Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Valóban én lennék a hibás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban én lennék a hibás amiért öngyilkos lett?

Figyelt kérdés

Volt párom, 4 év után januárban elhagytam (én voltam az első komoly barátnője 35 évesen) februárban megismerkedtem a mostani párommal. Ezt megirtam neki is érezhetően rosszul érintette. Ő továbbra is keresett, próbálta fenntartani velem a kommunikációt. Én kértem hogy ne mert én már ezt lezártam, és nekem már az új párom a fontos, lépjen ő is tovább. Írta hogy rajtam kivül nincs senkije aki foglalkozott vele. Nem fogta fel már én sem akarok. Erre küldött párszor kisebb ajándékot postán, megkértem többet ne. Ősszel egyszer rákérdeztem mi van vele, kiderült súlyos beteg és lelkileg is rosszul van azt irta magányos, írtam akkor keressen új párt.

Ma kaptam a hírt öngyilkos lett. Kaptam egy üzenetet az anyjától amiben közli ezt, engem hibáztat mert elhagytam és nem tudta magát ezen túltenni és hogy most örülök-e meg boldog vagyok-e. Viszont én nem érzem hogy ezért felelős lennék. Csak a saját jólétemért és boldogságomért.

dec. 18. 02:15
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
9%

Januárban szakítottál vele, februárban már más volt,ráadásul 4 éves kapcsolat... Engem is megviselt volna.

Nem nagyon szerethetted, ráadásul nekem megfordulna a fejemben, hogy már jóval szakítás előtt is megvolt az a valaki más...

Persze hibáztatni nem lehet Téged, sokan vagdalóznak ezzel az " öngyilkos leszek" szöveggel. De ismerned kellett volna az exed,hogy ő mentálisan nagyon instabil és hogy baj lesz nála.

dec. 18. 08:35
 32/56 anonim ***** válasza:
9%
Hiába jöttél ide felmentésért, valamilyen szinten a te lelked én szárad, mert ha nem vagy nem történik meg. Sajnos az ő verzióját nem tudjuk meghallgatni, kíváncsi lennék a valós sztorira, de lényeg a lényeg te is hibás vagy valamilyen szinten, amit a sorstól visszakapsz.
dec. 18. 08:37
 33/56 anonim ***** válasza:
67%
Nem te tehetsz róla. Nem követtél el gyilkosságot. Az öngyilkosság a saját választása volt. Gyenge emberek teszik ezt.
dec. 18. 09:03
 34/56 anonim ***** válasza:
67%
35-ös ez baromság, mert megtörtént volna a kérdező nélkül is. Az ilyen labilis emberek előbb-utóbb úgyis megteszik az öngyilkosságot. Keresnek rá okot.
dec. 18. 09:07
 35/56 anonim ***** válasza:
6%

"Írta hogy rajtam kivül nincs senkije aki foglalkozott vele. Nem fogta fel már én sem akarok."

Pszichológust javasoltál neki, vagy, hogy próbáljon barátokat szerezni? Amúgy attól, hogy exed volt attól annyi lehetett volna benned, hogy legalább mint barát, vagy jó ismerős támogattad volna ha már más szart rá. Az ember aki depressziós ragaszkodik az élethez, de amikor mindenki szarik akkor sajnos öngyilkossághoz folyamodik.

Valamilyen szinten igen hibás vagy a történetben mert legalább tiszteletből nyújthattál volna felé segítő kezet egy darabig.

dec. 18. 09:07
 36/56 anonim ***** válasza:
84%
Egyáltalán nem hibás a kérdező. Egy felnőtt ember tegye rendbe magát fejben, ne másoktól várja.
dec. 18. 09:24
 37/56 anonim ***** válasza:
78%

35 ez is mekkora hülyeség...

Megtörténik más miatt.

Felnőtt korában az ember egyedül sajat magáért felelős ilyen téren.

dec. 18. 09:36
 38/56 anonim ***** válasza:
69%
Nem a kérdező hibája, hogy az exe ennyire nem tudta feldolgozni a történteket és nem fordult segítséghez. Ha a kérdező ott lett volna mellette, akkor csak hamis reményeket ültetett volna el benne, mialatt látványosan tovább lépett már.
dec. 18. 09:36
 39/56 anonim ***** válasza:
87%
Az én exem is öngyilkos lett a szakításunk után 2 évvel. Súlyos pszichés problémái voltak, emiatt is ment tönkre a kapcsolatunk. Én sem érzem magam felelősnek azért, mert ő ilyen állapotban volt, hiszen már megismerkedésünk előtt is fennállt a probléma és senki nem róhatja fel nekem (sem) hogy nem akartam, hogy magával rántson. Próbáltam neki segíteni, de nem lehetett és nekem is csak egy életem van.
dec. 18. 13:18
 40/56 anonim ***** válasza:
75%

"Januárban szakítottál vele, februárban már más volt,ráadásul 4 éves kapcsolat... Engem is megviselt volna."

Az egy dolog, hogy megviselt volna, de attól, hogy valakit megvisel valami, egészséges ember NEM lesz öngyilkos.

Ezzel az erővel mindenki lehetne öngyilkos, akit mondjuk megcsaltak vagy bántalmaztak, esetleg lecseréltek.

Hát nem, nem így működik. A saját életéért felelős az ember, az, hogy kioltja az életét, kizárólag a saját döntése.

Nem fog visszakapni semmit és nem szárad a lelkén semmi.

Az öngyilkosság pedig nem úgy működik, hogy majd az dönti el, hogy mi a kimenetele a dolognak, hogy sikerül-e kierőltetni másokból törődést.

dec. 18. 13:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!