Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A "csajom" kifejezés pejoratív?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A "csajom" kifejezés pejoratív?

Figyelt kérdés
Sokszor kérdezik így főleg fiatalabb srácoktól, hogy "van csajod"? Meg amúgyis sok más kontextusban is használják ezt a szót, "csajbuli", "csajosnak" lenni kifejezetten pozitív dolog, mert fiatalságot sugall.

2023. jún. 14. 10:59
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
54%

Miért lenne pejoratív? Mást jelent a szó.

Lazább, olyan "olcsó" hangzása van, nem tükröz komolyságot. Persze lehet, hogy valaki így használja komoly kapcsolatban is, de tiniknél jellemző ez a stílus.

2023. jún. 14. 12:05
 12/26 anonim ***** válasza:
35%
A "csajos" szótól falnak megyek, magamhoz térek, és újból nekimegyek. Nőktől hallom általában, és azoknak a nőknek sziát sem akarok mondani, mert előre tudom, hogy nem egy faj vagyunk.
2023. jún. 14. 12:27
 13/26 anonim ***** válasza:
0%
Hát én a múltkor itt barátomnak neveztem a páromat és le lettem ba.szva, hogy dedó, hogy a barátomnak hívom, úgyhogy ja, lehet, hogy a csajom szóval is baj van.
2023. jún. 14. 14:01
 14/26 anonim ***** válasza:
13. Téged ennyire szíven üt néhány gyakoris troll véleménye?
2023. jún. 14. 14:09
 15/26 anonim ***** válasza:
Igen :( Szomorú egy életem van
2023. jún. 14. 14:11
 16/26 anonim ***** válasza:
15. Azt látom
2023. jún. 14. 14:12
 17/26 anonim ***** válasza:
Nekem proli.
2023. jún. 14. 15:17
 18/26 anonim ***** válasza:
50%

Én meg a páromtól kapok kiütést. Mintha szándékosan homályban akarnák tartani a kapcsolat jellegét. Utalhat szimplán együttjárásra, élettársra vagy házastársra, nem beszélve arról, hogy nem derül ki belőle, nő vagy férfi az illető (élőben persze más). Sajnos elég nehéz helyette megfelelő szót találni, ezt elismerem. Különösen bizonyos kor felett.

N

2023. jún. 14. 15:58
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
40 alatt nem pejoratív. Afölött meg úgyis mindennel baj van.
2023. jún. 14. 17:23
 20/26 anonim ***** válasza:

Nincs ezzel semmi baj.

Régebben tőlem is mindíg ezt kérdezték a barátaim, hogy van e csajom.

A barátnőm mesélte, hogy a lányok között meg az járta, hogy mindíg azt kérdezték tőle, hogy van e bikája.

Először nemis nagyon értette, de aztán hamar rájött, hogy ez a férfire vonatkozik, hisz az igazán jó férfi az bika az ágyban.

Utána már büszkén mondta, hogy igen van.

2023. jún. 15. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!