Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy igaz barátság nő-férfi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy igaz barátság nő-férfi közt kibírna egy barátság-extrákkal dolgot?

Figyelt kérdés
Lassan 15 éve vagyunk tényleg jóban-rosszban a legjobb barátok. Viszont ő katona és kint volt misszióban közel fél évet. A barátnője, akit eljegyzett kiderült, hogy ezidő alatt megcsalta. Igazából lényegtelen, ebből azt akartam kihozni, hogy egyikünknek sincs senki. Ő azonban feldobta, hogy mi lenne, ha feldobnánk ennyi idő után a barátságunkat egy kis extrával. Nyilván körbemagyaráztuk mindketten, hogy nem akarnánk a másiktól semmit(mármint kapcsolatot), illetve vagyunk már annyira idősek, hogy tudjuk kezelni. Valaki esetleg próbálkozott már ilyennel? Mit gondoltok erről?
2022. okt. 1. 17:24
1 2
 11/16 Ghgj ***** válasza:
#10: Reagálj az én válaszomra is pls. :) Szerinted egy olyan kapcsolatban, ami mellett fellobban az a hatalmas szikra, ami miatt dobbantanak a házasságból, megvan az igaz barátság és a megfelelő szex is? Hozz már rá egy fiktív példát. :D
2022. okt. 2. 00:14
 12/16 anonim ***** válasza:

Kezdhetnénk az "igaz" barátság meghatározásával, mondjuk a "nem igaz" barátsággal szemben.

Egyébként igen, én hinni szoktam annak, aki arról számol be, hogy kötődik a társához érzelmileg, meg tud beszélni vele bármit, kompatibilisek egymással az élet minden területén (beleértve a szexet), de a kolléga, akivel hónapok óta egy légtérben tartózkodik rendszeresen, és akivel mindennemű hátsó szándék nélkül kommunikált eleinte, megmozgatott benne valamit. Ne érts félre, ebben a szituációban szerintem többen vannak, akik nem dobbantanak, mint azok, akik igen, mert miután mérlegeltek, az tűnik számukra az észszerűbb/helyesebb döntésnek (ha úgy tetszik, értékesebbnek ítélik az évek óta ápolt szeretetkapcsolatukat az újonnan jött rózsaszín ködnél; a rosszabb eset az, amikor külső körülmények lehetetlenítik el a különválást), de így is megáll az az állításom, hogy van, aki lelép, és nem szükséges hozzá, hogy az addigi kapcsolata üres legyen. Mondjuk számomra nem teljesen világos, hogy te eleve azt is vitatod-e, hogy ilyen jellegű érzések egyáltalán kialakulhatnak harmadik személy iránt (ha egyébként jól működik egy párkapcsolat), vagy csak azt, hogy az emberek egy része ilyenkor a kapcsolatát dobja el, nem pedig a szerelemről mond le – nem mindegy.

2022. okt. 2. 01:46
 13/16 Ghgj ***** válasza:

#12: Szerintem egyértelműen olyan szintű érzelmek kialakulásának a lehetőségét tagadtam, amik miatt dobbantana valaki, ha megvan az igaz barátság és a megfelelő szex is. A "megmozgatott benne valamit" meg az "annyira szerelmes vagyok, hogy lépek" között, valamint a "nem üres kapcsolat" és az "egy igaz baráttal való kapcsolat" között van néhány fokozat.

Azt én nem gondolom, hogy definiálni kellene az igaz barátságot, egyértelműen kb. a legmélyebb barátságról van szó, de ha már muszáj: amikor úgy ismered a másikat mint a tenyered, prioritás a kettőtök között lévő kapcsolat ápolása, támogatod, vigasztalod, ő is ugyanezt megteszi érted, még akkor is, ha épp azt gondolja, hogy butaságot tettél/nem megfelelően gondolkoztál. Teljes mértékben van lehetőségetek önmagatok lenni, empátiával álltok egymáshoz. Emellett annyira szórakoztató és mentálisan is stimuláló az együtt töltött idő, hogy évek hosszú sora alatt többször is letettétek már a voksotokat amellett, hogy a másikat mindenképp szeretnétek az életetekben. Ahol emellett jó, mindkét fél számára kielégítő szex is van, megnézem, hogy egy random kolléga miatt dobbant az egyik fél. :D Amiről te írsz, az szerintem egyértelműen nem ez a helyzet.

2022. okt. 2. 06:09
 14/16 anonim ***** válasza:
45%
Csak egy kérdés: neked volt már olyan barátságban részed PÁRKAPCSOLATON KÍVÜL, amilyet leírsz?
2022. okt. 2. 14:18
 15/16 anonim ***** válasza:

9-es vagyok

Volt részem a lángoló szenvedély én es valódi szerelemben is. Teljesen ég es föld a kettő, míg az előbbi ideig óráig tart es hamar kieg, arra épít, hogy a másikba belelatsz egy csomó pozitív végkifejletet, addig a valódi szerelemben ismered a tarsad, a legjobb barátok is vagytok, elképesztően bensőséges a kapcsolat.

Teljesen más a kettő es nagyon jól meg is lehet őket különböztetni.

Nekem a langolas meg a pillangos rózsaszín fos nem szerelem.

2022. okt. 2. 15:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Ez meg már szemantikai kérdés. A te fejedben a szerelem úgy él, mint lehető legmagasabb rendű érzelmi kötelék, ami elképzelhető, ezért más értelmet adsz neki, mint amilyenben a neurobiológia használja.
2022. okt. 2. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!