Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi számít bele manapság a hímsovinizmus kifejezésbe?
Értelmező szótárból indulj ki, ne abból, hogy egy fogalmat úgy csűrnek csavarnak egyesek, ahogyan éppen az érdekeik kívánják.
Most ez olyan, hogy ha egy képzeletbeli fuckboy hangot ad a tapasztalatai alapján a nőkről kialakult egyáltalán nem pozitív véleményének, akkor rásütik, hogy dühöngő incel, holott az fuckboy pl pont nem lehet.
"Olyan helyzetekben is, aminél meglepett hogy ez is annak számítana"
Tudsz példát mondani/mutatni?
Hímsoviniszta az, aki a nőket lenézi, alacsonyabb rendűnek tekinti őket és erőteljes előítéletekkel rendelkezik velük szemben.
Igazából pont az itteni definíciója érdekelne, ha nagyon akarnám utána tudnék olvasni, és részben már megtettem a kérdés előtt is. Csak én úgy találtam mintha itt az oldalon kissé szigorúbban lenne alkalmazva, azért is direkt itt tettem fel a kérdést.
#2 Nem nagyon tudnék most konkrét példát mutatni, én inkább csak olvasni szoktam a beszélgetéseket. Átfutom és ikszelem is ki, nem mentegetem el őket. De gyakran látom itt az oldalon emlegetve szóval bizonyára feltünt a többieknek is. Ma is láttam már jópárszor.
Én azt nevezem hímsovinisztának, aki kifejezetten lenézi/gyűlöli a nőket, rosszat kíván nekik (nem egy bizonyos nőnek, aki mondjuk ártott neki, hanem így az egész nemnek), aki mindenért a nőket és a feminizmust hibáztatja stb.
Illetve vannak azok a tagok, akik nem gyűlölik a nőket, csak ilyen roppant elmaradott, begyöpösödött nézeteket vallanak. Az ilyenek többnyire nem veszélyesek, nem gyűlölködnek, direkt módon nem ártanak a nőknek. Ők propagálják a hagyományos családmodellt, ők gondolják azt, hogy a nő feladata az otthonteremtés, a gyereknevelés, a féfinak meg az anyagiakkal és a család biztonságával kell foglalkoznia. Szerintem ők nem hímsoviniszták és nem rossz emberek, csak lemaradtak egy brosurával és megrekedtek valahol a 19. század derekán. Kicsit gáz, kicsit ciki, de na... Én elfogadom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!