Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire vagytok őszinték a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire vagytok őszinték a párotokkal?

Figyelt kérdés

Egy kapcsolatban szerintem a legfontosabb dolog az őszinteség, mert ebből ered a bizalom, amire leginkább lehet alapozni egy kapcsolatot. Amondó vagyok, hogy inkább az igazság fájjon, mint hogy titkolózzunk egymás előtt, vagy ne mondjuk igazat, mégha csak amiatt is füllentünk, hogy a másik érzéseit ne sértsük. Pl. ha tudjuk, hogy féltékeny a másik, akkor nem mondjuk el, hogy vannak ellenkező nemű barátaink, akikkel tartjuk a kapcsolatot. Ez számomra egy teljesen értelmetlen dolog, hogy ne lehessen felvállalni egy ilyen kapcsolatot, ha tényleg csak baráti. Mert ha valóban az, akkor féltékeny ember lévén biztos nem esne jól, de belegondolva abba, hogy ha valamit felvállal az ember, akkor nincs mit titkolnia, akkor őszinte és a negatív gondolataim indokolatlanok. Tehát elrendezem magamban és töretlen marad a bizalom.

Én alapból egy olyan ember vagyok, aki nem tud úgy kapcsolatban lenni valakivel, ha ez az őszinte kommunikáció nem működik. Pl. azért, mert a másik fél őszintének lenni és ezzel nem alapoz meg egy olyan bizalmi szintet, ami erősíti a kapcsolatot. Tehát én inkább kimondok mindent, persze nem belegázolva az ember lelkébe. Apróbb dolgokat is őszintén véleményezek. Pl. ha valami ruhával kapcsolatban kéri ki a véleményemet valaki és a többség dicséri, de nekem nem tetszik, akkor elmondom.

2022. nov. 22. 21:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%
Kell őszintének lenni, de az nem old meg mindent. A másik ember érzéseit is figyelembe kell venned.
2022. nov. 22. 22:04
 2/13 anonim ***** válasza:
82%
Mi teljesen őszinték vagyunk egymással. Eddig működik.
2022. nov. 22. 22:05
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
100%-osan. Nekem az nem számít valódi kapcsolatnak, ahol nem szabad/merek őszintének lenni a másikkal.
2022. nov. 22. 22:10
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Őszinte legyél, csak a hogyan, mikor nem mindegy.
2022. nov. 22. 22:22
 5/13 anonim ***** válasza:
67%
100%-ban őszinték vagyunk egymással. Nem is működne ha nem lennénk azok
2022. nov. 22. 23:17
 6/13 anonim ***** válasza:
25%

Én le szoktam tagadni néha azt pl ha nem aludtam jól vagy nem vagyok formában. Nem tudom mi van, de az emberek többsége olyankor vérszemet kap és elkezd kínozni. Ezért még a páromnak is szépíteni szoktam a helyzetet, pl: persze, jól aludtam, jól vagyok, nem fáj semmim stb. Ő is hazudgál hülyeségekről, de úgyis tudom. Pl: neem, nem sértődtem meg, nem számít semmi baj. Tudom hogy hazudik, mert baja van. Valahogy ezen nem sikerül túllépnünk.

Más témákban, kérdez, elsőre megmondom neki a full őszintét. Majd ezt látszólag megjegyzi, de elkezd kötekedni, pl pár hét múlva, és megint rákérdez. Akkor már kicsit kompatibilisebb variációt mondok. Nem tudom ezt hogy lehetne megoldani, mert nem akarok balhét, őszinte akarok lenni, de van hogy előre olyan ideges hogy nem tudnék. Ezek a paranoiáival kapcsolatosak. Amúgy nem csalnám meg soha, és semmi ilyesmi rosszban nem sántikálok. Egyszerűen nem tudom kezelni a paranoiáit.

2022. nov. 22. 23:32
 7/13 anonim ***** válasza:
66%
A mi kapcsolatunk is az őszinteségre épül, de én azért nem zúdítok mindig mindent egyből a párom nyakába. Például, ha valami rosszul esik, akkor van, hogy várok, amíg lecsillapodnak bennem a kedélyek, a kezdeti sértettség, és utána avatom be az érzéseimbe. Olyan is van, hogy nem szeretném befolyásolni. Például neki énidőre, vagy barátidőre, vagy bármilyen más időre van szüksége (nélkülem), míg én szívesebben lennék vele. Ilyenkor mindig mondja, hogy szóljak, ha én inkább vele lennék, de nem szoktam, mert szeretném, hogy úgy tudjon feltöltődni ahogy ő szeretne, negatív érzés nélkül. Nekem meg egyébként sem nagy élmény a "kierőszakolt" közös program, ami nem magától jön. Szóval összességében nem hiszek a letámadós őszinteségben, jobban szeretem, ha a másik felé érzett tisztelet, szeretet is figyelembe van véve. Tudjunk mindenről, ne legyen titkunk, de nyugodt körülmények között, békésen beszéljük meg ezeket, ne akkor, amikor majd szétpattanunk a feszültségtől, és mielőtt a másik nyakába zúdítanánk bármit, vizsgáljuk meg annak a jogosságát, valósságát (pl., hogy ne a munkában felgyülemlett feszültséget, gyerekkorból, vagy előző kapcsolatból hozott hülyeségeket vetítsük ki a másikra).
2022. nov. 22. 23:58
 8/13 anonim ***** válasza:
63%

7essel egyetértek, 1es vagyok. A kérdésben felvázolt őszinteség egy önző őszinteség.

Nem baj ha beletiporsz a másik lelkébe, ha átléped a határait, ha őszinte vagy akkor minden oké.

Van olyan ismerősöm akit nyíltan folyamatosan csal a párja, de hát őszintén elmondta neki már az elejétől. Tök jó.

2022. nov. 23. 07:15
 9/13 anonim ***** válasza:
20%
Mi pont olyanok vagyunk, akik nem is tudnak hazudni :-D Valahogy belelátunk egymás fejébe, főleg én a Pároméba (ő a ffi), de amúgy sem tud kamuzni. Ha egy kicsit is kell, akkor már én intézem :-D Hazudni sosem szoktam se neki se másnak (valahogy úgy 8 éve teljesen leszoktam róla) maximum kicsit szinesebben adok elő valamit mint ami (nem felé, most ezt kivülállókra irom). A karma visszaüt, szóval márcsak emiatt sem
2022. nov. 23. 09:42
 10/13 anonim ***** válasza:
49%
Hogy-hogy nem hazudtok? De hát még itt is széthazudjátok az agyatokat egy anonim oldalon. 100% őszinteség, hazudj ám nagyobbakat, hülye kamugépek.
2022. nov. 23. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!