenektől, hogy a sikeres tesz a sikerért, a sikertelen meg a körülményeket okolva lemond róla.

tegnap 17:19
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

Mit mondasz arra, aki pl.: egy betegséggel született, de agyilag okés?

Mit mondasz arra, aki nem feltétlen szép?

tegnap 17:35
 15/20 anonim ***** válasza:
50%
#9 nem a te hibád, de a változtatáshoz a saját elhatározásod is kell. Más nem tudja megtenni helyetted!
tegnap 17:42
 16/20 anonim ***** válasza:
50%
Amúgy hiba - nem hiba. A végeredmény a lényeges, nem az ki a "hibás". Senki sem fog számonkérni, de végül nem lesz párod. Hibáztathatsz másokat, attól a saját életed még nem változik.
tegnap 17:43
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Változtattam is rajta, és emberfeletti teljesítmény volt.

tegnap 18:23
 18/20 anonim ***** válasza:
71%
Csak ti nem értitek, hogy min megyek át egész életemben. Nekem folyamatosan úgy dobogom a szívem, mintha futnék. Ennyire szorongok. Ha meg arra gondolok, hogy oda megyek egy nőhöz, annyira szorongok, hogy beszélni se tudok értelmesen. Régen sokkal rosszabb volt, elég sokat dolgoztam már magamon, de még mindig nem olyan vagyok, amilyennek lennem kéne. Emiatt sose volt életem, nem is lesz.
tegnap 18:28
 19/20 anonim ***** válasza:
66%

Nem

Ez szerencse kérdése

tegnap 19:47
 20/20 anonim ***** válasza:
50%
#18 szakember igénybevételén gondolkoztál már? Ez a szakmájuk, kismillió esetet láttak már. Olyan ez mint az orvos, ha már az otthoni praktika nem segít akkor felkeresed. Meddig akarsz várni?
tegnap 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!