Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is pasi is "herélve" érzi, ha egy csaj szájából elhangzik az "aranyos vagy"?
Másoknak is kellemetlen ezt a bűvös "barátzónás" mondat, még úgy is, ha eszébe se jutna rámozdulni az egyébként csinos csajra?
Nem nyavalyogni jöttem, nem ezen múlik az önértékelésem, csak kíváncsi csak a véleményekre.
Csak volt egy konkrét szitu, és annak kapcsán gondolkodtam el. Egy társasház közös kapubejárójánál történt
Épp érkeztem haza a hétfői bevásárlásból, leállítottam a kocsimat és mennék fel a lakásomba, amikor látom, hogy a felsőszomszéd pont jön haza a kocsijával. Gondoltam, csak nem leszek bunkó, még súlyos szatyrokkal is odaballagtam, és kinyitottam neki a kaput. Erre mondja, hogy "aranyos vagy"...
Mondjuk egy "de rendes vagy" v egy "köszi" is megfelelt volna. De ettől az "aranyos vagy"-tól egyszerűen feláll a szőr a hátamon...
Hozzáteszem, hogy egyedülálló vagyok és a hölgytől - noha csinos 2 gyermekes, nálam fiatalabb Anyuka - még véletlenül sem akarok semmit.
Inkább ez a "férfi-egó"-ról szól. Mi nem aranyos kis plüssfigurák akarunk lenni, hanem jobban örülünk a "segítőkész", "figyelmes" jelzőknek. Mondjuk én nyugodtan alszom, csak elgondolkodtam.
Soha nem értettem, hogy mi a baja a férfiaknak az aranyos szóval. Semmivel sem jelent mást mint a kedves, a rendes vagy a cuki.
Ez pedig nem negatív. Ösztön szinten pont hogy jót jelent, egyszerűen annak kifejezése, hogy nem érzi magát fenyegetve tőled. És ez egyébként a férfiaknak is hasznos, mert olyannal eszük ágában sincs a nőknek kapcsolatba lépni aki nem mutatja, hogy lehet akármilyen férfias, erős, szuperhím azért a női nemmel szemben képes finom viselkedésre.
Én sose vettem férfiatlannak.
Ha felajánlom a segítségem, vagy tanácsot adok, esetleg lelki támaszt, sokszor kapom, hogy "köszönöm aranyos/kedves vagy".
#4 vagy inkább, ha azt mondta volna neked, hogy "AHHH egy igazi macho!" vagy "micsoda alpha male!" :DD
Figyelj, lány vagyok és elhiszem, hogy titeket zavar az aranyosozás, de ez a szimpátia legtisztább jele nálunk, és nem a lekicsinylésé.
Én mondjuk nem ezt, hanem a cuki szót szoktam használni. Ha belezúgtam valakibe, akkor ő nekem onnantól cuki, édibédi, imádnivaló stb. De ezeket a gáz jelzőket csak magamban használom az illetőre, nem mondom neki, nehogy lehányjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!