Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan szoktatátok kezelni a vitákat?
Intelligens emberek között a vita = gondolatcsere.
Nem arról szól,hogy le kell teperni a másikat.
Érvekkel. Elmondom, hogy miért nem tetszik /nem tartom jó ötletnek amit ő kigodolt, és felajánlok alternatívákat. Erre ő is reagál valamit, vagy elfogadja vagy szintén érvel az én alternatíváim ellen, és ismét ajánl valamit. Lehet hogy nem 2 perces ordibálás, mert ez hosszabb folyamat nyilván, de a végén kihozunk belőle valami konzenzust.
Mondok egy nagyon hülye példát, de jelenleg ez az aktuális témánk, szóval jó lesz. A férjem utálja a függönyöket. Én viszont mindenhova tennék. Érveket hozok fel a függöny mellett, ő érveket hoz fel ellene (porosodik, mosni kell stb stb). A következő körben lejjebb adok picit, tehát azt mondom oké, nem kell minden helyiségbe függöny, de a nappaliban, hálókban és konyhában legyen, a dolgozó szobákba nem kell. Erre ő reagál hogy igen, a hálószobákban legyen, de a nappaliban és a konyhában ne. A következő fogásom az lesz, hogy a konyhát elengedem, de a nappalihoz ragaszkodom. Így ő is azt érzi hogy nyert mert lealkudott pár helyiséget, és végső soron én is nyerek, mert 1-2 helyen mégiscsak lesz függöny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!