Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Talán buta kérdés, vagy pesszimista vagyok, de nem elképzelhető hogy az emberek "szerelemnek" lényegében a szexuális vonzalmat hiszik?
AZ bizony tényleg csak egy nagy humbug (már amit 22:23-nál kifejtettél) - biokémiai humbug, és tényleg a szexualitásra megy vissza (tudatalatti infófeldolgozás a másikról a látottak/hallottak/szaglottak/stb. alapján): _genetikailag_ megfelelő partnernek érzi a test a másikat, és szeretne tőle utódokat. Az azonban, hogy genetikailag passzol két ember, még MESSZE nem jelenti azt, hogy személyiségileg is el tudnák viselni egymást hosszú távon.
Ezért is megy szét olyan sok pár max 2-3 év után: ennyi idő alatt általában már mindenkinél felszáll a rózsaszín köd, és ekkor derül ki, ha tényleg nem volt azon kívül semmi, ami összetartaná őket. Ha viszont volt, van és lesz is, akkor az nagy valószínűséggel egy jó pár, akik valóban szeretik is egymást, és fogják azután is. :)
Hmm ahogy látom a legtöbben fiúk írtak...egy női vélemény: szerelem:amikor arra vágysz, hogy vele legyél, hogy beszélgessetek, hogy csak láthasd, megöleld
szexuális vonzalom:amikor arra vágy sz hogy csókold, és ő téged csókoljon, amikor kívánod, hogy lefeküdjetek, szóval a testiség....a szerelemhez igaz hozzátartozik a szexualitás is, de a szexuális vonzalomhoz nem feltétlenül párosul szerelem
17L
Nem, a kettő bár szorosan összefügg két külön dologról van szó.
Amikor majd igazán szerelmes leszel megtudod mi a különbség a kettő között, addig gyakorlatilag akár igazad is lehetne.
nem feltétlen kizáűrólagosságtra godnoltam...vgyis nem arra hogy pusztán a szexről szól, hanem hogy maga az érzés amit kezdetben érzünk nem feltétlen lelki eredetű, sőt, szerintem akkor sem az:D Az hogy utána a szerencsepénzt szorongatod lehet csupán a rajongástól, amit a vágy váltott ki, vagy ha oylan a szitu akkor aszeretettől.
viszont itt már beleszövődik a külső tulajdonságok fontossága is, és ezennel bebizonyxítottam hogy mindenkinek fontos a külső. NEm kell szélsőségekbe menni és tökéletes pasit elképzelni, csak annyi, hogy kell egy vonzalom ahoz hogy létrejöhessen a szerelem/szeretet/szexualitás. de ez így van rendjén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!