Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » 23 éves fiú 17 éves lánnyal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

23 éves fiú 17 éves lánnyal fölösleges belekezdeni?

Figyelt kérdés
Nagyon tetszik a lány, én is neki, azonban most esett csak szó arról ki hány éves először, én azt hittem kb 20, és ő is rólam. Van esély vagy ennyi korkülönbség felejtős?

2022. máj. 31. 21:03
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
72%

#17:

“De szerencsére mozgok olyan körökben, hogy látok olyan fiatalon összejött párokat, akik már együtt vannak 5-10 éve és kinézem belőlük, hogy együtt is maradnak.“

Na, ez a hatalmas torzítás. Egyfelől párhuzamba állítod azt az 5/10 évet a 6-12x annyi idővel, másfelől te is referálsz rá, hogy az ma rengeteg idő egy párkapcsolatban. De akkor vedd azt is figyelembe, hogy régen nem számított annak. Plusz hogy ma nem általános holtodiglan-holtomiglan együtt maradni egy házasságban.

Bármilyen releváns szociológiai tanulmányt elolvasol, azt a tendenciát fogja mutatni, hogy az életszakaszok kitolódnak és a tinikor a továbbtanulással szintén megnő. Ma már nincsen az emberek nagy része rászorulva arra, hogy parentifikálódjon, vagy olyan élettraumákaf szerezzen 18 éves koráig (pl. háború, éhezés, stb.), amit ma az élet vetetánja nyugdíjasok sem ismernek feltétlenül. Inkább az az általános, hogy a 25/30 éves “gyerek” úgy esik ki az iskolapadból kvázi nulla releváns tapasztalattal, mint annak idején egy nyolcadikos, akinek megmondták, hogy “vagy kapálsz, vagy éhenpusztulnak a félárva testvéreid”.

2022. jún. 1. 10:04
 22/26 anonim ***** válasza:
31%
21. Azért mondtam, hogy "mozgok ilyen körökben". Az ilyen köröket úgy értettem pl. vallásos neveltetésű, konzervatívabb emberek között. Olyan emberek, akik nem kezdtek el szexelni tizenévesen, hanem 20-25 éves koruk körül is saját döntésből szüzek (vannak közt szép, normális emberek is bőven, akik simán szexelhetnének, ha akarnának), vagy ugyanennyi idősen az 1. vagy 2. párjukkal vannak. Vagy 25-30 közötti párok, akik együtt vannak már kb. 10 éve, sok helyen mostanában házasodnak és jön (majd) a gyerek. És ők teljesen máshogy gondolkodnak, nincs ilyen hogy kiélés (= össze-vissza kefélés), nekik nem ez az érték hogy sok emberrel dugtak, illetve alapból sokkal felnőttesebb, felnőtt életre felkészítő, komolyabb neveltetést kaptak az átlagnál, ezért pont ők azok, akik fiatalon is felelősebbek, érettebbek a saját korosztályi átlagukhoz képest.
2022. jún. 4. 09:23
 23/26 Noren1989 ***** válasza:
100%
#22, belenevelt gàtakat szerintem ne hozzunk fel erkölcsi győzelemként.
2022. jún. 4. 10:22
 24/26 anonim ***** válasza:
73%

23. Nincsenek belenevelt gátak. Ne lássuk ezt végletekbe menően. Az önfegyelem mitől rossz? Hogy valamilyen nagyobb jó érdekében nem a pillanatnak akarsz élni, vagy a most ebben a pillanatban benned lévő vágyaknak, hanem valami nagyobbat szem előtt tartva éled az életed.

El van ez szépen magyarázva, hogy pl. szexben is aki az önmegtartóztatást választja, az ők így gondolják később sokkal jobban tud kötődni a partneréhez, vagy pl. a szex nem egy fétisizált dolog lesz az életében úgy, mint ahogy sokaknak. Vagy pl. nem akar összefeküdni egyből valakivel csak azért, mert megkívánja. De ezzel most nem egyetérteni kell és én nem ezt az álláspontot képviselem, hanem csak mondom, hogy ennek a filozófiai rendszernek is megvannak az alapjai.

2022. jún. 4. 10:27
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

“És ők teljesen máshogy gondolkodnak, nincs ilyen hogy kiélés (= össze-vissza kefélés), nekik nem ez az érték hogy sok emberrel dugtak, illetve alapból sokkal felnőttesebb, felnőtt életre felkészítő, komolyabb neveltetést kaptak az átlagnál,“

Ez fszság, már ne is haragudj. Aki szerint a kiélés, csak “összevissza dugás” lehet, az maximum egy sötétben nevelt gomba lehet, hogy egy klasszikust idézzek. A kiélés rengeteg dolog lehet és csak egy proli megnyilvánulása ez a szegmens. Kiélés lehet a külföldi önkéntes munka, utazás, bármi… Azok a dolgok, amik emberileg hozzád tesznek, mielőtt lefialsz kvázi gyerekként úgy, hogy semmit nem láttál még a világból.

Ez a “felnőttes” nevelés, szintén egy nagy rakás nulla. Mikor én parentifikálódtam, meg már éltem a saját életemet, a rendezett hátterű osztály/szaktársaim még mindig az anyjuk után sírtak bentlakásos suliban, meg az egyetemen. Egy csomó dologra az élet tanít meg és nem a környezeted. Nem mellesleg ezt pofátlanságnak is tartom kijelenteni, mikor kb 10/7 gyereket totál rossz módszerekkel tanítanak a szülei. Ez a gyerek hibája lenne…?

El vagy tévedve a világon. Ahogy a “jól nevelt” ismerőseid elé egy komfortzónájukon kívül eső akadály is gördül, simán összeomlanak sokan.

Ez a viszonyulás pedig már akkor hiteltelen volt nekem, mikor naívan kijelentetted, hogy az 5 éve együtt élő ismerőseid örökre együtt is maradnak szerinted…

2022. jún. 5. 00:13
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem is beszélve, hogy az “összevissza dugás” (de ez is milyen már? 30 évesen simán lehet vagy 15 partnered 18 éves korodtól kezdve úgy, hogy azok 6-12 hónapos monogám kapcsolatok és nem egy pénteki swinger parti eredménye…) simán lehet tartalmasabb és fejlesztheti a szexuális kultúrádat, mint az, ha a második kapcsolatodban vergődsz a tengeri csillag és a vonyító farkas között, mert másról korábban nem is hallottál. (Hiszen ha eRkÖlCsÖs vagy, akkor a partnered is tapasztalatlan…)
2022. jún. 5. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!