Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy kapcsolatban szerintetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy kapcsolatban szerintetek 10 év korkülönbség soknak számít?

Figyelt kérdés
A lány 17 éves, a fiú pedig 28 éves
2023. jún. 20. 20:30
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

19. Az embereket első sorban a másik külseje fogja meg. Beszélhetsz akármennyit a személyiségről, te sem jönnél össze egy szerinted nem jóképű, vonzó emberrel. Ha valaki már átment a külsőre való rostán, csak utána kezd el érdekeli a "személyisége". A személyiség meg nem azt jelenti, hogy pont ugyanazokon ment át, mint én. A személyiségtípus pl. nem korfüggő, hogy valakik egyazon (vagy egymással kompatibilis) személyiségtípusba tartoznak.

Egyrészt azonos szinten lenni nem alapfeltétel.

Másrészt azt, hogy azonos szinten vagytok-e valakivel nem a kor dönti el. Ez annyira kamu. Te egyforma vagy az összes veled egykorú emberrel? Minden 20 éves egyforma? Minden 30? Minden 40? Nem azok, de amúgy sem ez számít.

2023. jún. 21. 09:55
 22/26 anonim ***** válasza:

20-asnak.. de, szerencsére én képviselem a többséget, csak a többiek nem tudják megfogalmazni, hogy mi zavarja őket abban, ha egy párkapcsolatban 10+ év van a felek közt.

Azzal is nagy baj van, aki 10+ évvel fiatalabbat tart vonzónak, pláne, ha az illető tini. Utóbbire külön kifejezés is van, annyira eltér az átlagtól, ha tinikhez vonzódik az ember;) Egészséges személyiségű ember észreveszi a 10+ évet és nem tartja vonzónak, hanem nem sorolja a másikat vonzó kategóriába. Egyébként a vonzalom nem(feltétlen) függ a külső megjelenéstől. A tinik tinik, a testük is az, még nem felnőttek, vonzónak látni őket beteges, a test olyan 23 éves korig fejlődik, ők félérettek testileg(akkor is, ha melle van!)

Nem kell ugyanazon, de hasonlókon átmennie, és de, ezt jelenti, miket élt át, miket tapasztalt, milyen következtetéseket vont le róla, ez pedig változtatja hogyan áll a dolgokhoz, milyen felfogása van, miről mit gondol, mit hogyan él meg. Van egy alap mindenkinél, de felnőtteknél(haha) már ez a meghatározó, nem az, amivel születik és amiket a környezeti és szülői nevelés során magába szívott. Ha sikerült volna felnőnöd, tudnád..

"alapfeltétel".. mihez? Értem, hogy van szerelem nagy korkülönbséggel is, sőt, felnőtt 10 évesbe is beleszerethet, de attól, hogy szeretik egymást nincs rendben, ha kapcsolatba is lépnek egymással, kerüljék egymást és járjanak terápiára, hogy egészséges kapcsolatokat tudjanak kialakítani, és x hónap terápia után majd nem 17 évesbe szeret bele, hanem 25 évesbe.

Én is azt mondtam, hogy nem a kor dönti el, vannak sérült felnőttek, akik tiniszinten állnak, pont ettől szeretnek bele.. és annak is 50 oka van, amiért egy 17 éves beleszeret egy 11 évvel idősebbe, de egyik sem egészséges.

Igen, én a legtöbb korombelivel azonos dolgokon mentem keresztül, azonosan látunk mindenfélét, egyforma kihívásoknak tudunk eleget tenni meg ilyesmi. Mindenki van egy két plusz traumája/nehézsége, de a lényeges dolgokban egyezünk és hasonlóan teljesítünk/látjuk a világot, minimálisan eltérő értékrenddel. Tök átlagos vagyok, van amiben kicsit jobb, másban kicsit rosszabb, de hozom amit 10+ év felnőttség után hoznak mások is. 10 éve még gyerek voltam, és aki nem látja, hogy 10 év mennyire rohadt fontos, annak valami baja van.

17 éves lány, azért te is látod, hogy mennyit fejlődtél személyiségre 10 év alatt, nem? Képzeld 10 év múlva megint ugyanezt fogod érezni, annyira fogod magad gyereknek tartani, mint most tartod a 10 éves énedet annak!

2023. jún. 21. 10:27
 23/26 anonim ***** válasza:
26%
22. Hagyd már abba a hulyesegeidet!!! A nok tobbsege 16 eves korukra kifejlodik !! Az hogy kezd lelasulni az anyag csere és elkezdenek zsirosodni 20 on x evesen azt nem fehlodesnek hivjuk !!
2023. jún. 21. 10:35
 24/26 anonim ***** válasza:
"elkezdenek zsírosodni".. Anyám, remélem minden tizenéves lány látja az ilyesmit, erre reagálni sem érdemes, olyan torzult személyiséged van, hogy az életben nem fogod megérteni, de nálam pl jól mintázza milyenek is azok az idősebbek, akik ilyen lányokra gerjednek.
2023. jún. 21. 11:32
 25/26 anonim ***** válasza:

22. Ez, hogy te vagy a többség, még ha igaz is, nem jelent semmit. 50 éve a többség ugyanúgy elítélő volt a meleg párkapcsolatokkal szemben, vagy ha a felek eltérő rasszúak voltak, ma meg már nem. Akkor is nekik volt igazuk, mert ők voltak a többség?

De, az emberek észreveszik a maguknál fiatalabb vonzó embereket, mert nem vakok és nincs ilyen, hogy "nem veszem észre őt", csak mert 10+ évvel fiatalabb. Az 50-60-70-es nénik is megnézik a szép fiatalembereket. Én jóképű srác vagyok és azt látom, hogy közülük is sokan állandóan észrevesznek "úgy" is, ahogy mondjuk 40-es csinos nők egy része is. (Szexeltem is kora huszonéves koromban 35-40 év körüli nőkkel.)

De, a vonzalom a külső megjelenéstől indul. Az emberek nem tudnak olyanhoz vonzódni, akit nem tartanak vonzó arcúnak és testalkatúnak. Vagy persze lehet ilyen állítólagos eseteket mondani, de arra mindig jut 100, ahol pedig a külső is benne volt a vonzalomban.

Peeeerszeeee, most meg már eljutottunk oda, hogy a 23 éven aluliakat vonzónak látni beteges, mert az emberi test kb. addig fejlődik. A beteges az a pedofília, amikor másodlagos nemi jegyekkel még nem rendelkező, pubertáskort még el nem ért emberek iránt vonzódik valaki. Ez a többség szerint a beteges. Te meg már arról beszélsz, hogy egy 22 éveshez vonzódni is beteges, mert még fejlődik a teste. Úristen, ekkora baromságot. Na ez már nem a többségi vélemény.

Sok ember nagyon szar dolgokon megy át, amik negatívan befolyásolják a véleményét és a gondolkodását. Kamu az, hogy mindenki csak jobb lesz idővel. A legtöbben inkább megkeserednek saját magukhoz képest. Az egy legit álláspont, hogy valaki nem akar megkeseredett emberekkel együtt lenni, akikből több van az idősebbek, mint a fiatalabbak között. Persze alapvetően nem erről szól ez az egész.

Én ezt egyszerűen már őrültségnek tartom, hogy valakinek szerinted terápiára kell járnia, mert vonzónak talál mondjuk egy 17 évest, vagy összejön egy 20 évessel. Az én szemszögemből ez úgy jön le, mint aki ennyire nincs tisztában az evolúcióval, biológiával, evolúciós pszichológiával és az emberek ösztönös működésével kapcsolatban. (Pl. hogy a nők a pénzes, sikeres pasikhoz vonzódnak, a férfiak a fiatalsághoz.)

Nem, nem mentél keresztül azonos dolgokon a legtöbb korodbelivel. Van korodbeli, aki egy egész nap otthon ülő drogos, van hajléktalan, van kukás, van villanyszerelő, van világutazó, van miniszter, van milliárdos, van ügyvéd, van gyári munkás, van tanár. Nem mentetek mind keresztül hasonló dolgokon.

Mit jelent az, hogy "fejlődni személyiségre"? Mindig ezzel dobálóznak, de megfogalmazni nem tudják mit jelent. Mindig jobb lesz csak az ember? A 30 jobb, mint a 20? És a 80 jobb, mint a 70? Szerintem a személyiségfejlődés, főleg amikor behozzák párkapcsolatokba az egy megfoghatatlan baromság, amivel lehet dobálózni pl. ilyen kérdéseknél is, de a legtöbb ember azt látom inkább, hogy semerre nem "fejlődik" az életben, vagy sokan még inkább vissza is fejlődnek a fiatalkori önmagukhoz képest. Ezért nem kellene valami szentséget kreálni ebből a dologból.

2023. jún. 21. 11:50
 26/26 anonim ***** válasza:
24. A család tagjai nökből állnak, nem hasra cdapásra mondom te okoskodo senki..
2023. jún. 21. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!