Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Elég nagy ahhoz a világ, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elég nagy ahhoz a világ, hogy keressünk tovább olyan embert, aki mindennek (legtöbbnek) megfelel, és megvan a szikra is, vagy szikra nélkül, de szeretetben, békében, biztonságban érdemes megállapodni?

Figyelt kérdés

Én személy szerint mindig a jófiúkhoz vonzódtam már kicsi koromtól, tudatában voltam/vagyok annak, hogy a rossz fiúk csak szenvedést okoznak és bizonytalanságot, amit én soha nem szerettem. Általános iskolában is a legudvariasabb fiúért rajongtam, és később is olyan plátói szerelmem lett, aki kedvesen és megértően utasított el. (Így is tudott fájni kegyetlenül, mégsem negatív emlék.) Később is jófiú utasított el, valamint az első barátom is normálisan szakított velem, úgy, hogy nem okozott akkora traumát nekem - bár nem voltunk szerelmesek, de megértettük egymást, és nekem mégis csak első kapcsolat volt.

Mégis megijedtem egy picit: én mindig reméltem, hogy tényleg lényegesebb a belső a szerelemhez, mint a külső, de nem volt meg az a szikra. Jó fiú volt, és mégsem.

Mi van akkor, ha valaki rossz fiúban lesz meg a szikra? Vagy éri az embert annyi szikra egész életében, hogy néhányról mondjuk ne vegyen tudomást?

Minden ember felállít magának egy ideált, vannak elvárásai a párjának milyenségét illetően. De mi van akkor, ha megjelenik egy az egyben (nem cigizik, nem iszik alkoholt, nem bulizós, családcentrikus, hűséges, művelt, stb... kinek mi a vágya, nekem ez), és mégsem találjuk benne azt a szikrát, ami a szerelemhez kell?

Elég nagy ahhoz a világ, hogy keressünk tovább olyan embert, aki mindennek (legtöbbnek) megfelel, és megvan a szikra is, vagy szikra nélkül, de szeretetben, békében, biztonságban érdemes megállapodni? Pusztán a szerelemre nem lehet építeni, mondjuk házasság kapcsán. Mert szerelem kialakulhat anélkül, hogy két ember illene egymáshoz, később meg ha elmúlik az érzés, akkor gond van. De ha egyáltalán nem is volt szerelem, szikra...?

Pusztán elméleti, még nem tervezem férjhez menni.:)

19/L

2010. nov. 4. 20:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Te simán csak kiábrándult vagy, gondolom csalódtál.

Neked is elmondom, amit mindenkinek, aki ilyen helyzetben van: "Nem az az erős, aki nem bukik el, hanem az, aki elbukik százszor, de mindig fel tud állni".

Hidd el lesz olyan ember, akinél értelmet nyer az, amiről beszélünk. 21 éves vagyok, elég sok kamaszkori csalódáson vagyok túl, és tessék, tökéletesen jól érzem magam, és tudom, hogy ha 20 évig nem lenne senkim, akkor is ugyanígy érezném magam. Az életben nagyon sok öröm van és egyikről sem kell lemondani, ami egyébként lehetséges. Csak azért, mert csalódtál ne zárkózz el, neked is jár :)

2010. nov. 4. 20:42
 12/20 anonim ***** válasza:

20:42

Eddig zárkóztam el, de felesleges volt megnyílnom..

2010. nov. 4. 20:45
 13/20 anonim ***** válasza:
Mondom, csalódtál. Hidd el fog jönni az a férfi/nő, akiért érdemes :)
2010. nov. 4. 20:47
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem is történt semmi fizikálisan, én bonyolultabb vagyok... mind1. A véleményem a szerelemről eddig is ugyan ez volt, ez csak megerősített ebben...
2010. nov. 4. 20:51
 15/20 anonim ***** válasza:
Meglepődtem volna, ha nem lennél bonyolultabb, mert azért egy ember nem ennyire egyszerű és mindenki különbözik, többek között ezért is nem hiszek a pszichológiának, csak a biopszichológiának, az fantasztikus, de ez már a saját meglátásom.
2010. nov. 4. 20:59
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem tudok mit mondani, amikor egyedül vagyok folyamatosan rajta jár az agyam, pedig eddig pont egyedül szerettem lenni.. Teljesen irracionális, hogy miért gondolok rá, nem is jött be annyira külsőleg, de neki valaki más kell, akkor meg miért nem tudom kiverni végre a fejemből? Idióta pics@.. ÁÁ :@
2010. nov. 4. 21:04
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom hány éves vagy, de ez előfordul. Én 13 évesen szerelmes voltam egy végzős egyetemistába, fel is hívtam, hogy elhívjam randira :D Persze, hogy visszautasított :D De ami történt megtörtént, fogalmam sincs mit ettem rajta, baromi rossz volt akkor, de azóta már megnőttem, tapasztaltam egyet s mást, és rájöttem, hogy ezek a dolgok szükségesek ahhoz, hogy tanuljunk, ez farag belőlünk majd tökéletes házastársat és többek között szülőket és partnert :) Ha minden összejönne nem lenne kihívás és közel sem lenne akkora sikerélmény és öröm :)
2010. nov. 4. 21:14
 18/20 anonim ***** válasza:
szóra sem érdemes ez az egész..
2010. nov. 4. 21:42
 19/20 anonim ***** válasza:
Te tudod :)
2010. nov. 4. 21:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem tudok semmit................ Minden amit eddig tudtam nem is számított, soha nem számított, egy álomvilágban éltem amit összezúztak és most már nincs megállás, elkezdődött a rohanás.... én idióta
2010. nov. 4. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!