Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted mennyire fontos az egzisztenciális egyensúly egy kapcsolatban?
Persze, hogy számít. Elvárom a páromtól, hogy akármennyit is keres, de így vagy úgy, képes legyen önállóan is megélni.
Ha ez megvan, nyugodtan közös kasszára lépek vele, mert tudom, hogy nem fogja elherdálni a pénzünket.
A pénzügyi tudatosság szexi.
F29
Nekem az számit smucig e a pàrom vagy nem. Ez keresettől független.
Aki bajban hátat fordít, vagy ingyenélősködni akar, az ugy igyenis számít.
*igenis
Az ilyenekkel mégcsak nem is tervezek komolyan.
Igen, nagyon is számít. Es nem az hogy mennyit keres, hanem hogy azt stabilan. Felőlem tanár is lehet, én is dolgozok, én sem akarok ingyenélni.
A másik fontos, hogy mennyire szorja a pénzt. Pl ha neki mindig kellenek (márkás) uj ruhák, meg evi többször is wellness, meg annyi kaját vesz hogy a fele kuka, meg oda is autoval megy ami tömközzel gyorsabb, vagy ugyanannyi, meg stb, az akkor is rossz pont ha jól keres, mert az a helyzet bármikor változhat.
N
Nekem fontos, ahogy az is, hogy hasonló pénzügyi kultúrával és értékrenddel rendelkezzünk, vagy legalábbis megtudjuk egymást győzni dolgokról ész érvekkel. Ha a páromnak marha drága hobbija van, amire a gatyáját is elkölti és utána tőlem kér pénzt kajára, míg nekem tök más elveim vannak, az nyilvánvalóan nem működőképes. Szerintem az a tiszta, ha mindent fele-felében teszünk a kapcsolatunkba és a közös életünkbe indulásnál, utána pedig bátorítjuk egymást, közösen dolgozunk a céljainkért és határ a csillagos ég. Nincs enyém-tiéd, mert a te sikered ugyanannyira múlik rajtam is. Az idő, amit te a sikeredbe fektettél, azt én is belefektettem, mert lemondtam a közös időről, intéztem a gyerekeket, ezer százalékon égtem, stb. És így van ez fordítva is. Ha én elmegyek egy képzésre, plusz tudásra teszek szert, majd azt sokszorosan kamatoztatom, azt azért tehetem meg, mert a családom lehetővé tette. Szerintem ez innentől kezdve ennyire egyszerű.
El sem tudom képzelni a kiegyenlítetlen viszonyú kapcsolatokat. Hallottam eleget ahhoz, hogy úgy érezzem, ezek eleve halálra vannak ítélve sok esetben, de ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!