Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ghgj kérdése:

Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a feleségednek nagyon rossz napja van, hetek óta extrán feszített a tempó a munkahelyén, túlórák, ráadásul emberekkel dolgozik, látod rajta, hogy hulla.

Írja neked nap közben, hogy megint jött még egy plusz dolog, már nem bírja, és sír reggel óta, mert nagyon kimerült szellemileg és érzelmileg is.

Te autóval jársz dolgozni, ő busszal, és nem is várja el, hogy hazavidd munkanapokon, szereti is az énidőt hazafelé, amit olvasással, zenehallgatással tölt, ezt már többször mondta is neked.

Nap közben írja neked, hogy később fog hazaérni, mint szokott, mert módosulás van a menetrendben. Erre te megkérdezed tőle, hogy elmenj-e érte, mire azt a választ kapod, hogy "Pihenj csak, majd megyek". Még rákérdezel, hogy "Tuti?", de erre már nem válaszol.

Eleve sírva ér haza, és amikor puszit akarsz neki adni, akkor elrántja a fejét, és kiderül, hogy az a baja, hogy nem mentél érte, hanem hagytad, hogy busszal menjen haza. Amikor mondod neki, hogy dehát megkérdezted, arra az a válasza, hogy ha tényleg rajta akartál volna könnyíteni, akkor nem kérdezed meg, hanem egyszerűen elmész érte, akár az után is, hogy azt írta, hogy "Pihenj csak, majd megyek". És hogy te a kérdezéssel csak letudtad a "kötelezőt", és hogy fel lett neked ajánlva, hogy értemész vagy pihensz, és te a pihenést választottad.

Te viszont megkérdezted tőle, hogy akarja-e, hogy érte menj, mondhatta volna azt egyenesen, hogy "Igen, gyere értem", de inkább hazajött busszal, amit te gyerekesnek talász, és nem is tudsz neki igazat adni.

Mi a véleményed?

2022. szept. 8. 20:05
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Nőként írom. Tipikus kimerült nő hisztije. Ha van rajtad sapka az a baj, ha nincs, akkor meg az.

Megoldás: nem mész bele a konfluktusba, de csendben végighallgatod a monológját.

2022. szept. 8. 20:14
 2/10 anonim ***** válasza:
52%

Mindkettőben látom valahol az igazságot. Egy ennyire leterhelt ember van, hogy irracionális, és átmegy ilyen mártír módba. Persze, ez nem jó, és nyilván igennel kellett volna válaszolnia, mikor felajánlottad, hogy értemész. Ilyen helyzetben jobb, ha nem kérdést teszel fel, hanem kijelented, hogy értemész.

Általában azok szoktak így viselkedni, akik nincsenek hozzászokva, hogy segítenek nekik, szívességet kérjenek, de igényük lenne rá. Így reflexből elutasítják, aztán minden frusztráció kitör.

Szóval én azt mondanám, hogy semelyikőtök nem hibás. Te nyilván szavakból értesz, ő pedig a szokottnál magasabb stresszel birkózik meg mostanában. Mondd meg neki, hogy legközelebb nyugodtan mondjon igent, hiszen azért (is) vagy vele, hogy ilyen helyzetekben segíts. Te pedig, ha TUDOD, hogy kellene a segítséged, inkább csak mondd ki, hogy segítesz, és segíts.

2022. szept. 8. 20:18
 3/10 anonim ***** válasza:
65%

Neked. Nő vagyok, de ezt az ostoba játszmázást utálom, vagyis utálnám, ha férfi lennék. Ha akar valamit, nyissa ki a száját. Ne kezdje az érzelmi zsarolást, hogy ha szeretnéd, akkor így meg úgy...

Hosszabb távon ezt képtelen lennék elviselni, de nem is akarnám.

2022. szept. 8. 20:47
 4/10 anonim ***** válasza:
70%

Hát nem tudom, nekem is vannak rossz, stresszes napjaim, amikor képes lennék tüzet okádni, jó sárkányhoz mérten. De ez azért messze nem jelenti azt hogy játszmázok, vagy elviselhetetlen vagyok. Mindenkinek vannak ilyen napjai, vagy időszakai. Nekem is, férjemnek is. Férjem tudja, mivel lehet ilyenkor engem kezelni, én is tudom mivel lehet őt. Ha az ember rájön a másik heppjeire, ezek nem okoznak nagy veszekedést, meg drámát, csak maximum 10 perc fennakadást.

Speciel nekem is oltári nehéz 2 hetem van, a héten kétszer is kb dühöngve jöttem haza. Pár perc kellett, hogy egyek, leüljek, kicsit csendben legyek, és újra a mosolygós, vidám önmagam legyek 🤷🏼‍♀️ Régen ezeken a heteken férjem már előre kajával várt, mert nálam ez szokott a gond lenni, hogy hiába viszek bármennyit, estére kimerülök, és éhes leszek. Csak az elmúlt 2 évben nem volt ilyen időszakom, így kicsit elfelejtette. De tegnap már eszébe jutott, mivel lehet lekenyerezni, és nem is volt hiszti :D

2022. szept. 8. 20:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Neked van igazad, de hagyd rá, szeretgesd meg, kimerült, fáradt, hisztis. Voltam már ilyen én is, nyugodt állapotban tudom, hogy ez nem jogos.
2022. szept. 8. 21:04
 6/10 anonim ***** válasza:
81%
Nőként írom én is. Én is képes vagyok férjem szavait másképp értelmezni időnként, hasonló amit leírtál. De ebben semmi ilyen nincs. Neked van igazad. Várd meg amíg lenyugszik, ne menj bele a vitába. Aztán higgadtan beszéljétek meg.
2022. szept. 8. 21:38
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Teljesen mindegy, hogy mi kinek adunk igazat, ha ti képtelenek vagytok megegyezni, megbeszélni.
2022. szept. 8. 23:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Oké, most már tudod, mit gondol. Akkor elmondod, hogy mivel x dolgot kommunikáltál, ezért te elhitted, hogy ő az x dolgot gondolja. Gáz ez, hogy ez az elvárása amikor mást mondott. De ezt meg kell tudnotok beszélni ill kifejezni ezt neki. Máskor majd többet kedveskedsz neki. Ha akarsz és fontos szerinted ez.
2022. szept. 8. 23:43
 9/10 anonim ***** válasza:
49%

Full idiota a nod. Nokent irom.

Magyarazd el neki,h szo szerint azt mondja,amit akar,hogy csinald. Nem fogod kitalalni a gondolatait.

2022. szept. 9. 07:13
 10/10 anonim ***** válasza:
38%
Szintén nő vagyok és hisztis pcsaként viselkedik a feleséged. Ne gyere értem, aztán bőgök, mert nem jöttél. Mint egy dackorszakos kétéves.
2022. szept. 9. 10:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!