Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az élethelyzetben ti mit tennétek a helyemben?
Esetleg veszel egy telket és valami olcsó házat felhúztok családdal vagy barátokkal vagy valami.
Amúgy ne legyél ennyire a mainstream hatása alatt , hogy van pár vélemény formáló akik szerint nem maradhatsz az első partnereddel.
A párod mennyi idős? Gondolom, hogy ő fiatalabb nálad. Eddig hol laktatok? Ha a szülőkkel, akkor én simán bevállalnám még 1-2 évig.
Amúgy a babaváró 10 millió, és ha 90 nappal a hitel előtt veszed fel, akkor 10 millió önerőnek számít. Egy külvárosi 24-30 milliós panel törlesztője valószínűleg nem több, mint az albérlet.
A prioritásokat kell tisztázni.
Nálam eleve ki lenne zárva egy olyan nő, aki nem akar gyereket.
Arról természetesen lehet beszélni, hogy milyen körülményeket szeretnénk megteremteni gyerekvállalás előtt, de ha nem vagy nem teljesen sikerül megteremteni, legalább egy gyereket mindenképpen vállaljunk. Én ebből indulnék ki, és minden mást ennek rendelnék alá.
"külföld szóba se jöhet mert nem vagyok annyira talpra esett"
Ha ezen múlna, hogy saját lakásunk legyen, én kilépnék a komfortzónámból. Ha meg a saját lakáson múlna, hogy gyerekünk legyen, akkor pláne.
De adott esetben a szülőkkel való együttélést, és emiatt az összeköltözés későbbre halasztását is jobb megoldásnak tartanám, mint lemondani a gyerekről.
De ez én vagyok, ezek az én prioritásaim.
Neked azt kell végiggondolnod, mik a tieid.
Ha az a prioritás, hogy soha ne kelljen kilépned a komfortzónádból, akkor nagyon sivár életed lesz.
Azon tényleg érdemes elgondolkodni, hogy milyen éket ver közétek az, ha az egyikőtök akar gyereket, a másik nem.
A gyerek+lakás viszont adja magát, szerintem érdemes kihasználni a babavárót, amíg van. És ahogy írták korábban, önerőnek számít, szóval ez megoldás lehet a helyzetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!