Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha mindenki azt mondja körülöt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha mindenki azt mondja körülöttem, hogy exem érzelmileg bántalmazott miért magamat okolom folyamatosan hogy vége lett?

Figyelt kérdés
Mert én tényleg úgy érzem, hogy nem voltam elég jó, bennem a hiba.
nov. 8. 14:29
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Azért mert még nem vagy túl rajta. Ha már nincsenek iránta érzéseid és elengedted akkor fogod tudni utálni és levonni a tanulsagokat.
nov. 8. 14:30
 2/9 anonim ***** válasza:
53%
Orulni kene, hogy vege!
nov. 8. 14:40
 3/9 anonim ***** válasza:
52%
Mert így működik a Sockholm-szindróma. Sikerült elérnie, hogy teljesen függj tőle érzelmileg.
nov. 8. 14:42
 4/9 anonim ***** válasza:
55%
Pszichológus segíthet.
nov. 8. 14:51
 5/9 anonim ***** válasza:
24%

Miféle neo-liberalista kifejezés ez az érzelmi bántalmazás?

Hihetetlen, hogy miket ki nem találnak, bár a transznemű meg a szapioszexuális után már ezen sem lepődöm meg.

nov. 8. 16:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg rossz párkapcsolati minta számít neked normálisnak, ami miatt hiába bánnak veled darab szarként, akkor is úgy érzed te vagy a hibás.

Első tippem, hogy ezt láttad a szüleidtől, környezetedben.

Az is lehet, hogy depressziós vagy, nagyon magadba fordulsz, mindent magadra veszel, nehezedre esik donteni, cselekedni, viselni a következményeket. Ezek miatt minden szeretetmorzsának örülsz, még ha egyébként valami alapvetően szar.

nov. 8. 17:01
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

Mert ilyen egy bántalmazó kapcsolat.

Gondolom először nagy volt a szerelem, elhitette veled, hogy a ti kapcsolatotok különleges, és hogy mennyire odavan érted, és te vagy a legszebb nő a világon.

Aztán amikor szépen bekajáltad ezt a dolgot, elkezdte a személyiséged leépítését.

Meghíztál, kövér vagy, rosszul öltözködsz. Elviselhetetlen vagy, folyton mindenért veszekszel. Örülj, hogy veled van, mert soha nem lesz még egy ilyen jó pasid mint ő. Amilyen ronda és elviselhetetlen vagy, úgysem kellenél senki másnak.

Általában ez a menete egy bántalmazó kapcsolatnak. Mivel elhitted, hogy igaza van, nincs önértékelésed, és attól tartasz, hogy annyira értéktelen és ronda vagy, hogy soha többet nem lesz már párkapcsolatod, és ezért akármennyire is megaláz, mégis vele maradsz. A kapcsolat elején átélt eufórikus állapotból merítesz, folyton várod, hogy majd megint olyan lesz, mint az elején. És valóban, ha látja az illető, hogy van esélye annak, hogy szakítani akarsz, akkor egy rövid ideig megint kedves lesz. De ez nem lesz tartós állapot.

Na, ezt csinálta velem az exem. Utána olvastam egy könyvet, amelyben szépen levezették, hogy igen, pont így néz ki egy pszichopata által uralt bántalmazó kapcsolat. Nekem évekig tartott utána talpra állni.

Szerintem próbálj barátkozni emberekkel. Ne akarj társat, csak ismerkedj, akár nőkkel is. Látni fogod, hogy az emberek értékesnek tartanak, hogy szeretnek veled lenni. Látni fogod, hogy szép vagy és érdekes. Kezdj el csinosan öltözködni, vegyél magadnak új ruhát, csináltass új frizurát. Kezd új hobbit, tanulj valamit.

Aztán ha felépültél, jöhet az új kapcsolat, de többet senkinek ne tűrd el, hogy kritizáljon. Ha nem tart elég szépnek, hát nem kell együtt lenni, keressen szebbet, jobbat.

Abban lehet valami, hogy már eleve nem volt nagy önbizalmad, ha ezt meg lehetett veled tenni. Szüleiddel milyen a viszonyod?

nov. 8. 17:26
 8/9 anonim ***** válasza:
50%
Mivel nincsenek leírva konkrét esetek én nem hiszek az ismerőseidnek. Majd ha írsz pontos szituációkat, hogy mindketten hogyan reagáltatok rá akkor tudok érdemleges választ adni.
nov. 10. 17:14
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
Ez nem róla szól, hogy te azt érzed, hogy nem voltál elég jó, hanem magadról, és valószínűleg nem is a párod váltotta ki ezt az érzést, hanem sokkal korábbi referenciaszemélyektől (Szülők) jön. Ha biztos lennél az értékedben, abban, hogy kinek éri meg szeretetet adni és kinek nem, mert erre megtanítottak volna, akkor később a párkapcsolatban nem azon morfondíroznál, hogy te elég jó vagy e egy téged kritizáló, leszóló embernek, hanem hogy ő elég jó e neked, és azonnal felfognád, hogy nem, és már ott se lennél.
nov. 10. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!