Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jól tettem, hogy letiltottam? Olyan volt, mint egy megszállott.
Volt egy férfi, aki a gyakorlati helyemen belém szeretett, de felesége volt. Egyértelműen visszautasítottam és nem beszéltem vele többet. Ez volt 5 éve!! Azóta is minden ünnepen írt nekem. Fejből tudja a szülinapom is. (Leszedtem a dátumot több éve facebookról). Szilveszterkor pontban éjfélkor ír nekem stb.
Néhány éve facebookon bejegyzéseket osztott meg velem, amit csak én láttam. Nem tudom ez mi, de sosem nyitottam meg. Akkor szóltam neki, hogy álljon le, mert te a hócipője a páromnak is. Elkezdett zsarolni, hogy nem tud elfelejteni, mindig iszik miattam.
Egy időre leállt, majd múlt hét óta megint ilyen bejegyzéseket osztott meg velem. Ma ahogy beléptem facebookra, megláttam, hogy éjszaka küldött egy újabbat. Tiltottam most már. Engem nem érdekelnek a bejegyzései.Csak félek, hogy mi van ha kárt tesz magában.
Továbbra is felesége van. Nem értem, hogy lehet valaki ennyire megszállott ennyi év után, de már félelmetes.
Szerintetek jó döntés volt a tiltás vagy miattam valami baja lesz?
Én voltam a hülye, hogy korábban nem szóltam a feleségének, hogy mi a helyzet. Csak inkább csendben eltűntem, mert az egész családdal jóban voltam és nem akartam rosszat ezzel, hogy tönkremenjen a házasságuk.
Viszont így az a család utált meg engem, akik vártak vissza magukhoz akár dolgozni is. Én meg eltűntem egy szó nélkül. Munkalehetőség is ugrott akkor, illetve a jövőben még jól jövő kapcsolatok is egy barom miatt.
A gyomrom fordult fel tőle.
Az, hogy mondjuk születésnapodra felköszönt, meg boldog új évet kíván, szerintem egyáltalán nem megszállottság. Régebben, amikor még jobb volt az emlékezetem, én is fejből tudtam a szimpatikusabb emberek, ismerősök, barátok születésnapjait, és nem csak azét, akivel össze akartam jönni. Szóval ez idáig szerintem még rendben is lenne.
A többi már egyáltalán nem. A zsarolás, manipulálás a legkisebb mértékben sem fogadható el, ráadásul ugye házas ember, szóval még csak nem is tisztességes, hogy nyomul(t) rád. Főleg, hogy te is foglalt vagy. Ez innentől kezdve már a zaklatás kategóriája erkölcsileg is, és jogilag is.
"Csak félek, hogy mi van ha kárt tesz magában."
Szerintem nagy fiú már, hogy tudjon vigyázni magára. ;-)
Ne vedd bántásnak, de tudod, mi veled a baj? Az, hogy nem tudsz nemet mondani, és kötelességednek érzed, hogy minden kanos bunkóval kedveskedj. Értem én, hogy nem akarod, hogy rosszban legyél valakivel, de - a környezetemben látottak alapján is mondom - az ilyennek általában a saját magánéleted látja kárát. Konkrétan a munkahelyemen is volt egy ilyen nő, gyönyör, kedves, aranyos, csak éppen azokkal is, akik vagy bele voltak esve, vagy csak egy jót d*gni akartak vele. Félreértés ne essék, soha nem lépett félre, nem csalta meg a barátját, de igazán el sem küldte az udvarlóit. Persze, megmondta, hogy barátja van, de ennek ellenére ugyanúgy kedvesen fogadta a közeledésüket. Aztán a barátjának lett ebből elege, hogy teret hagy minden udvarlónak és zaklatónak. Hónapokkal később én kerültem vele (kölcsönösen) jó viszonyba, de pont emiatt inkább nem éltem a lehetőséggel, ugyanis nekem sem szimpatikus az, amikor a barátnőm teret ad mindenki másnak is. Nem kötelességed senkinek kielégíteni a vágyait, nem valamiféle szeretetszolgálat vagy te. Ezt kellene magadban rendbe tenni.Te nem vagy felelős a tetteiért, a szerelem pedig két ember kölcsönös (!!) vonzalmán, és akaratán alapul, és semmiféle kötelezettséged nincs attól, hogy valaki rád van felizgulva.
Bocs, ha kicsit keményebb volt a hangvétel.
"Szerintetek jó döntés volt a tiltás"
Igen, határozottan.
"vagy miattam valami baja lesz?"
Ha valami baja lesz, az nem miattad lesz. Felnőtt ember, ő felel magáért. Miattad akkor lenne baja, ha mondjuk fejszével ütnéd a fejét. De így legfeljebb maga miatt lehet baja. Ha meg önveszélyes, azt sem a te kötelességed felismerni, és kezeltetni, hanem első sorban az övé, másodsorban meg a közvetlen hozzátartozóké.
"Csak inkább csendben eltűntem, mert az egész családdal jóban voltam és nem akartam rosszat ezzel, hogy tönkremenjen a házasságuk."
Utólag már felesleges bánkódni, meg nyilván nem lett volna egyszerű ezt meglépni. Bár ahol már valaki ennyire másra van rákattanva, az a házasság már nem nagyon tud jobban tönkremenni. :/
"Viszont így az a család utált meg engem"
A család előbb a saját portáján kellene, hogy körülnézzen.
"Én meg eltűntem egy szó nélkül."
Jogod van hozzá.
Persze, jobb megoldás lett volna kitálalni, és/vagy akár zaklatásért feljelenteni azt a barmot, de itt nem te vagy a sáros.
Ha meg a családja képtelen egy ennyire egyértelmű helyzetet felfogni, akkor talán nem is baj, ha azokkal megszakad a kapcsolat.
"Munkalehetőség is ugrott akkor"
Abból lesz még másik. Csak enélkül a degenerált barom nélkül. ;-)
Szóval ne bánkódj, ez nem a te sarad, és próbálj meg továbblépni!
Ó a köszönöm a tartalmas válaszod. :) Minden szavad igaz! És pontosan leírtál engem is abból a szempontból, amilyen vagyok az életben sajnos. Iszonyú konfliktuskerülő vagyok, sosem bántok meg senkit, nem szólok vissza. Ez iszonyú rossz tulajdonság tudom, de ilyen vagyok... :(
Persze azóta már van munkám. Csak a gyakorlat után jó lett volna az amit ajánlottak, mert több hónapig munkanélküli voltam. Már lényegtelen azóta ez. Akkor volt rossz csak.
Köszi az őszinte véleményed! Ami korrektül van megfogalmazva és nem bántás :)
Kattos az ürge, egyértelmű.
Tiltsd, a többivel ne foglalkozz, nem vagy a gyámja, hogy felelősséget vállalj a tetteiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!