Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az mennyire tekintheto onzosegnek, ha egy 36 eves nem akar gyereket a parjaval mert nincs meg ra az anyagi fedezet (fejenkent 200-300 kozotti netto diplomaskent)?
Mi is a kérdésben említett fizetéssel rendelkezünk mindketten a párommal. Bár mi egyéb okokból nem akarunk gyereket, a pénz is egy nyomós okunk lenne. Eleve még egy saját tulajdonú otthon is csak elérhetetlen álom számunkra, nem még hogy egy gyerekre millióink legyenek az évek során. :D Értem én hogy tudnánk kenyeret meg szalámit rakni elé az asztalra, de nekem ez bőven nem elég, pl. meg lehet nézni az elmúlt egy évet, hány család került anyagilag a csőd szélére, mert csak az egyik szülő tud dolgozni.... 200-300 nettóból eltartani 3-4 ember szuper lehet, pláne albérletben és/vagy hitellel a nyakban...
Nem mindenki vágyik létbizonytalanságra.
19. De vidéken pont, hogy kevesebből is meg lehet élni, mint Budapesten. Vidéken alacsonyabbak az ingatlanárak és rengeteg szolgáltatás is olcsóbb. Ami Budapesten nettó 500 ezer fizetés, az vidéken nettó 350-400 ezerrel egyenlő az árszínvonal különbsége miatt.
Tehát a kérdezőéknél sem mindegy, hogy Pesten vagy vidéken nem szülnek ketten nettó 400-600 ezerre. Vidéken ugyanaz a pénz amiket írtam azok miatt többet ér.
Ez aranyos, de vidéken is maximum azok a helyek olcsóbbak, ahol nincs munka és a legközelebbi nagyváros is messze van.
16! Nagyon gyerek vagy, ha azt hiszed ez tényleg így működik, hogy "keresünk egy jobban fizető állást", látom az a triviális magyarázat, hogy
ad1. konkrétan örülhet az ember, ha ez a helye megvan vagy
ad2. a másik munkahely még ennyit sem fizetne
nem jut eszedbe.
Őrült módon álomvilágban -vagy ahogy írták is- Pesten élhetsz, ha azt hiszed, ez így megy, hogy "Hopp keresek egy másik jobban fizető állást" elmondom neked, hogy például ha én felmondanék a mostani helyemen, akkor konkrétan nem lenne állásom, pont ennyi, mert a környéken ilyen végzettséggel csak itt lehet dolgozni! A legközelebbi munkahely ilyen 100km-re van, és nem is fizet jobban. Akkor miről beszélünk?
17! A pestieknek, akik mondjuk olyan speciális szaktudás birtokában vannak, amire sok helyen van igény valóban szájukba repült a sült galamb, mint látod nekünk a többségnek meg a valóság jut.
Fene tudja, Komárom-Esztergom megye szélén élek egy faluban, nálunk nagyon drágák az ingatlanok... de megnéztem a hozzám legközelebbi kisvárost, ott nagyobb a kínálat mint a faluban: a létező legolcsóbb meghirdetett ingatlan egy felújítandó (lepukkant) 34 négyzetméteres garzon 20millióért, ezt nem érzem igazán olcsóbbnak Budapestnél, lepukkant külvárosi egyszobást ott is találnék ennyiért szerintem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!