Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek elmondjam a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek elmondjam a barátomnak, hogy nem akarok átmenni a bunkó szüleihez?

Figyelt kérdés

A barátom azt hiszi, hogy az ő szülei a világ legangyalibb, legkedvesebb emberei és én szivesen is hagytam ebben a tudatban, sosem említettem meg neki, hogy nekem más a véleményem róluk. Mostanában viszont nagyon gyakori lett, hogy náluk ebédelünk vasárnaponként, ami nekem kezd nyomasztóvá válni. Vegetáriánus vagyok és folyamatosan kapom a beszólásokat főleg az anyukájától, az apja meg állandóan rám akar tukmálni minden féle húsos kaját, mert nem érti hogyan nem szeretem őket, ha soha nem is kóstoltam. Amiben alapból igazat adnék neki, de a hús ízét nem szeretem, anyukám szerint már kicsiként se ettem meg szivesen, ovis korom óta pedig egyáltalán nem. Mindig mondják, hogy biztos nem tud anyukám finoman főzni meg még nem kóstoltam jó pl.töltött káposztát és azért nem eszem meg, de majd náluk "megtanulok normálisan étkezni". Régóta együtt vagyunk a barátommal, de még nem telt el úgy közös program a szüleivel, hogy ne hozták volna szóba ezt a témát és természetesen sosem felejtik el leszólni anyukámat, amiért hagyta, hogy vegetáriánus legyek már gyerekként is. A barátom olyan mintha nem is hallaná ezeket, ha pedig valamin kicsit felháborodok, hogy hogyan mondhatnak ilyet mindig azt állítja, hogy csak aggódnak értem, mert úgy gondolják az egészséges életmódhoz szükség van valamennyi húsra is. Ha ez tényleg így lenne és csak némi jelét látnám az aggódásnak elfogadnám, sőt jól is esne, de ez inkább csak cseszegetés. Illetve az anyukája sokszor megjegyzi, hogy kevés húsmentes ételt tud és nem szivesen kísérletezik, így nehez nekem kitalálnia mit készítsen ebédre, sőt egyszer azt is mondta, hogy a másik fiának a barátnője szerencsére nem finnyás, mert akkor nem is bajlódna ilyen családi ebédekkel. Mióta ezt mondta nekem folyton az jár a fejemben, hogy mindenkinek egyszerűbb lenne, ha nem mennék át ebédre, mert az anyukájának nem kellene mindig minimum 2 féle ételt készíteni, nekem pedig nem kellene újra és újra magyarázkodnom, hogy miért nem eszem a "finomabbnál finomabb" fogásokból. Viszont mivel sosem panaszkodtam a barátomnak arra, hogy nekem sértő ahogy rólam és anyukámról beszélnek, nem tudom mit szólna, ha most a semmiből azt mondanám, hogy holnap nem megyek át, mert egyszerűen nem akarok. Általában megértő bármiről van szó, de a szülei viselkedése kényes téma, hisz érthető módon rajongásig szereti őket, bárki csak egy pici negatívat mond rájuk (nagymamája vagy rokonok stb) mindig nagyon kiakad és sosem tapasztaltam, hogy a másik félnek adna igazat még akkor sem, ha teljesen egyértelmű, hogy mi a helyzet. Eddig úgy voltam vele, hogy a béke kedvéért kibírom azt a pár órát, de már tényleg egyetlen porcikám sem kívánja ezt az egészet. Nem azt mondom, hogy soha többet nem akarok velük találkozni vagy rossz kapcsolatot akarok velük, hanem csak ezeket az ebédeket mellőzném, de a barátom biztos azt gondolná, hogy utálom őket és ebből később nagyon sok konfliktus lehet köztünk.

Ti inkább úgy csinálnátok, mint én eddig, hogy kibírnátok heti pár órát a béke kedvéért vagy kiállnátok magatokért úgy, hogy tudjátok ez a párotoknak nagyon rosszul fog esni?

2023. okt. 7. 12:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

igy van ahogy a 8 irta nekem is 12 évem ment el ilyen tipusra, és nem változott meg 52 éves kora ellenére sem, nem volt közös semmi, még egy lakás se, mert anyuka nem bólintott rá, amikor meg azt mondta, hogy vesz neki lakást nézzen nyugodtan, akkor meg nem tartotta be. 52 éves korára ismét anyukához költözött vissza, mert egyedül képtelen boldogulni..

Aki nem áll ki melletted és nem téged választ, azzal nem lesz hosszú távú a kapcsolatod, nem vele élsz, hanem a szülőkkel+ a fiúkkal amig nincs közös te és én azaz mi addig a harmónia kizárt közöttetek

2023. okt. 7. 12:39
 12/16 anonim ***** válasza:
73%
Ohh hogy rohadjanak el :D Én sem szeretem a húst, és még sok más kaját sem, erről nem a szülő tehet, amúgy meg tiszteletben kéne tartani a másik ízlését. Fa.szok :D Én nem mennék át a helyedben és nyíltan megmondanám azt is hogy miért, legalább a párodnak.
2023. okt. 7. 12:47
 13/16 anonim ***** válasza:
Ugyanaz a fajta vega vagyok, mint te. Nem szeretem a húst és kész. Mint ahogy valaki nem szereti a fagyit, én pedig imádom. Szerencsére anyósom jófej, nem csinál ebből problémát, mondja is, hogy oly mindegy, pl. mit paníroz, a hús mellé nem gond azt a pár karfiolt vagy sajtot is kirántani. Vagy nem szól be, ha a töltött kaposztából csak a káposztát eszem meg. Ha beszólna, én nem mennék.
2023. okt. 7. 13:52
 14/16 anonim ***** válasza:

Én átmennék és vinnék húsmentes kaját, nsgyobb adagot. Azt tudom enni es masnak is jut.

Amikor dietaztam akkor mindig ez volt. Ez 4 ev szoval nem kis ido. Mimden tarsasagban eleinte fura volt de nekem a leheto legnormalisabb hogy kajaval erkeztem.

Igy leveszed rola a terhet, te ehetsz husmenteset es kesz

2023. okt. 7. 16:07
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Először egy nagyon hosszú választ írtam, de kitöröltem.

Röviden: vagy NAGYON KEMÉNYEN értesd meg velük, hogy szálljanak le rólad egyszer s mindenkorra,

vagy lépj le.

Pokollá fogják tenni az életed, főleg ha gyerek is lesz. (tapasztalat)

2023. okt. 7. 17:19
 16/16 A kérdező kommentje:

#14 Baráti összejöveteleken én is így szoktam, hogy viszek magammal ételt, de az anyukája ezt sértésnek venné, ő igazi háziasszony és tény, hogy nagyon jól főz, szóval érzékeny is erre.

Egyébként erőt vettem magamon és beszéltem a barátommal, hogy szeretnék kimaradni ezekből a hétvégi ebédekből és teljesen jól fogadta, szerencsére nem lett vita belőle. :) Persze ez nem oldotta meg az alap problémát, de jól esik, hogy nem kezdte el őket védeni és érdekelte a dolog, egyből azon volt, hogy olyan megoldást találjunk, ami mindenkinek jó.

Köszönöm szépen az összes választ!

2023. okt. 7. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!