Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Megjelölöm, visszaigazol,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megjelölöm, visszaigazol, eltűnök az ismerősei közül, majd ő jelöl meg. Ez mégis micsoda?

Figyelt kérdés
Van egy kolléganőm, más-más városban dolgozunk, ritkán látjuk egymást, néha telefonon értekezünk (munkaidőben, munkahelyi dolgok kapcsán, amúgy férfi vagyok). Egyszer az egyik közösségi oldalon megjelöltem, vissza is jelölt. Aztán később azt láttam, hogy lehetséges ismerősként dobja fel őt az oldal, és mikor megnéztem az adatlapját, nem voltunk ismerősök. Hagytam az egészet, de a múltkor még jobban meglepődtem, hogy ő jelölt meg engem, de visszaigazoltam. Az igazság az, hogy tetszik nekem az illető, csak nem tudom, mi legyen. Egyébként annyit tudok, hogy egyedülálló, és vannak olyan dolgok, amikről fogalmam sincs, hogy ezek most a tetszésének lehetnek-e a jelei (pl. egyszer elpirult, privátban esetleg le tudom írni részletesebben is annak, akit ez érdekel). Nem tudom, kezdeményezzek-e nála, és ha igen, hogyan. Számomra nagyon furcsa ez az egész, nem látom át a dolog logikáját, és nem is igazán tudom, hogy lenne-e esélyem nála.

2022. szept. 3. 20:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

A 6-ossal értek egyet, óvodás szint ez a kijelölt-bejelölt-jajmiregondolhatott.

Tetszik neked? Ha ő is nyitott lenne rá, hogy ismerkedjetek meg jobban, akkor hajlandó lennél távkapcsolatra? Ha igen, akkor ne a jelöléseket nézegesd, hanem pontosan azt csináld, amit írtál az 5-ös hozzászólásodban: írj neki privátban, hogy hogy van, milyen napja volt, és ha nem ráz le azonnal, akkor írd azt neki, hogy valamikor szeptemberben rokonlátogatásra utazol az ő városába, és ha lenne kedve veled meginni egy kávét, akkor úgy időzítenéd, hogy ráérjen. És akkor tök egyértelmű lenne, hogy neki szimpi vagy-e vagy sem, és abbahagyhatnád a közösségi oldalon a jelölések nézegetését.

2022. szept. 3. 21:58
 12/24 A kérdező kommentje:
#11: Oké, és a majdnem semmiből milyen indokkal írjak neki, hogy milyen napja volt? Alig beszéltünk, akkor most csak úgy írjak neki, hogy mit csinált a hétvégén, nem? Mert amúgy az nem óvodás szint, hogy akit alig ismerek, annak most hirtelen elkezdek gazsulálni, hogy mit csinált a hétvégén... Ez végül is teljesen életszerű, gondolom, te is úgy csinálnád, hogy van valaki, akivel mondjuk évente kétszer találkozol személyesen, meg néha beszéltek telefonon hivatalos ügyekben, aztán egy nagy szünet után írsz neki, mint egy puszipajtásnak, hogy mit csinált a hétvégén. Ilyet azok kérdeznek egymástól, akik jól ismerik egymást, legalábbis szerintem, másnak mi köze ahhoz, hogy te mit csinálsz? Ha neked a semmiből írna egy általad alig ismert munkatársad, hogy milyen napod volt, mivel töltötted a hétvégédet stb., hogyan reagálnál?
2022. szept. 3. 22:13
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

12: Azzal az indokkal, hogy tetszik neked.

Gazsulálni? Ezt hogy érted? Nem faggatni kell, hogy mit csinál a hétvégén, hanem, hogy lenne-e kedve megismerkedni veled, meginni egy kávét, NYILVÁN, mert szimpatikus neked.

Ha te is neki, akkor igent fog mondani. Ha nem, akkor nemet.

De ha nem jelzed neki, hogy tetszik neked, akkor mit gondolsz mi fog történni? Beléd gabalyodik az évi 2x-i céges találkozón vagy a mítingen odanézegetés vagy a hivatalos telefonálás közben?

Az volt a kérdésed kezdeményezz-e nála - ha nem akarsz, akkor ne kezdeményezz, nézegesd a közösségi oldalon és reménykedj, hogy beléd szeret a vicces e-mailjeid alapján.

A világon senki nem tudja neked megmondani, hogy a leírtak alapján lenne-e nála esélyed, sok időt és töprengést megspórolnál magadnak, ha jeleznéd neki, hogy tetszik és majd kiderül.

Nem értem az ilyet amúgy, jajmennyire tetszik neked az illető, és vársz a csodára... akkor lehet nem is tetszik annyira, ha ennyit nem "mersz" lépni.

2022. szept. 3. 22:24
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ha neked a semmiből írna egy általad alig ismert munkatársad, hogy milyen napod volt, mivel töltötted a hétvégédet stb., hogyan reagálnál?"

Ha tetszik nekem akkor megörülnék, elkezdenék vele csetelni, levelezni, beszámolni a napomról, visszakérdezni. Ha nem, akkor valami semmitmondó rövid választ írnék, nem kérdeznék vissza, és gyorsan jelezném, hogy nekem most dolgom van, sajnos nem érek rá beszélgetni. Ha tovább kérdezősködne, akkor valami udvarias formában megírnám, hogy csak munkakapcsolatot szeretnék vele.

De tudod mit, ne kérdezd meg milyen volt a napja, csak simán kérdezd meg lenne-e kedve meginni veled egy kávét ha a városában jársz. :)

2022. szept. 3. 22:31
 15/24 A kérdező kommentje:
#14: Szerintem az ilyesmi max. a lányregényekben működik. Vagy csak én vagyok túl cinikus és zárkózott, nem tudom. De ha nekem akárki "ismeretlen" olyat írna, hogy mit csináltam hétvégén, kimenekülnék a világból. Akivel jobban ismerjük egymást, attól oké, de akivel nem, attól szerintem ez fura. Tegyük fel, hogy vagy 2 hete beszéltünk utoljára, akkor is hivatalos ügyben, aztán most meg ír nekem, hogy hogyan teltek a napjaim, én biztosan arra gondolnék, hogy nem nekem szánta, meg fel sem tudnám fogni, hogy most hogyan és miért jutottam hirtelen eszébe. Amúgy nem tartom kizártnak, hogy lehet egy enyhébb Aspergerem, így számomra az ilyen semmiből jött dolgok inkább kicsit "ijesztőeknek" vagy "furcsáknak" tűnnének, és állandóan azon kattogok, hogy a másik is annak venné, ha így váratlanul előtűnnék, hogy "helló, mit csináltál a hétvégén?", és biztosan hülyének tartana, hogy ez most honnan jutott így az eszembe.
2022. szept. 3. 22:45
 16/24 anonim ***** válasza:

De akkor mit gondolsz, mi fog törénni, ha nem kezdesz el vele kommunikálni? Leírásod alapján nem lesz "mélyebb" így a kapcsolatotok, mert nem is igazán van kapcsolat köztetek. Én értem, hogy ez ijesztő, de az még inkább lányregényes változat, hogy majd belédszeret az üzleti telefonbeszélgetések közben, vagy nem tudom mire számítasz.

Az kevésbé lányregényes lehetőség, hogy ha te is szimpatikus vagy neki, akkor válaszolni fog, elkezdhettek beszélgetni nem üzleti dolgokról. Ha nem, akkor meg nem fog belédhabarodni évi néhány talákozó alatt.

De mondom, akkor ne kérdezgesd, hogy hogy telt a napja, hanem kérdezd meg, hogy van-e kedve találkozni veled. Mondjuk ha ennyire szorongó vagy, akkor azt hogy tartod kivitelezhetőnek, hogy találkozz egy "ismeretlennel", és beszélgess vele?

Vagy ha legközelebb személyesen találkoztok, akkor vesd be magad, hívd el kávézni.

Nincs több ötletem. :D

De ha arra vágysz, hogy távolról imádd, nézegesd a közösségi oldalon és azon filózz, hogy akkor most mit jelent, hogy visszanézett rád a megbeszélés közben, vagy elpirult, akkor csináld ezt, csak aztán 2 év múlva ne itt panaszkodj, hogy évek óta epekedsz egy kollégád után, az meg nem szeret beléd az istennek se... :D

2022. szept. 3. 22:56
 17/24 anonim ***** válasza:

15-ös Miért érzem azt, hogy életedben nem ismerkedtél senkivel?

2-es vagyok, aki ezeket a szerinted kivitelezhetetlen, szerintem teljesen általános, de általad vitatott kérdéseket dobta be.

Lehettek volna specikikusabb kérdések, de fogalmam sincs a viszonyotokról. Szerintem egy kollegiális beszélgetést simán továbblökhet, ha egy felmerülő problémánál bedob valaki egy ilyen kérdést, nyilván nem 2 hét után a semmiből, de ennek van létjogosultsága, ha elkezdtek beszélgetni.

2022. szept. 3. 23:23
 18/24 A kérdező kommentje:
#16: Ismeretlennel nyilván nem találkoznék, nem is lenne értelme. Egyébként nem értem, mi azzal a baj, hogy próbálok jelekből következtetni arra, lehet-e esélyem, máskor mindig arról van szó, hogy a testbeszéd is lehet árulkodó, meg hogy először próbáljuk a viselkedésből, jelekből leszűrni azt, hogy mi a helyzet. Nyilván sokkal könnyebb lenne, ha mondjuk egy helyen dolgoznánk, egyszerűbben lehetne kapcsolatot építeni, beszélgetni, kevésbé lenne kimódolt az, hogy kommunikáljunk. Pont azon töröm a fejem, hogyan lehet úgy közeledni, hogy az ne legyen váratlan és túl sok, de adott esetben ne is égjek be. Pl. ha lenne egy olyan hivatalos ügy, ami viszonylag folyamatos és hosszabb kapcsolattartást igényelne, akkor ott idővel lehetne egy kicsit nyitni, de sajnos nincs ilyen. Másrészt ha pl. megbeszélés van, ő rendszerint az utolsók között érkezik, és az elsők között hagyja ott a társaságot, így még az is nehéz, hogy cseverésszünk, pedig több más emberrel szoktam, annak ellenére is, hogy nem vagyok nagyon közlékeny ember.
2022. szept. 3. 23:31
 19/24 A kérdező kommentje:
#17: De, ismerkedtem. Viszont nem szeretek "lyukra futni", és főleg nem szeretek hülyét csinálni magamból. Sokszor volt olyan, hogy kezdeményeztem, aztán jött az, hogy "hát én nem is úgy gondoltam", "nem akarok tőled semmit" stb. Munkatárs esetében még kellemetlenebb az, ha ciki helyzetbe futok bele. Éppen ezért próbálnék kicsit biztosabb kapaszkodókat találni. De ha pl. annyiban merül ki az érintkezésünk, hogy véletlenül én veszem fel a telefont, de ő mással akar beszélni, vagy kéri, hogy küldjünk el neki e-mailben valamit, és válaszolok, hogy rendben, és kész, akkor nehéz mire alapozni, nem állhatok neki faggatózni, hogy mivel töltötte a hétvégéjét, vagy hogy mit fog csinálni legközelebb. És ezek sem olyan dolgok, hogy minden nap beszélnénk, sokszor van, hogy hetekig nem is érintkezünk. Na most ha pl. 2-3 hete volt utoljára egy ilyen "beszélgetésünk", és azóta semmi, akkor most hogyan írjak neki, hogy "hogyan telt a hétvégéd?"? Szóval érted, ez szerintem már inkább olyan emberek között okés, akik jobban ismerik egymást, de úgy érzem, hogy nálunk pont az a lehetőség hiányzik, hogy a "szia, ezzel és ezzel a dologgal van problémám, át tudjátok küldeni az ezzel kapcsolatos papírokat? persze. akkor jó, szia, szia" típusú beszélgetésekből kicsit tovább tudjunk lépni. Az ilyeneknél szerintem nehéz olyan kapcsolódási pontot találni, ahol át lehet menni személyesebb síkra, főleg úgy, hogy még x ember van körülötted, akik fülelnek, hogy mit beszélsz. Számomra sokkal megnyugtatóbb lenne, ha kettesben beszélgethetnénk, de úgy, hogy ne legyen erőltetetten ismerkedés jellege a dolognak, hanem spontánabbnak tűnjön, pl. amikor egy irodában dolgoztok, és csak úgy beszélgettek, miközben megismeritek egymást, ez így szerintem kevésbé feszélyező dolog.
2022. szept. 3. 23:48
 20/24 anonim ***** válasza:

De ismeretlenből nem lesz másképp ismerős, csak úgy, ha az ismeretlennel elkezdesz beszélgetni, találkozni! Vagy hogy gondolod ezt az egészet, minek kellene történnie ideálisan szerinted?

Igen, rossz érzés, ciki, beégés stb. ha kiderül, hogy félreértettél jeleket, de ezt nem lehet megúszni. Az ilyen típusú embereknél van az, hogy tervezget, hogyan lehetne kipuhatolni, figyeli a jeleket, fórumokon kérdezget vadidegeneket, hogy "van-e esélyem, ha elpirult" stb. és közben valaki, aki mer olyan iszonyat kockázatot vállalni, hogy elhívja kávézni, az "elviszi" a hőn áhított nőt. Te magad írtad, hogy futottál már lyukra ennél "szorosabb", személyesebb kapcsolatnál is, hogy félreértetted - ezt egyszerűen nem lehet megúszni!

Ha ennyire feszélyez, hogy valaki meghallja, hogy elhívod kávézni és visszautasít, akkor hagyd a fenébe az egészet. Nem lehet olyan fontos, ha ennyit nem tudsz megtenni. :)

Én nagyon-nagyon-nagyon távol állok a csábító laza nő kategóriától, kívül-belül, és én is ilyen ezerszer körbegondolós vagyok, hidd el, olyanokon tudok kattogni, hogy csak na, de ha valaki KELLETT, igazán kellett, akkor nem féltem lépni, még akkor is ha adott esetben tiszta idiótának éreztem magam. Elszalasztasz egy csomó lehetőséget, és mit veszítesz? Pár napig kellemetlenül érzed magad. Ő ráadásul nem is közeli munkatárs, hogy minden nap emlékeztessen a visszautasításra.

"Az ilyeneknél szerintem nehéz olyan kapcsolódási pontot találni, ahol át lehet menni személyesebb síkra, (...) sokkal megnyugtatóbb lenne, ha kettesben beszélgethetnénk, de úgy, hogy ne legyen erőltetetten ismerkedés jellege a dolognak, hanem spontánabbnak tűnjön, pl. amikor egy irodában dolgoztok, és csak úgy beszélgettek, miközben megismeritek egymást, ez így szerintem kevésbé feszélyező dolog."

De vele ez NEM fog megtörténni, te magas sorolod, hogy még amikor személyes találkozó van sem tudtok kettesben maradni, akkor mire számítasz, milyen tanácsot vársz tőlünk? :D

2022. szept. 4. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!