Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egy férfinél...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet egy férfinél elérni valamit, ha a kérés nem segít?

Figyelt kérdés

Az élettartársamnak van egy szokása, az pedig nem más, mint hogy folyamatosan füllent egy konkrét dologgal kapcsolatban.

Körülbelül kettő éve hallgatom tőle, hogy mekkora időpazarlás az, hogy ő a gép előtt ül és játszik, elég sok szabadidőt beleöl egy játékba. Engem eleinte nem érdekelt, mondtam is neki, hogy szerintem addig ez nem probléma, amíg a ház nem áll a fején, rendesen dolgozni jár és rám is szán időt. Őt viszont addig nem hagyta nyugodni, hogy már én is elkezdtem figyelni rá és motiválni, hogy akkor figyeljen a többi hobbijára inkább. Próbáltam azzal segíteni, hogy időnként rá szóltam például munkából, hogy "ne játssz, menj ki inkább futni a kutyával, mint régen".

Ez ment is pár hónapig, aztán beismerte, hogy előző nap leült játszani mégis. Majd következő héten ugyanúgy elmormogta az orra alatt, hogy csak oda ült egy órát. Aztán végül oda jutottunk, hogy az elmúlt hónapokban szinte végig játszott, csak nem akarta magát szégyenbe hozni.

Én elmondtam, hogy nem haragszom, amiért ennyire oda van ezért a játékért (World of Warcraft), de a hazugságot nem tűröm a kapcsolatban. Ma viszont alvás előtt beismerte, hogy egyáltalán nem is próbálta abba hagyni, csak már elő adta nekem és nem akarta, hogy dühös legyek, ha már ennyit motiváltam.

Nem akarom kivágni, mert ebben folyamatosan füllent, mivel látom, hogy másban bizonyíthatóan igazat mond. Viszont láthatóan szégyen számára ez a téma, mert minden alkalommal mást mondott, egyszer még csak egy órára ült le, aztán meg már naponta...

Hogy őszinte legyek, teszek rá, hogy játszik vagy sem. Más pasija bulizni jár, az enyém munka után elvégzi a saját házimunkáját, majd leül játszani, amikor meg haza érek, velem van. De baromira frusztrál, hogy nem tud ebben igazat mondani. Tudom, hogy ez egy jelentéktelen tárgy és a fontos dolgokban őszinte velem, de akkor is. Hiába mondtam, hogy nem hazudhat, mert egy játék miatt nem hagyom el, de amiatt igen, mégis füllent benne. Nem is értem, annyira értelmes ember egyébként, mindig felnéztem rá, de ezzel most csökken a szememben minden alkalommal. Hiába ismerte be végül, hogy minden nap ugyanannyi a gépideje, mint korábban, akkor is felcsesz, hogy miután azt mondtam, hogy csak akkor maradok vele, ha igazat mond, mégis egyszer utána csak azért is mást mondott, hogy "ne hozzon magára szégyent".

Hogyan vegyem rá könyörgés nélkül, mivel mutassam meg, hogy tényleg nem fog ezzel szórakozni?

2023. márc. 29. 00:19
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

A párod függő. Ha te felteszed a kapcsolatotokat a függőségével kapcsolatos hazugságaira, akkor kezdhetsz is csomagolni. A függés egy betegség, esélyed sincs csakúgy kérésre megoldani.

És értem, hogy a hazugság zavar téged, de ő nem neked hazudik, hanem magának. Le akar jönni a WoWról, de nem tud. Magának hazudik, hogy nem is játszik olyan sokat, nem neked.

MOndjuk napi 1 óra játék teljesen okés amúgy, de ez mellékes.

Szóval én azt javaslom, hogy haelyett, hogy a hazugságon rugóznál, inkább koncentrálj arra, hogy

1. Miért zavarja annyira, hogy játszik? Láthatóan nem megy semmi fontosabb kárára, mi a baj tehát azzal, ha játszik?

2. Szórakoztatóank találja a játékot? Vagy inkább munkának? A WoW-ban van pár mechanika ami korántsem szórakoztató, viszont effektív a fejlődés érdekében, szóval ha ez csípődött be neki, akkor nem csoda, hogy nem élvezi, de kényszert érez csinálni.

3. Nem lenne-e jó inkább valami más játék? A WoW-val az a gond, hogy gyakorlatilag végtelen. Egy Skyrimben vagy Witcherben is el lehet ám tölteni 3-500 órákat, sőt, akár 1000+ órát is, de akkor sem végtelen időt. Egyszerűen azért, mert van vége a játéknak.

Kérdezd meg miért akar lejönni a játékról. Kérdezd meg, hogy ha le akar jönni róla, akkor megoldás lehet-e a karaktere törlése. Ez egy elég kemény dolog, hisz rengeteg időt és energiát ölt a fejlesztésébe ami egy gombnyomásra elveszne. Viszont ha nagyon függő, akkor simán újra képes kezdeni 0-ról így is, szóval nem feltétlen megoldás, ezért kell beszélni vele erről.

Illetve beszélgess arról is, hogy akár hajlandó-e pl pszichológushoz fordulni ezzel a gonddal. Nem kell hosszú terápiára gondolni, vszeg a TB támogatott 10 alkalom is simán elég lehet kicsit átrágni a témát.

Ne ultimátumot adj a párodnak, hanem segíts neki. Szüksége van rá.

2023. márc. 29. 00:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Az a baj, hogy szerintem egyáltalán nem gáz az a mennyiség, amit ő csinál. Pontosan kettő óra telik el aközött, hogy ő haza ér és én. Ez idő alatt ő eszik, fürdik, és aztán játszik. Valószínűleg tényleg arról van szó, hogy ő azt mondta, hogy nem fog játszani, kifejezetten mondta, hogy szóljak rá, aztán mégsem akarta, de már szégyellte előttem, hogy ő erősödött, aztán "gyenge volt" és mégsem hagyta abba. El is mondta, hogy azért hazudott, mert már bele vont engem és cikinek érezte, hogy már nekem is megígérte (ezt azért kértem tőle, mert annyira nyúzta a témát, hogy inkabb edzeni kéne, meg mást csinálni) és mégsem tartotta be. Ekkor mondtam neki, hogy oké, megértem, mert nekem is baromi ciki, amikor megesküszöm, hogy következő buliban nem rugok be és mégis megtörténik újra, de nem hazudhat, mert az viszont indok, hogy szakítsak vele. Ennek ellenére megint hazudott benne, majd amikor számon kértem, hogy mégis miért, ha már kapott tőlem új esélyt és elmondtam, hogy nyugodtan csinálja, akkor azt mondta, hogy ezzel már hagyjam, mert már elmondta azóta az igazat. Tök oké, valóban, de az után is hazudni, hogy azt mondtam, hogy tiszta lapot kap egy évnyi hazudozás után...
2023. márc. 29. 00:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Jaj, és mielőtt rajtam fogást talál valaki, nem neki szoktam esküdözni, hogy nem rugok be, hanem magamnak:D Én direkt azért sem hazudok, mert tudom, hogy nekem baromira fáj.
2023. márc. 29. 00:52
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Ezért mondom, nem neked hazudik, hanem magának, szóval emiatt neked nem kell neheztelned rá. Inkább próbáld meg felszínre hozni benne, hogy miért is érzi annyira soknak azt az egy órát.

Bár amúgy tökre átérzem a dolgát, én a GYK-n bszok el rengeteg időt, de mégis minek...

2023. márc. 29. 01:05
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Pszichológus, addiktológus szükséges.
2023. márc. 29. 06:04
 6/9 anonim ***** válasza:
60%
Akik ok nélkül is hazudoznak, szépen tönkrevágják a másik bizalmát is, azzal meg a kapcsolatot is. Jó szenvedést.
2023. márc. 29. 07:08
 7/9 NTBS ***** válasza:
25%
Utasítás?
2023. márc. 29. 07:35
 8/9 anonim ***** válasza:
91%

Én hagynám, nem mondanék egy kukkot sem továbbra a játékkal kapcsolatban. Csak akkor ha másra nem jut idő.

Igen, hazudott, de te meg nyaggattad pedig segít eleget.

Ne hozd fel, mint téma, majd elvalik, hogy hogyan alakul.

2023. márc. 29. 08:44
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nem játékfüggő, hanem gyerekszerepben szeretne maradni. Élvezi, hogy bsztatja, unszolja, rászól, gondoskodik róla egy nő ugyanúgy, mint az anyja, mint mikor gyerek volt.

Nem leszokni akar, hanem figyelmet akar kiprovokálni.

2023. márc. 29. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!