Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányként / nőként hogyan kell fiúkkal / férfiakkal kommunikálni stb., hogy ne értsék félre?
Nem is egy példát tudnék mondani arra, amikor egy teljesen hétköznapi szituációból egy elég kellemetlen félreértés kerekedett a nap végére, mert az illető azt hitte ráhajtottam. Volt mikor szimplán ciki volt, hogy azt hitték éppen flörtölni próbálok és megmosolyogták, de ez a legkevesebb. Volt mikor egy ismerősöm felháborodva mesélte a barátnőjének, hogy én ráhajtottam és mit képzelek, hogyan gondoltam, neki barátnője van stb. és mindketten megutáltak gyakorlatilag. Egy másik ismerőssel szintén úgy romlott meg a kapcsolatom, hogy elkezdett flörtölgetni velem (mert azt hitte én is ezt tettem), majd mikor értetlenül álltam a dolog előtt és elmagyaráztam neki, hogy én semmi többet nem szeretnék tőle, akkor megsértődött és azóta is kerül, nem áll velem szóba, rám sem néz, nem is köszön. Egyetemi tanárral is volt már hasonló, nem is részletezem, marha kellemetlen volt.
Próbálok mindenkivel kedves, barátságos és segítőkész lenni, általában mosolygok az emberekre, köszönök, ha valaki megszólít reagálok, szívesen beszélgetek bárkivel stb. Számomra ezek természetes emberi reakciók, mindenkivel így szoktam viselkedni, lányokkal is, ismerősökkel, ismeretlenekkel stb., tehát én ezt mindenféle hátsó szándék nélkül teszem. Nem azért viselkedek így mert flörtölök vagy be szeretnék vágódni valakinél és hasonlók. Egyáltalán nem öltözködöm kihívóan, nem ejtek meg semmiféle szexuális vagy ilyen jellegű utalást vagy poént, nem szoktam kacérkodni, nem érek hozzá a másikhoz, nem is vagyok az a tipikus "csajos" lány sem (a külsőm, a stílusom, a gondolkodásom, a beszéd stílusom stb.). Pont emiatt zavar különösen, mert alapvetően szívesebben barátkoznék és beszélgetnék fiúkkal hiszen sokszor azt tapasztalom, hogy velük jobban meg tudom értetni magam, hasonlóbb az érdeklődési körünk stb., de sokszor ebbe futok bele és emiatt ellehetetlenül a dolog...
Tudom, hogy ez nem annyira párkapcsolati kérdés, de gondoltam talán ebben a kategóriában több választ kaphatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!