Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a "szív" vagy az "ész", amire érdemes hallgatni (úgy általánosságban)?
Ha ésszel élsz, lehet reális döntéseket hozol de sosem leszel boldog.
Az érzelmek "szívből" jönnek és nem fejből.
Általában jobban jársz, ha az eszedre hallgatsz (vagy más, szakértők eszére).
Néha azonban kell, hogy a szívedre is hallgass, mert akkor tök unalmas életed lenne.
Soha nem tudtam értelmezni ezt a metaforát. Az agy az a racionális döntés, oké, de mi a szív? Gyakorlatilag a nemi vágy?
6 éve vagyok a férjemmel, és még sokáig szeretnék. Nyilván többször volt olyan, hogy valaki más nagyon szimpatikus lett hirtelen, a kinézete, kisugárzása, hangja miatt. Ettől még nem ugrottam a karjaiba, hanem maradtam az amúgy nagyon jó párkapcsolatokban. Aki nem racionálisan gondolkodik, hanem mindig megy az aktuális lelki társnak tűnő valaki után, az soha nem fog elköteleződni.
Bocs ha nem erről szólt a kérdés, de nem tudom értelmezni. Az érzelmek ugyanúgy az agyban keletkeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!