Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek elmondjam a barátomnak, hogy nem akarok átmenni a bunkó szüleihez?
A barátom azt hiszi, hogy az ő szülei a világ legangyalibb, legkedvesebb emberei és én szivesen is hagytam ebben a tudatban, sosem említettem meg neki, hogy nekem más a véleményem róluk. Mostanában viszont nagyon gyakori lett, hogy náluk ebédelünk vasárnaponként, ami nekem kezd nyomasztóvá válni. Vegetáriánus vagyok és folyamatosan kapom a beszólásokat főleg az anyukájától, az apja meg állandóan rám akar tukmálni minden féle húsos kaját, mert nem érti hogyan nem szeretem őket, ha soha nem is kóstoltam. Amiben alapból igazat adnék neki, de a hús ízét nem szeretem, anyukám szerint már kicsiként se ettem meg szivesen, ovis korom óta pedig egyáltalán nem. Mindig mondják, hogy biztos nem tud anyukám finoman főzni meg még nem kóstoltam jó pl.töltött káposztát és azért nem eszem meg, de majd náluk "megtanulok normálisan étkezni". Régóta együtt vagyunk a barátommal, de még nem telt el úgy közös program a szüleivel, hogy ne hozták volna szóba ezt a témát és természetesen sosem felejtik el leszólni anyukámat, amiért hagyta, hogy vegetáriánus legyek már gyerekként is. A barátom olyan mintha nem is hallaná ezeket, ha pedig valamin kicsit felháborodok, hogy hogyan mondhatnak ilyet mindig azt állítja, hogy csak aggódnak értem, mert úgy gondolják az egészséges életmódhoz szükség van valamennyi húsra is. Ha ez tényleg így lenne és csak némi jelét látnám az aggódásnak elfogadnám, sőt jól is esne, de ez inkább csak cseszegetés. Illetve az anyukája sokszor megjegyzi, hogy kevés húsmentes ételt tud és nem szivesen kísérletezik, így nehez nekem kitalálnia mit készítsen ebédre, sőt egyszer azt is mondta, hogy a másik fiának a barátnője szerencsére nem finnyás, mert akkor nem is bajlódna ilyen családi ebédekkel. Mióta ezt mondta nekem folyton az jár a fejemben, hogy mindenkinek egyszerűbb lenne, ha nem mennék át ebédre, mert az anyukájának nem kellene mindig minimum 2 féle ételt készíteni, nekem pedig nem kellene újra és újra magyarázkodnom, hogy miért nem eszem a "finomabbnál finomabb" fogásokból. Viszont mivel sosem panaszkodtam a barátomnak arra, hogy nekem sértő ahogy rólam és anyukámról beszélnek, nem tudom mit szólna, ha most a semmiből azt mondanám, hogy holnap nem megyek át, mert egyszerűen nem akarok. Általában megértő bármiről van szó, de a szülei viselkedése kényes téma, hisz érthető módon rajongásig szereti őket, bárki csak egy pici negatívat mond rájuk (nagymamája vagy rokonok stb) mindig nagyon kiakad és sosem tapasztaltam, hogy a másik félnek adna igazat még akkor sem, ha teljesen egyértelmű, hogy mi a helyzet. Eddig úgy voltam vele, hogy a béke kedvéért kibírom azt a pár órát, de már tényleg egyetlen porcikám sem kívánja ezt az egészet. Nem azt mondom, hogy soha többet nem akarok velük találkozni vagy rossz kapcsolatot akarok velük, hanem csak ezeket az ebédeket mellőzném, de a barátom biztos azt gondolná, hogy utálom őket és ebből később nagyon sok konfliktus lehet köztünk.
Ti inkább úgy csinálnátok, mint én eddig, hogy kibírnátok heti pár órát a béke kedvéért vagy kiállnátok magatokért úgy, hogy tudjátok ez a párotoknak nagyon rosszul fog esni?
Én sem mennék át, a leírtak alapján nyomasztó lehet a társaságuk.
Csak szólok, hogy ha vele maradsz, ebből még sokkal durvább konfliktusok is kisülhetnek. Soha nem jó anyuci pici fiával összejönni.
én úgy oldottam meg, amikor éreztem, hogy az ilyen ebédek terhesek a másik fél számára sütni főzni kiszolgálni stb, hogy nem mentem hozzájuk, és nem volt ebből veszekedés, hogy miért nem megyek.
Ha akar menjen külön, és tölsön velük együtt annyi időt amennyi jól esik akár napokra is ott lehet, ahogy nálunk is igy volt, volt hogy 4 napig is otthon volt a szüleinél nélkülem és nem volt soha veszekedés.
Nem kell a másikat kényszeriteni ilyesmire, és aki ezt nem ért meg az nem társ. El kell, hogy fogadja a döntésedet, náluk egy percig nem volt ebből veszekedés, hogy kivontam magam a családjából, amint megtudtam, hogy nem vagyok szivesen látott vendég náluk..
Ahol nem szivesen látnak vendégül, csak elviselnek ott nem élhető az otttartozkodás még rövid ideig sem, én volt hogy belázasodatam náluk olyan mérgező volt a légkör
A szülőkkel az a probléma, hogy kibszott ostobák. Ha eddig nem értették meg, akkor nem is fogják, mert nem is akarják.
A pároddal pedig az, hogy ha látja, hogy állandóan cseszegetnek magától kellett volna kiállnia melletted, hiszen a párod... A hármassal értek egyet. Hosszútávon ennek jó vége biztos hogy nem lesz.
Ha teljesen őszinte akarok lenni engem is nagyon zavar, hogy a barátom mondhati anyuci kicsi fia, rengeteget kellett anno azért is küzdenem, hogy ne legyen minden felmerülő kérdésre az a válasza, hogy "hát, megkérdezem anyáékat". Szerencsére ez már nincs, de akkoriban pont annyira ki voltam tőle, mint most a közös ebédektől.
Tudom, hogy ha most megmondom neki, hogy nem megyek és miért nem azzal olyan lavinát indítok el, aminek sose lesz vége, de bennem van az is, hogy nem feltétlenül vagyok tiszteletlen velük azzal, hogy őszintén elmondom a problémámat.
Szinte szóról szóra ugyanez volt velem, csak azzal a különbséggel, hogy az én barátom el tudta ismerni, ha a szüleinek nem volt igaza.
Ott sokalltam be, amikor az anyuka egyszer megjegyezte, hogy aggódik, hogy a kisfia nem fog mellettem jól lakni, mert én biztos mindig csak vegetáriánus kajákat csinálok majd.
Na, onnantól kezdve hónapokig nem mentem. Rájöhettek, mi volt a gond, azóta rendeződött a dolog, kedvesek velem. Bár az még mindig előfordul időnként, hogy “viccesen” megkínálnak valami jó húsosból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!