Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Visszahúzódó, gátlásos,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Visszahúzódó, gátlásos, félénk vagyok, nem tudok feloldódni velem egykorúak társoságában. Szeretnék kicsit nagyszájúbb lenni. Hogyan tudnám ezt elérni?

Figyelt kérdés

Tudom hogy nem ebbe a témába tartozik.

13 éves vagyok.és kb.6 éve vagyok ilyen.

2009. jan. 4. 10:12
 1/9 anonim ***** válasza:
12%
Úgy, hogy kinyitod a szádat. Más megoldás nincs. Esetleg, hogy beszívsz, de az 13 évesen nem ajánlott :)
2009. jan. 4. 10:17
 2/9 anonim ***** válasza:

Én is hasonló cipőben jártam, de ma már inkább cserfes vagyok :)) Szóval még sokat változhatsz az elkövetkezendő években.. fiatal vagy még. Persze vannak olyan emberek akik alapból visszahúzódóbbak, befelé fordulók.. de ez nem feltétlenül rossz. De olyanok is vannak akik csak az önbizalom hiánya miatt félénkek.

Azt tudom tanácsolni hogy ha az osztályban van valami önkéntes feladat, pl. névsort kell írni vagy BÁRMI, akkor jelentkezz önként! Ha rá vagy kényszerítve hogy beszélj az emberekkel, akkor egyre kevesebb gátlásod lesz.. persze előszőr nem könnyű, de ezt meg kell szoknod. Ráadásul ha sok a tennivalód, akkor a mesélnivalós is több lesz! Ha már nagyobb leszel, akkor próbálj olyan diákmunkát szerezni, ahol emberekkel kell beszélned... rendeléseket fölvenni, meg ilyenek. Remélem segítettem.

2009. jan. 4. 10:38
 3/9 A kérdező kommentje:
Én ugy gondolom hogy talán azért van mert én nem vagyok olyan határozott nem vagyok olyan "erős" .Nem érzem magam egyen rangúnak.Szeretném ha komolyabban vennétek.Attól hogy 13 éves vagyok még lehetne ugyanolyan komolyan venni mintha 20 lennék.
2009. jan. 4. 10:55
 4/9 anonim ***** válasza:

A második válaszoló vagyok.

Én komolyan veszlek.. attól még hogy azt mondtam, hogy fiatal vagy, és hogy még változhatsz. Ezt csak azért mondtam, mert bizonyított hogy az ember személyisége még sokáig formálódik.

Ha meg nem érzed magad egyenrangúnak a kortársaiddal, akkor az önképeddel van baj. Lásd magad bátornak, és akkor az is leszel.

2009. jan. 4. 11:07
 5/9 anonim ***** válasza:

A második válaszoló vagyok ismét!

Kezdem érteni mire gondolsz. Félsz a társaidtól, mert ők menőbbnek, nagy dumásnak tűnnek, és attól tartasz hogy te nem vagy elég jó közéjük. Esetleg atól is tartasz, hogy rosszakat mondanak rólad, vagy majd nem találnak elég jófejnek, ha megszólalasz. Ez persze benne van a pakliban, de gondolj arra hogy ők ugyan mitől lennének jobbak nálad? Ha pedig rosszakat mondanak rád, akkor tanuld meg lepergetni. Nem szabad mindenki véleményét figyelembe venni, mert kicsinálnak. Csak annak a véleményét vedd komolyan aki számodra fontos.

2009. jan. 4. 11:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én fiú vagyok, 16 éves leszek májusban. Ugyan ez volt a gondom, talán még most is az! nincs önbizalmam, különnek érzem magam az emberek között, ami szerintem igaz is mert megnőttem szép 2 méteresre:D De ez nagyon-nagyon sokat fog változni, még elvileg csak általános iskolás vagy, bocsi ha tévedek, de egyre több ujjabb és ujjabb társaságokba fogsz belekeveredni akikkel egyenrangúságot fogsz érezni ha összeszoktok, jó barátnők, barátok lesztek! Még csak 14 éves vagy, 1év alatt is sokat fog változni! Arra figyelj nagyon hogy ne avval akarj kiemelkedni a társaság közében hogy cigarettázol, alkoholt fogyasztol, drogozol mert annak olyan következménye is lehet majd hogy ez már nálad megszokott téma lesz, és más társaságokban nem! NE SZOKJ RÁ AZ ÉLVEZETI SZEREKRE! Ezt most nem azért írtam hogy itt oktatgassak de valahogy így áll a dolog számtalan sok fiatalnál is, nem csak nálad! Én is fiatal vagyok még, 15 éves, oda kell figyelni mit hogy csinálunk és egyre többen fognak megszeretni! Remélem segítettem!
2009. jan. 4. 11:47
 7/9 hnle ***** válasza:
Az előttem szólónak 100%-ig igaza van!Én most leszek hamarosan 17 és hasonló cipőben járok mint te.Nekem szintén kevés az önbizalmam, de már nem annyira ,mint 2-3 évvel ezelőtt.Tehát ez még változni fog, és ne azzal probálj majd nagy fiú lenni hogy cigizel,leiszod magad vagy drogozol!
2009. jan. 4. 12:35
 8/9 anonim válasza:
13 éves vagy, sztem könnyen találsz közös témát oszt.társaiddal.. beszéld ki a tanárokat :D(nincs olyan h mind1ik tök kedves lenne)és máris van egy közös témád velük. De nemsokára középsuliba mész, és az egy nagy lehetőség h egy új énedet mutasd meg. 16/f
2009. jan. 4. 15:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Itt van egy cikk a szociális fóbiáról:

[link]

CSAK AKKOR OLVASD EL, HA NEM VAGY HAJLAMOS ÚJ DOLGOKAT BEKÉPZELNI!

2009. jan. 6. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!