Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vonzó, ha egy nő erős vagy meg kell játszani a gyengét?
#9 Abban egyetértek, hogy ahol van férfi, ott csinálja ő a fizikailag megerőltetőbb feladatokat.
Annyit azért hozzátennék, hogy régebben sem a férfiak, sem a nők nem voltak ennyire kényelmesek, mint manapság.
Nagyanyám(szerencsére még mindig velünk van, 86 éves) fiatal korában és dédnagyanyám korában a nőknek is kellett sok olyasmit végezni, amit lehet te már úgy ítélnél meg, hogy "a mai nők feleslegesen túráztatják magukat".
Pl. régen a mosás egész napos elfoglaltság volt, kézzel, kemény fizikai munka.A nőktől elvárt volt az állatok ellátása, a favágás, hogy legyen mivel tüzelni, disznóvágáson részt venni, ott dolgozni, meg kismillió más feladat.
Dédnagyanyám fiatal lány korában téglagyárban dolgozott, puszta kézzel kellett pakolgatni a téglákat(nem volt még munkavédelmi kesztyű).A kezét véresre feltörte a tégla pakolás, egész napos fizikai munka volt.Dédnagyapámat közben elvitték katonának a háborúba, neki az volt a dolga.
Egyik rokon néni, szintén 86 éves, targoncás volt a munkahelyén hosszú évekig.
Ebből csak azt akarom kihozni, hogy régen nem kímélték annyira a nőket és a férfiakat sem, mint amire talán manapság már rácsodálkozol.
De abban teljesen egyetértek, hogy manapság is lehet ésszerűen beosztani a férfi és női feladatokat.
Ez nem a kényelemről szól 11-es. Amiről írsz, egy sajnálatos kényszerhelyzet volt, amire adódott példa a történelem folyamán. Itt sem arról szólt a dolog, hogy a nő kivette szándékosan a férfi kezéből a munkát, hanem így tudták a munkát megosztani a túlélés érdekében. A védelem szerepe itt is a férfié volt. Az átkosban aztán az egyenjogúság tükrében a nők traktorba ültek, Feri munkát végeztek. Aztán jó páran elvetéltek, meddővé váltak.
Egy nő is tud természetesen fizikailag is erős lenni, de azt, hogy ezzel versenyezzen egy férfival, teljesen szánalmas és haszontalan elfoglaltság
A 6-7 válasszal teljesen egyetértek. Nő vagyok, egyedül élek,van hosszútávú párkapcsolatom. Mivel családi házban élek rengeteg olyan feladat van amit el kell végeznem, és amit ahol férfi van a háznál, Ő végzi. Pl fűnyírás, kapálás, apróbb barkácsolás. Én sem engedtem a barátomnak hogy ezt helyettem végezze, mondtam,hogy megszoktam, csinálom.Eleinte felajánlotta a segítségét, majd szépen leszokott róla.Ráadásul konfliktust is szült ez alkalmanként köztünk,úgy érezte,hogy én kizárom Őt az életemből.
Tehát óvatosan kell bánni ezzel, a pasi lelkületében is nyomot hagyhat!
" Azt hiszik, hogy fizikailag is egy szinten kell a férfiakkal lenniük."
Nem hiszem, hogy az 50 kilómmal olyan erősnek kéne lennem, mint egy 85 kilós férfinek :) Viszont manapság, a városi életben igen ritkán van szükség komoly fizikai erőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!