Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vegaként vagy vegánként randiznál vagy akár össze is jönnél olyannal, aki tetszik, de eszik húst?
Személy szerint nem; nem valami nagy elvi hősiességből vagyok vegán, hanem azért mert elemi szinten undorodom a nyers hústól. Ha a párom húst enne, akkor tele lenne nyers hússal a hűtő, a közös késeinkel, a közös vágódeszkánkon kéne felvágnia a húsokat, és a közös csapba kéne megmosnia, plusz a szaga bejárja az egész lakást, amíg főz.
Lehet erre azt mondani hogy beteges, de ez van, undorít.
A vegetáriánus az csak úgy van vele, hogy „jajj, szegény cuki állatok, sírnak meg folyik a vér, jajj nee, így nem is tudom megenninőket, KIVÉVE A HAL, GYERE TE MOCSOK, FELZABÁLLAK!!”
Ellenben a vegán az egy komoly szemlélet, ami minden állatot érző lényként tekint, akinek biztosítani kell az embermentes szabadságot a természetben. Tehát nem arról szól, hogy mit eszik, hanem az élővilág magasztalásáról, megmentéséről, ember nélkülivé tevésétől. Tehát az állattartás is bűn egy vegánnál, pl marhákat is kiengednék a nagyvilágba, stb. Az a vegán, aki kutyát tart, az nem vegán, hiszen egy ember által megformált, elkorcsosított, természetben életképtelen állatot vesz magához, aminek a szemlélet szerint nem szabad léteznie... és a legundorítóbb, mikor valaki vegánnak vallja magát, kutyát tart, és vegánként etet egy ragadozót...
Ő az állattartás miatt nem eszik ilyeneket, erősen kétlem, hogy ennyire szélsőséges, mint az 5-ös, szerencsére.
Inkább elvekre gondoltam a kérdésemben, most én se szeretek bizonyos ételeket, nyilván nem tolom másra, de ez inkább egyéni ízlés kérdése, mint elven alapuló életmódé. Nem az egyéni ízlésre gondoltam.
Azért köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!