Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elhunyt barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet elhunyt barátom özvegyéhez közeledni?

Figyelt kérdés

Dióhéjban a történet: Öten férfiak gyerekkori barátok voltunk, nagyon szoros volt a kapcsolatunk. Viszont egyikünk (Dani) feleségével (Ági) nagyon megtaláltam a közös hangot. Dani 1 éve tragikus hirtelenséggel elhunyt és szeretnék Ágihoz közeledni.

Öten mindenről is tudtunk és nagyon szoros kapcsolatban voltunk. Daninak Ágit én szúrtam ki egy szórakozóhelyen. Azóta is bánom, hogy nem én mentem oda, hanem a Danit küldtem... Félévet küzdött Ágiért Dani, de igazam lett tényleg összeillettek. 3 év után összeházasodtak (én voltam Dani tanúja). Majd 1 évre rá Dani közlekedési baleset következtében elhunyt. Most lesz halálának első évfordulója. Utóbbi a baráti körünket is mélyen érintette, és higgyétek el tiszteletem Dani emlékét.

Kezdettől fogva Ágihoz nagyon vonzódtam és nagyon jól megtaláltam vele a közös hangot. Egyszerűen szeretem amióta megláttam. Utóbbiról Dani is tudott, mert annyira nyilvánvaló volt a gesztusaimból (másként bántam vele, és kifejezetten kerestem a társaságát). Danival anno volt egy hosszú beszélgetésünk a témában, nem mondanám hogy jó hangvételű volt. De átbeszéltük és abban maradtunk, hogy csupán barátilag közeledhetek Ágihoz. Ez ígyis történt, magamba folytottam érzéseimet és még az esküvői tanú szerepet is elvállaltam. De Dani többször is mondta, hogy örül annak, hogy nem csak ő vigyáz Ágira. Az, hogy ebből Ági pontosan mennyit sejtett nem tudom, ő ugyanúgy bánt velem mint mindenki mással a barátikörből.

Dani halála után már nem találkoztunk hetente a fiúkkal, szétestünk és külön gyászoltunk, Ágit se láttam hónapokig. Az utóbbi félévben újra sikerült összeszervezni a fiúkat, Ágit is hivtuk néha el is jött.

Óvni és szeretni szeretném őt, mert érzéseim nem csillapodtak és tudom, hogy ha Dani választhatna akkor inkább engem választana számára mint egy vadidegent. Habozok, hogy közeledjek-e Ági felé, vajon helyes lenne-e.

A fiúk is tudnak kezdettől fogva az érzéseimről, szerintük Ági már csak azért se nyitna felém, hiszen igyekszik minden Danira emlékeztető morzsát kizárni az életéből. De alapvetően a szándékaimat, nem tartják rossznak, mert annyira biztosak benne, hogy tényleg őszinték az érzéseim

Mi a véleményetek?

2022. nov. 11. 15:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy próbát megér, de ha elutasit, akkor mindkettőtöknek jobb, ha megszakítod a kapcsolatot.

Finoman közeledj, hívd el beszélgetni barátilag, vagy kérj valamiben segítséget.

2022. nov. 11. 16:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is meg lehet próbálni, de csak nagyon óvatosan, nehogy elriaszd. Ilyenkor még nehezen oldódunk fel, még kötődünk az elhunythoz. De talán nem reménytelen. Én kb. 14 hónap után fogadtam el a közeledést, mi is régóta ismertük egymást. Kívánom, hogy legyen szerencséd.
2022. nov. 11. 17:38
 3/4 harebell ***** válasza:
100%
Szerintem is közeledhetsz, de lassan és óvatosan. Adj neki időt a gyászra, és fogadd el, hosszú időbe telhet, míg képes lesz nyitni új párkapcsolatra (akárkivel). Addig legyél mellette barátilag.
2022. nov. 11. 19:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat
2022. nov. 15. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!