Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Van más is, akinek a barátnője...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van más is, akinek a barátnője jelentősen hízik mostanában? Ti hogy fogadjátok?

Figyelt kérdés

A barátnőm 166 cm-hez 68-70 kiló volt sokáig, szép telt alakja volt. Néhány hónapja elkezdett látványosan hízni, nem tudom, mennyi jöhetett fel, de szerintem 6-8 kiló legalább. Nem vészes a helyzet, de kicsit néha már zavar kinézetre, érintésre. Hetente találkozunk, nem tudom, mitől kezdett ennyire hízni, nem hoztam szóba, és igyekszem nem látványosan észrevenni. Ti voltatok/vagytok ilyen helyzetben? Szabad-e, kell-e beszélni erről vele?

21/F

2021. máj. 6. 17:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
10: azért nem mindenki dolgozza fel ilyen könnyen, hogy megváltozott az életvitele, életritmusa, és a depresszió pl. elég nagy úr tud lenni. Mondom ezt úgy, hogy én speciel a karantén alatt fogytam 20 kilót. De voltam már olyan depressziós, hogy az ágyból nem tudtam felkelni - addig is el kell jutni pl. ilyenkor, hogy az ember felismerje egyáltalán, hogy min tudna változtatni, hogy el kell menni szakemberhez. De persze egyszerű ráfogni, hogy "zabál, és nincs akaratereje, kifogásai vannak, oszt cső" ahelyett, hogy belegondoljunk a másik helyzetébe.
2021. máj. 6. 19:38
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
#11 én is voltam már depressziós, motiválatlan, ahogy mindenki. De én nem engedtem, hogy eluralkodjon rajtam. Mások meg szeretnek önsajnálatban fürdeni. Az ilyeneket nem tudom sajnálni, ha magukon nem tudnak segíteni, akkor menjenek pszichológushoz.
2021. máj. 6. 19:42
 13/21 anonim ***** válasza:
82%

12: de pl. azt sem tudhatod, hogy jelenleg éppen van-e pszichológusnál, vagy éppen hol van azon az úton, hogy felismerje, hogy gond van.

Sőt mondok mást is. Nekem pl. PCOS-em van. 2 évbe telt, mire sikerült rájönni, hogy miért hízom rapszodikusan és aránytalanul. Aki kívülről nézett, azt hitte, hogy nincs akaraterőm, zabálok stb - közben meg elmentem 5 orvoshoz, hogy kiderítsem, hogy mégis mi a kiskutyaf...a van, mert nem nagyon változott meg annyira sem az életstílusom, sem a táplálkozás, hogy indokolt lett volna. Aztán végre egy normális nőgyógyász rájött, hogy mi a helyzet, és kaptam gyógyszert a betegségemre, kiderült, hogy milyen típusú speciális étrendet kell követnem ahhoz, hogy fogyjak. De ez egy folyamat, nem az van, hogy "na jó, akkor ha most nem kezdi el, akkor egy igénytelen tuskóparaszt". Az empátia azért nem kellene, hogy luxus legyen.

2021. máj. 6. 19:47
 14/21 anonim ***** válasza:
16%
Erre mondják nézd meg az anyát vedd el a lányát. Valószínű ilyen alkat. Lehet a karanténban nincs jobb dolga mint enni, főzni, sütni. Mondd meg neki,hogy zavar de finoman, kezdjen el sportolni és életmódot váltani. Fogamzásgátlót szed? Attól is jól meghíznak.
2021. máj. 6. 20:01
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én híztam valamennyit a karantén alatt, de ebben egy kis - sőt nem is kis - depresszív hangulat is befigyelt, ugyanis két közeli családtagomat is elvesztettem, alig egy hónap különbséggel. A folyamatos home office, bezártság csak rátett egy lapáttal és igen, az evésbe menekültem, mert a csoki, süti jólesett, akkor egy percre boldog lettem. Aztán rájöttem, hgoy ez így nem mehet tovább. A férjem nem szólt, nem is említette és nem is mutatta hogy már nem tetszem neki, de magamnak nem tetszettem már. Annyira nem volt vészes a hízás, tehát nem úgy kell elképzelni hogy ruhaméreteket változtam, mert nem, egyszerűen csak éreztem, láttam hogy már nem oké; a hasamon és a csípőmön lett felesleg. Most ismét próbálok edzeni, vettem itthonra edzőcuccokat ésaz étkezésre is jobban odafigyelek. Először lelileg kellett helyrejönnöm, feldolgoznom a történteket, hogy a testemmel is foglalkozni tudjak. Beszélj a barátnőddel, mert elképzelhető, hgoy valamilyen lelki válságban van. Nyilván, lehet nem ez az oka, lehet csak ellustult és eszik össze-vissza, de beszélni mindenképp érdemes lenne vele.
2021. máj. 6. 20:10
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Yes, barátnőm is 52-ről 61 lett. De ő próbál tenni ellene.
2021. máj. 7. 05:42
 17/21 anonim ***** válasza:
48%

Luxus,luxus...

Duma a karantén, én elhízott állapotomban voltam 168/70kiló a karantén előtt, aztán most végre volt időm sokat edzeni, kalóriát számolgatni stb.

És tessék vissza is fogytam a normál súlyomra, 168/58.

Méghogy a karantén hízlal, inkább az hízlal, ha nincs idő egészsegesen főzni, sportolni, odafigyelni magunkra.

2021. máj. 7. 08:50
 18/21 anonim ***** válasza:

A karantén alatt én is fogytam a mentális problémáim miatt, de ez pszichés szempontból ugyanolyan rossz állapot, mintha híztam volna. Soha életemben nem voltam még ilyen vékony, mindig is husisabb voltam, és egy csomóan jönnek a baromsággal, hogy milyen szépen lefogytam, meg csinos vagyok, holott csak jobban kiütközik a betegségem és némileg elvesztettem a kontrollt, ja hát ez aztán krvára megérte, hogy fogytam. A legtöbb ember csak a felszínnel foglalkozik és az ilyenekkel beszélni se nagyon lehet, a többi aki ismer, az normálisan reagál, nem az alakommal van elfoglalva szerencsére, ugyanez igaz a hízásra.

A kiváltó ok a lényeg, hogy miért hízik a barátnőd, esetleg mentálisan vannak gondok, hormonálisan, vagy csak tényleg nem veszi észre mennyit eszik nap közben, mert túl sokat van otthon, bármi lehet. Beszélgetni kell vele, kedvesnek lenni, hogy kiderüljön mi a baj.

A legértelmesebb válasz itt szerintem a 2-es, azt fogadd meg.

2021. máj. 7. 10:02
 19/21 anonim ***** válasza:
25%
#13 Azért ha valaki indokolatlanul hízik, nincs sok opció, ami okozhatja, 90%-ban vagy pajzsmirigy, vagy PCOS. Nem tudom, erre hogy nem lehetett rájönni 2 évig, ha csak rákeresek Google-ben az “indokolatlan hízásra”, kapásból ezt a kettő okot dobja fel. Nekem is volt PCOS-em, de én a másik véglet vagyok, aki nem tud hízni. Na ezt sokkal nehezebb kideríteni, hogy mi okozhatja, a pajzsmirigytől kezdve a bélrendszeri betegségeken(ami lehet ezerféle, gyomor/hasnyálmirigy/bélrendszer stb) át a hormonális problémákig bármi lehet. A mai napig nem is tudom számos vizsgálat után, hogy mi okozza. De már el is engedtem, járok edzeni és izmot növesztek :D Pedig én is nyafoghatnék, hogy “jaj dehát a hormonok miatt vagyok ilyen, nincs mit tenni”. De, mindig van mit tenni.
2021. máj. 7. 10:16
 20/21 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy nagyon értesz hozzá, csak az internetről van bármi fogalmad a betegségről.

A pcos egyéni mindenkinél, azért is lehet hízni, ha túl keveset eszel, ha túl sokat, ha nem hagytál el valamit az étrendedből, ami szintén akadályozhatja a felszívódást (pl. tej), vagy ha olyat hagytál el, ami kell a szervezetednek. Ha túl sokat, vagy túl keveset edzzel, akkor is hízol. Arról nem beszélve, hogy az orvos csak annyit mond, hogy "tessék edzeni és diétázni", a dietetikus dettó ezt hajtogatja, mire a végén alig eszel, túl is edzed magad és hízol, amire azt mondják, hogy biztos csak sumákolsz, rengeteg "szakember" baromira nem is ért hozzá. Ezeket a köröket pedig nem 5 perc alatt fogod megtenni, míg kiderül mi a jó. Meg persze a fogamzásgátlót azt nagyon tudnak ajánlani, de normális megoldást csak nagyon kevesen. Nekem az olyan "pco diéta" nem vált be, amivel tele van a net, se amit a dietetikus hadovált.

Amúgy mellesleg, amíg nem tűnnek el a ciszták a petefészkedből és nem javulnak az értékeid, akkor szarul csinálsz valamit, ebbe a túledzés is beletartozhat. Mellesleg a betegségnek vannak fokozatai, nem mindegy, hogy kinek milyen mértékben alakult ki, milyen társbetegségek vannak, amiket az orvos elbagatellizál. Nekem a pajzsmirigy alulműködést sikerült például elnézniük és jóval később derült ki, hiába jártam orvoshoz.

Mi lenne, ha nem okoskodnál másokról, ha amúgy nulla tapasztalatod van és látszik mennyire nem értesz hozzá.

Nekem évekbe telt helyrehozni az egészségemet a sok felesleges kör miatt, mostanra cisztáim sincsenek.

Van akinek egyszerűbb kezelni, van akinek meg nehezebb, nem csak a te valóságod létezik.

2021. máj. 7. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!