Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Számít felnőtteknél a társkere...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Számít felnőtteknél a társkeresésben, hogy valaki szülei szegényebben vagy jobb módúak? (Kifejtés lent)

Figyelt kérdés

Röviden: én elég szegény családban nőttem fel (nő).

Folyamatosan felküzdöttem magam és mostanra már egész jól fizető állásom van.

Viszont ha komoly kapcsolatot nézzük, esküvő, házasság stb, számít a másik családi háttere? Nekem csak édesanyám él, és nem tudna támogatni anyagilag sem az esküvőben, sem lakásban, semmi, és inkább én vagyok, aki besegítek neki. Tehát a magam lábán jól megállok, az látszik, csak elég rossz helyről indultam..

A kérdés elméleti, de mégis zavaró nekem és szégyellem a helyzetet, ha a eszembe jut, hogy pl a másik nagyobb anyagi háttérrel bír a családot tekintve, az én szülőm meg szegény anyagi helyzetben él.

2022. máj. 28. 09:40
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Személy függő
2022. máj. 28. 09:43
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
kevés pénz mindig hátrány
2022. máj. 28. 09:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem abban az esetben zavarna, ha a párom családja szegényebb, ha ehhez az társul, hogy minden jöttment hatszázadik rokon rajta akar élősködni, ha a semmirekellő, esetleg szenvedélybeteg szülők is úgy gondolják, hogy a jobb módú gyerekük dolga megoldani az ő problémáikat, stb. Ez nagyon is zavarna.

De azzal, hogy nem tudják támogatni, és esetleg még az amúgy józan életű, dolgos, szerető szülőket ésszerű keretek között neki kell kisegíteni, nekem semmi bajom nem lenne.

Amúgy szerintem sokkal többet ér az, amit te elérsz az életben, mint amit az ember alá raknak, mert az előbbi mutatja meg, te milyen ember vagy, a többi csak szerencsés körülmény. Én becsülném, hogy felküzdötted magad.

2022. máj. 28. 09:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagy hibát követsz el, ha szégyelled a családi háttered, a szüleid. Pláne úgy, hogy neked sikerült ebből kitörnöd.

Én ugyanígy voltam, ráadásul hárman voltunk testvérek. Szüleimtől semmilyen anyagi támogatást nem kaptam, betanított munkások voltak egy gyárban. A tanulásomat viszont mindig támogatták, amennyire tudták. Jól fizető, megbecsült munkám van, sokkal magasabb színvonalú életem van, mint nekik volt. A páromat most pl. egy gyémántgyűrűvel fogom eljegyezni, de ez csak egy apróság, az érzékeltetés miatt írom. Az egyetlen bibi a dologban, hogy a szüleim ezt már sajnos nem láthatják, hogy hová jutottam, és visszaadni sem tudom nekik azt a gyerekkori törődést, amit kaptam. Ezt rettentően sajnálom.

2022. máj. 28. 10:16
 5/9 A kérdező kommentje:
4 - Nagyon közel állnak hozzám a szavaid, kicsit meg is hatottak most.. Köszönöm, hogy lerítad. Sajnálom, hogy már nem látják, nagyon büszkék lennének rád a szüleid, de biztos vagyok benne, hogy végig azok is voltak! Tiszteletreméltó, és gratulálok neked!:)
2022. máj. 28. 10:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálunk nem volt probléma, mert nevelési, iskolázottsági és kultúrális szinten a két család (és persze mi ketten) kb. azonos nívón állt.

Úgy hozta az élet, hogy ennek ellenére - apám halála miatt - az anyagi állapotunk nem egyezett.

De a férjem is, a családja is voltak olyan intelligensek, hogy ezt 100%-ig megértették. Nem is törődtek vele, semmi probléma nem volt.

Látták, hogy komoly az ügy és szeretjük egymást, soha semmi megjeyzést nem tettek.

Átsiklottak a dolgon, megengedhették maguknak.

Ez 12 éve volt, azóta is a lehető legjobb kapcsolatban van a két család, és együtt imádják az unokákat.

Gyakran összejövünk.

2022. máj. 28. 10:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Csípőből azt mondanám rá, hogy nem gond főleg nőknél, de úgy emlékszem volt rá statisztika, hogy azok a nők, akik első diplomásak a családban, nagyon sokan nem házasodnak. Gondolom, hogy ez is számíthat.

Valószínűleg nincs annyi szabadidőd, mint egy alibi munkát végző barátnőnek viszont cserébe anyagilag "nem raksz sokkal többet a közösbe".

2022. máj. 28. 11:44
 8/9 A kérdező kommentje:

Én szeretnék majd házasodni, és ki lehet venni a közösből egyforma hányadban a részünket úgy gondolom, akár nagyobb különbség esetén is meg lehet ezt oldani.

Csak kicsit szomorúnak tartom, ha valakinek ez ennyire számít, mert ha valaki, én nem húznám le a másikat. Másrészt sosem volt szempont az anyagiasság, és olyan jó volna, ha valóban a másik személye lenen a lényeg, hogy ő milyen és mennyire van az ember vele egy hullámhosszon, hogy érzi magát vele, mennyire könnyen oldják meg a problémákat stb.

Ezek lennének szerintem az életben a legfontosabb szempontok, ha párválasztásról van szó, és nem az anyagi háttér. Emiatt volt egy kicsit rossz érzés bennem, hogy így 30 felé ez a hozzáállás már túl naiv elgondolásnak számít-e, és valójában jobban számít-e az anyagi rész később a történetben.

2022. máj. 28. 13:03
 9/9 Senior Séf ***** válasza:
Házasodni szerelemből kell, kérdező. A szerelem hozhat boldogságot a szegénységbe, de a gazdagság a szerelembe soha.
2022. máj. 29. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!