Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet, hogy alkoholista?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet, hogy alkoholista?

Figyelt kérdés

Kb 3 hete randizok egy pasival, aki kicsit gyanús lett, hogy talán alkoholista... eddig 1 kivétellel az összes randinkon ittunk vagy sört vagy bort, illetve a sztoriaiból is kiderül, hogy rendszeresen jár el haverokkal sörözni.

Ez azért furcsa, mert abszolút nem látok rajta alkoholista vonásokat, nincs felpüffedve, nem olyan vizes a tekintete. Ha iszik, akkor is alig látszik rajta, max kicsit lazább lesz, de nem durva, nem agresszív, nem veszít kontrollt, nem csapong, semmi ilyesmi.

Illetve a másik ami miatt fura, hogy a bulizós, iszogatós életvitel mellett aktívan sportol, minden hajnalban edzeni megy, 2 felé sportot is gyakorol, nagyon szép formában van, a teste sem azt sugallja, hogy egy lecsúszott piás lenne.

Lehet, hogy csak időszakos nála ez az iszogatás? Vagy egyértelműen alkoholista?

2021. júl. 10. 08:31
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

Ezek szerint csak társaságban iszik. De az jó, hogy feltűnt, és odafigyelsz a jelekre időben. Idővel könnyen átcsúszhat alkoholizmusba.

Esetleg hozd szóba a témát beszélgetés során. Mondjuk, hogy xy alkoholista, és te ezt mennyire elítéled, neki mi erről a véleménye.

2021. júl. 10. 08:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, azt mondta, hogy csak társaságban szokott, meg azt is, hogy világ életében szeretett jókat enni-inni. Illetve ami fontos, hogy látom, hogy nem mértéktelenül csinja. De finoman beszélek majd vele erről.
2021. júl. 10. 08:45
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Ez még csak társasági iszogatás lehet, de könnyen lehet belőle otthoni iszogatás vagy később komolyabb, akár alkoholizmus.
2021. júl. 10. 08:51
 4/10 anonim ***** válasza:
30%

Azért a kontrollvesztés meg a felpüffedés jellemzően már a több éves, kemény alkoholizmus tünete, akkor már tényleg nagy baj van.

Persze, érdemes figyelned, de én ezt ennyiből kicsit túlaggódottnak, túlparázottnak látom részedről egyelőre ezt.

Reménykedésre ad okot, hogy sportoló- ez rendszerességgel, tudatossággal párosul legtöbbször és köreikben nem annyira menő a piálás (kivétel nyilván mindenhol van).

Az, hogy randin megisztok valamit: nos talán sokszor “társadalmi elvàrás”- vagy ez tűnik szokásosnak. Ennyiből nem kellene téves következtetést levonni, de próbáld ki, milyen, ha olyan helyen randiztok (pl cukrászda vagy túra), ahol nem alapfelszereltsèg a borospohár, sörösdoboz...

Van esetleg bármelyiktek múltjában, származási családjában alkoholista?

2021. júl. 10. 09:03
 5/10 anonim ***** válasza:
30%

"eddig 1 kivétellel az összes randinkon ittunk! vagy sört vagy bort"... Ezek szerint Te is az vagy..?

Sztm ettől még nem.

N

2021. júl. 10. 09:07
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
Az, hogy sportol, nem zárja ki, hogy ne legyen az. Én is ismerek ilyet. Rengeteget sportol, de szét is tudja csapni magát rendesen és rendszeresen. És a haveri találkozókon is folyik a szesz. Kb. arról szól az egész, enélkül nincs is. Ez ugyanúgy gáz.
2021. júl. 10. 10:13
 7/10 A kérdező kommentje:

4, igen a családunkban van alkoholista, ezért is ijedtem meg.

5, igen, egyertelműen alkoholista lettem amiért 10 alkalommal fogyasztottam vele alkoholt. Elkaptad a kérdés lényegét!:)

Ő az elmúlt 3 hét beszámolói szerint heti 5-6 nap talál rá lehetőséget, hogy iszogasson, erre irányult a kérdés.

6, nála abszolút nem látom, hogy szétcsapná magát, sosem láttam részegen, spiccesen is csak 1x. 1-2 sör egy este, vagy 1 üveg bor kettesben nem nagy mennyiség, inkább az "fúr", hogy miért van rá ilyen gyakran szüksége. Talán unatkozik, vagy így könnyebben oldódik, vagy mondhatni önjutalmazás nap végén meginni valamit és lelazítani? Nem látom (még), hogy negatívan hatna rá, de talán van lelki oka, amiért gyakran iszogat.

2021. júl. 10. 11:35
 8/10 anonim ***** válasza:

lehet nyári szabin van, és a nyarat szereti kihasználni..

Persze sok mindenkinek nem fér bele ez, de nem vagyunk egyformák.

2021. júl. 10. 11:59
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem a szabadságát tölti, dolgozik:)
2021. júl. 10. 13:42
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, ha nem is csapja magát szét, valamennyire függ tőle, ha így akar lelazulni vagy magát jutalmazni. Ha unalomból iszik, az még rosszabb. Mert ez el is fajulhat. Nem azt mondom, hogy nála is ez lesz, nem ismerem. De nem is a mennyiséggel van itt a baj, hanem, hogy ez a módja.
2021. júl. 12. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!