Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Visszahúzódó, gátlásos, félénk vagyok, nem tudok feloldódni velem egykorúak társoságában. Szeretnék kicsit nagyszájúbb lenni. Hogyan tudnám ezt elérni?
Tudom hogy nem ebbe a témába tartozik.
13 éves vagyok.és kb.6 éve vagyok ilyen.
Én is hasonló cipőben jártam, de ma már inkább cserfes vagyok :)) Szóval még sokat változhatsz az elkövetkezendő években.. fiatal vagy még. Persze vannak olyan emberek akik alapból visszahúzódóbbak, befelé fordulók.. de ez nem feltétlenül rossz. De olyanok is vannak akik csak az önbizalom hiánya miatt félénkek.
Azt tudom tanácsolni hogy ha az osztályban van valami önkéntes feladat, pl. névsort kell írni vagy BÁRMI, akkor jelentkezz önként! Ha rá vagy kényszerítve hogy beszélj az emberekkel, akkor egyre kevesebb gátlásod lesz.. persze előszőr nem könnyű, de ezt meg kell szoknod. Ráadásul ha sok a tennivalód, akkor a mesélnivalós is több lesz! Ha már nagyobb leszel, akkor próbálj olyan diákmunkát szerezni, ahol emberekkel kell beszélned... rendeléseket fölvenni, meg ilyenek. Remélem segítettem.
A második válaszoló vagyok.
Én komolyan veszlek.. attól még hogy azt mondtam, hogy fiatal vagy, és hogy még változhatsz. Ezt csak azért mondtam, mert bizonyított hogy az ember személyisége még sokáig formálódik.
Ha meg nem érzed magad egyenrangúnak a kortársaiddal, akkor az önképeddel van baj. Lásd magad bátornak, és akkor az is leszel.
A második válaszoló vagyok ismét!
Kezdem érteni mire gondolsz. Félsz a társaidtól, mert ők menőbbnek, nagy dumásnak tűnnek, és attól tartasz hogy te nem vagy elég jó közéjük. Esetleg atól is tartasz, hogy rosszakat mondanak rólad, vagy majd nem találnak elég jófejnek, ha megszólalasz. Ez persze benne van a pakliban, de gondolj arra hogy ők ugyan mitől lennének jobbak nálad? Ha pedig rosszakat mondanak rád, akkor tanuld meg lepergetni. Nem szabad mindenki véleményét figyelembe venni, mert kicsinálnak. Csak annak a véleményét vedd komolyan aki számodra fontos.
Itt van egy cikk a szociális fóbiáról:
CSAK AKKOR OLVASD EL, HA NEM VAGY HAJLAMOS ÚJ DOLGOKAT BEKÉPZELNI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!