Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire normális, vagy elfogadható, hogy jól esik, ha a férjemen kívül más férfi is megdicsér?
Nem vagyok valami csinos csaj, de a munkahelyen van két kollégám is, akik gyakran bókolnak különféle jelzőkkel (okos-aranyos-szép-kedves-csinos stb vagyok).
Ők is házastársi kapcsolatban vannak, le is szögeztem nekik, hogy elfogadom, és köszönöm dicséretet, de ennél messzebb ne menjünk. Megértették, mondták, hogy természetes, ők is szeretik a nejüket, de attól még engem ilyennek-olyannak találnak, amit viszont mindenképpen tudatni szeretnének velem.
Nekem pedig hogy őszinte legyek nagyon sokat növel az egyébként is lapos önbizalmamon, ha más férfi megdicsér akár belső akár külső tulajdonságomért, és iszonyat jól esik sokszor.
Ettől most rossz ember lennék? A férjemet szeretem, soha nem lépnék félre.
Másik fordulata a kérdésnek, ami most írás közben felötlött: ha én is viszonoznám nekik, hogy "te is nagyon helyes, jófej, stb vagy", úgy, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy ezek csak vélemények, nem érzések, akkor az etikailag oké szerintetek? Mi van, ha ők is ugyanígy gondolkodnak, mint én, hogy oké, hogy otthon a párjuk is minden nap mondja nekik, hogy jól nézel ki, jó lett a frizurád, de azért mástól hallani teljesen más?
Miért ne lenne normális? Ugyan, mutassatok egy embert, akinek nem esik jól, ha megdicsérik, észreveszik. Az más ha már szinte szomjazod a dicsérő szavakat és plusz dolgokat teszel azért hogy kapj még (bár még bizonyos határon belül ez is elmegy), de hogy jólesik az szerintem teljesen magától értetődő.
Ez a dolog amúgy a meglévő párkapcsolatodnak is jót tesz, mert pezsgést visz bele, érzed, hogy értékes vagy, a párod is más szemmel néz.
Viszonozni a bókot lehet úgy is, hogy ne gondoljon bele többet. Legalábbis merem remélni - én is van akinek szívesen bókolnék, pont olyan okból amit írtál, hogy neki jólessen, örüljön magának, töltse el jó érzéssel, mint engem mikor ő adta nekem a bókot. De ott van bennem, hogy uh aztán nehogy félreértse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!