Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A páromnak van egy régebbi hitele ami már egy ideje végrehajtónál van, és van egy kisseb hitele amit tudna fizetni, engem kért meg hogy az én bankszámlámról törlessze azt a kis hitelét, érdemes segíteni neki? Nem fogják rám terhelni az első hitelét?
Még a számlanyitásban sem segítenék neki. Aki két hitelt is el tud intézni, annak ez nem okozhat gondot. Oldja neg maga.
Pénzügyekben nincs barátság, bincs szerelem. Pláne, ha nagy összegről van szó.
Igazából több szempontot is figyelembe vennék.
- Mióta ismered?
- Mióta tart a kapcsolat?
- Mennyire bánik felelősségteljesen a pénzzel? (Mondjuk a leírtak alapján... tudjuk a választ.)
- Mennyire megbízható?
- Tudsz konkrétumokat is a kölcsöneiről?
Én nem ismerem őt, így csak az általad leírtakból tudok kiindulni. Nem mondom, hogy mindenki felelőtlen barom lenne, aki csapdába jut pénzügyileg. Sajnos gyakori jelenség az "adósságspirál". Úgy kezdődik, hogy az ember hibásan méri fel a lehetőségeit. A pénz nagyon kellene, de abba nem gondol bele, hogy ha most is gondjai vannak a pénzzel, akkor a visszafizetéssel is gondjai lesznek. És bizony lesznek. Mivel ha elfogyott a hitel, újra pénzhiányba kerül, ezért egy újabb hitelt vesz fel. Miközben az elsőt sem tudja fizetni. Aztán jön az innen-onnan kölcsönkérős időszaka, aminek vagy az lesz az eredménye, hogy még több helyre eladósodik, vagy az, hogy próbálja ahol csak tudja a bankot, és a behajtókat kicselezni. Egyik sem szokott sok jóra vezetni.
Szóval... te tudod, hogy mennyire megbízható egyén, mennyire komoly a kapcsolatotok. Bár én kicsit furcsállom ezt a helyzetet. Ha hasonló helyzetben lennék, 100%, hogy nem akarnám a barátnőmet belekeverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!