Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » 4B mozgalom mennyire elterjedt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

4B mozgalom mennyire elterjedt?

Figyelt kérdés

[link]

Az a lényeg, hogy koreai nők úgy akarják elérni az egyenjogúságot, hogy nem ismerkednek, nem szexelnek, nincsenek jelen az társkeresésben.

Mennyire lehet elterjedt ez Európában, Magyarországon? Még ha nem is tudatosan az egyenlőségért teszik, egyre több nő mondja azt, hogy nem akarja a párkapcsolattal járó extra terheket, plusz házimunkát végezni egy férfi után. Inkább marad szingli, a szexet megoldja vagy nem hiányzik.

#4b #szingli életmód
ma 12:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
34%

Nem elterjedt, sosem hallottam még erről.

Szerintem egyébként az egyenlőség megvalósult (ez, hogy a fizetés más, ez nem igaz, hiszen béralku van, vagy fix bér, azt meg nem várhatjuk, hogy 5 év munkatapasztalatot kivált 5 év gyereknevelés, és utána ugyanannyi pénz jár, mint annak, aki közben dolgozott) legalábbis Magyarországon és Európában. (Vagy valaki világosítson fel, hogy miben nincs jogilag egyenlőség)

Az, hogy valaki nem szeretne olyan társat, aki mellett nem egyenrangú és aki több feladatot ad a nyakába, mint amennyit átvállal, az teljesen érthető.

Te sem szeretnél dolgozni plusz háztartást vinni más helyett.

/nőként mondom/

ma 12:22
 2/14 anonim ***** válasza:
76%

1

Csak elméletben valósult meg.

ma 12:25
 3/14 anonim ***** válasza:
32%

#2 és gyakorlatban mi az, ami nem teljesült?

Fiatal vagyok még (23) szóval van még mit tanulnom.

ma 12:27
 4/14 anonim ***** válasza:
95%

Maga ez a mozgalom nem túl elterjedt Európában, de több dolog, amit képvisel, igen. Körülöttem például az az általános hozzáállás (részemről is), hogyha egy férfi nem ad hozzá az életemhez, nincs okom együtt lenni vele. Kedvelem a nagyapámat, de a páromtól sose viselném el azt, ahogyan néha a nagymamámmal viselkedik. Nem kell semmi szélsőségesre gondolni, de az, ahogy elvárja, hogy a nagymamám intézzen mindent a házban, nemcsak, hogy mindig ő süt és főz, de még a szobába is be kell vinni neki az ebédet, hogy amíg dolgozott, rendszeresen flörtölt az ügyfeleivel... Én már egy ilyesmi miatt is szakítanék a párommal (szerencsére ő jobb ennél a szintnél), a nagymamám pedig lassan hatvan éve él ebben. Sajnos még sok férfinak az a társkeresési hozzáállása, hogy tulajdonképpen pótanyukát keres, akivel rendszeresen szexelhet; na, ezeket kellene jobban megszűrni.

Dél-Koreát nem érdemes ilyen szempontból (sem) összehasonlítani Európával, mert a nők helyzete ott nehezebb, jobban ellehetetlenítve vannak.

25/N

ma 12:37
 5/14 A kérdező kommentje:

Például ha választani kell, hogy egy 28 éves férfit vagy egy 28 éves nőt léptessenek elő, akkor a férfire esik a választás, mert a nő "úgyis elmegy szülni". Kisgyerekes anyaként örökké hátrányban leszel a munkaerőpiacon, miközben a kisgyerekes apa ugyanúgy maradhat(na) vele otthon, elvileg.

Nőként fogsz még kapni pàrszor célzást, hogy ha el akarsz érni valamit, akkor legyél kedvesebb. Khm...

Hiába mondasz nemet, azt is megkapod majd pàrszor, hogy csak azért vagy ott ahol, mert lyuk van a làbad között. Lehetsz te bármilyen jó szakember...

Nőként, ha bárkivel konfliktusod van, egyből jön a mi van, menstruálsz? Vagy nem dugtak meg rendesen? Naná, hát mi más...

A bérek pedig még mindig alacsonyabbak, függetlenül attól, hogy a nőnek egyáltalán van-e gyereke.

ma 12:37
 6/14 anonim ***** válasza:
25%
#5 "a bérek alacsonyabbak", erre tudsz valami forrást adni? Hol alacsonyabbak? Ugyanazt a pozíciót hasonlítod?
ma 12:44
 7/14 A kérdező kommentje:

[link]

Az Európai Parlament elég hiteles? Vagy keressek egy cikket a feminán is?

ma 13:04
 8/14 anonim ***** válasza:
73%

#7 Köszi, nem kell, ez teljesen hiteles forrás, de nem ezt kérdeztem. Azt tudom, hogy átlagban a nők kevesebbet keresnek, de ez azért van, mert több a nő az alacsonyabban fizetett karrierutakon, több nő dolgozik részmunkaidőben, és ebben a statisztikában a gyerekesek is bennevannak, akik éveket kihagytak.

idézem a cikkedből: "A számok értelmezése nem olyan egyszerű, mivel a nemek közti kisebb bérszakadék egy adott országban nem feltétlenül jelenti a nemek közötti nagyobb egyenlőséget. Egyes tagállamokban az alacsonyabb bérkülönbség abból adódik, hogy a nők kevesebb fizetett álláshelyet töltenek be. A nagy különbségek általában a részmunkaidőben dolgozó vagy csak bizonyos szakmákban dolgozó nők magas arányából adódnak"

Aztán ki is van fejtve. Szóval igen, átlagban kevesebbet keresünk, de ez miért probléma? Ha adott pozícióra adott tapasztalattal ugyanaz a fizetés (vagy ugyanakkorák az esélyek béralku során)

Ha arra mutatsz forrást, hogy mondjuk a pénzügyi elemző nők X év tapasztalattal Y diplomával Z cégnél kevesebbet keresnek, mint ugyanezekkel a feltételekkel a férfiak, az lenne érdekes.

ma 13:19
 9/14 anonim ***** válasza:
18%

Femcel nyavalygas.

Amugy ha a noknek kevesebb bert adnanak, akkor mindenhova noket alkalmaznanak, es a ferfiak kiszorulnanak a munkaeropiacrol..... Es hat ez nincs igy :)

40F truecel

ma 13:20
 10/14 anonim ***** válasza:
90%

6, én konkrét példákat is tudok neked hozni: nő vagyok és a professzionális karrieremet egy kis magyar szoftvercégnél kezdtem. A 3 hónap próbaidőre a fizetésemet csökkentették, arra hivatkozva, hogy ez csak próbaidő. A férfi kolléga, amikor kezdett neki teljes fizetés járt erre az időszakra is.

Utána a BT-nél dolgoztam (multi), ahova már 4 év tapasztalattal mentem. Ugyanabban a csapatban a férfi kolléga, aki ugyanaznap kezdett mint én, br 80000 ft-tal keresett többet úgy, hogy soha nem dolgozott előtte azon a területen. Ismétlem, én 4 év tapasztalattam mentem oda. Szintén BT, női kolléga PM poziban 3 év tapasztalattal közel kezdő bért kapott. Akárhányszor emelést kért, megmondták, sajnos nincs rá keret, kapna ő, de sajnos nem tudnak adni. Felmondott, és a helyére 2 férfi kolléga érkezett pontosan ugyanannyi ügyfélre és projektre. Tehát szar pénzért két ember munkáját végeztették vele.

ma 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!