Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy bánjak azzal a tarsammal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy bánjak azzal a tarsammal aki folyamatosan lelkileg érzelmileg bántalmaz engem?

Figyelt kérdés
ápr. 26. 15:12
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Koszonom szépen az értékes hozzászolasokat!
ápr. 26. 17:29
 32/42 anonim ***** válasza:
56%

26os hozzászólásodra reagálva, de még eddig nem írtam ide választ:

Ha valaki azt kérdezné tőled, hogy van egy folyton égő gyertyája, de akárhányszor felé tartja a kezét, az megégeti, mit csináljon? Te mit válaszolnál neki? Nem azt, hogy ne tartsa a kezét a lángba? És ha erre az a válasz, hogy de nem tudom nem oda tartani?

Na ez az eset vagy te.

Pszichiáter mit csinált 5 év alatt? 5 perc beszélgetés évente 1x, gyógyszer, és viszontlátásra? Keress egy pszichológust inkább, és normális terápiára járj.

Bármennyire is fáj hallani, de magaddal kell elkezdened a máshogy viselkedést.

De ha annyira tökös vagy, hogy itt mindenkit lehülyézel, akkor állj a bántalmazó párod elé, és mondd neki is, hogy hülye. (Ja hogy ez nem fog menni? De, menne, ha akarnád.)

ápr. 26. 18:45
 33/42 anonim ***** válasza:
89%

Képzeld én voltam. És mikor felismertem mibe vagyok, es hogy ez soha nem lesz jó, csak egyre rosszabb, nem dilidokihoz mentem, hanem elkezdtem utánaolvasni, majd megtervezni hogyan szabaduljak ki. Ő fenyegetett, zsarolt, kiszámithatatlan időközönként hívott kamerán hogy hol vagyok, kivel vagyok, vagyis nem volt könnyű. És volt egy 1 éves gyerekünk.

Szóval milyen segítséget vársz? Aki azt mondja hagyd el, azt lehuzod, hogy azt nem. De nem irod miért? Mert vannak olyan élethelyzetek ahonnan valóban rohadt nehéz, pl akinek nincsenek szülei, nincs munkahelye, nincs pénze, vagy még a telefonja is csak akkor lehet nála ha ott a másik. Így valóban művészet eljönni. Nekem pl mindig alaposan átnézte nemcsak a beszélgetéseimet, meg a hívásaimat, de a netes előzményeim is. Mindig mindent törölni kellett, barátnőmmel se tudtam írni, csak ovatosan hívni mikor nem volt otthon, de volt hogy annyi időm volt letenni, es kitörölni a hívast, és úgy tenni mintha nem csinálnék semmit amég bejött az ajtón. Különben órákig faggatott hogy mit beszéltünk, es sose volt elégedett a válasszal.

Te is ilyesmi helyzetben vagy? Plusz szülő hiány, vagy bárki akihez mehetnél? Mert ezek valós akadályok. De ha nem a férjed, nincs közös vagyon, meg gyerek, akkor azért nem megugorhatatlan. Keresel egy olyan munkahelyet, ahol valamiféle lakhatás is van. Ha gyakorizni tudsz, akkor munkát keresni is (rosszindulat nélkül, ugye ha ellenőriz akkor ide se irhatnál)

Ha van gyereked akkor pedig Nane, Patent, meg még akiket találsz.

De ha lenne hová menned, csak ennyire szerered, es magadat hibáztatod, akkor nem tudok mit mondani. A dokid nem mond semmit? Én is akartam menni, de végül nem mentem, kigyogyitottam magam azzal hogy mertem beszélni, akár idegenekkel is. Addig nem is gondoltam volna hogy ez milyen sokakat érint. Itt, vagy face csoportokban is próbálok segíteni, de van akin nem lehet. Igaz az hogy amég nem fáj eléggé... (Igen, rám is igaz volt)

Azóta ujra ferjhez mentem, és boldog vagyok, ő sose bántana. Szóval merni kell!

ápr. 26. 18:59
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

Miben nyilvánul meg a lelki bántalmazás? A pszichiátered mit mond erre?

Amúgy akik azt írták, hogy idővel biztos verni fog, sőt, agyonverni, azok nagyon egysíkúan gondolkodnak. Igen, van esély fizikai bántalmazásra, de sok esetben csak lelki terror van. Sőt, létezik olyan rejtett pszichés bántalmazás is, amit nagyon nehéz felismerni, azonosítani is.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy el kellene viselni. Neked kell tudnod, mit szeretnél. Én csak azt tudom javasolni, hogy nem érdemes szenvedni egy ilyen ember mellett, jobb szakítani vele és másik partner után nézni. A pszichiátered abban is tud segíteni, hogy jobb társat tudj választani, az ember ugyanis gyakran tudattalan rossz sémák alapján választ rosszul. Én nem hibáztatlak, drukkolok, hogy megtaláld a lelki békédet.

ápr. 27. 22:36
 35/42 anonim ***** válasza:
21-es, 22-es: Egyetlen kérdésből hogyan tudsz ennyi következtetést levonni? Miért állsz rosszindulatúan a kérdezőhöz?
ápr. 27. 23:05
 36/42 A kérdező kommentje:
Teljesen más miatt jarok dokihoz. Panikbeteg lettem a munkahelyemen valószínű ezeknek is a hatasa miatt... Az orvos erről az emberrol semmit nem tud.. A munkahelyi dolgokat kezeli..
máj. 5. 10:18
 37/42 A kérdező kommentje:

Uvoltozik velem a telefonba, rám rakja a telefont, nem képes meghallgatni engem, elmondja amit ő akar ordibalva és rám vágja.

Én semmit nem számítok, sem az érzéseim, se semmi. Csak az van amit ő akar.

Szépen kedvesen beszélek hozzá cserébe leuvolt. Semmi kedvesség nincs benne

Barmit csinalok semmi nem jó. Mindig en vagyok a hibas minden miatt, és mindenért nekem kell bocsánatot kérnem, azért amit el se kovettem.

Elvarja, hogy könyörögjek neki mindenért. Élvezi, ha szenvedek.

máj. 5. 10:24
 38/42 A kérdező kommentje:

Egyik pillanatban normális a masnap uvolt velem.

Egyik nap minden rendben masnap mintha 360 fokos fordulatot venne. Megalaz, semmibe vesz, üvölt velem.

máj. 5. 10:27
 39/42 A kérdező kommentje:

Megtilt nekem dolgokat. Állandó gyomor görcsbe kell lennem. Éjszaka nem tudok aludni annyira rosszul esik ez az egész ahogy velem banik.

Élvezi, ha szenvedni lát

máj. 5. 10:32
 40/42 A kérdező kommentje:

Egy értéktelen senkinek érzem magam.

Nincs már kedvem semmihez. Egész nap szorongok, annyira rosszul esik ez ahogy viselkedik.

Én mindig kedves voltam, soha nem csinaltam ezt amit ő velem.

máj. 5. 10:39
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!