Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Különböző etnikumú/vallású...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Különböző etnikumú/vallású párok, a pár melyik tagja vette fel inkább a másik kultúráját?

Figyelt kérdés

Ilyen párokból szinte kizárólag olyat láttam, ahol a nő alkalmazkodott a párjához, a férfi pedig megtarthatta a saját identitását.

Nyilván létezik a világon olyan, ahol a férfi alkalmazkodik, és első sorban erre lennék kíváncsi (bár ha a fordítottja igaz rátok, azt is nyogodtan leirhatjátok)

Köszi!

2021. febr. 27. 20:45
 1/1 anonim ***** válasza:

Nekem kapásból öt pár is eszembe jutott, akik között etnikai különbség van, és a férfi költözött a nő országába, illetve a 4-ből 1 pár elég régóta egy harmadik országban él. Közülük két olyan pár van, akiknek az életébe valamennyire jobban beleláttam, a férj mindkettőben folyékonyan beszél magyarul, az egyiküket nagyon érdekli a magyar irodalom, teljesen képben van vele, Petőfit idéz, stb.; a másikuk szinte jobban fogalmaz magyarul, mint sok anyanyelvi, ő kulturális antropológiával foglalkozik, és Magyarország így szakmailag is elég közel áll hozzá.

Vallással kapcsolatban: Nagymamám református, Nagypapám katolikus volt, és református templomba jártak. Unokatesóim apja református, az anyjuk evangélikus, és ők evangélikusok lettek (mondjuk tudtommal sosem voltak rendszeres templombajárók).

Szerintem valamilyen szinten attól is függ, hogy kinek a kultúrájában érzitek magatokat otthonosabban, vagy hogyan praktikusabb. Ha te pl. élsz-halsz a japán kultúráért, és lesz egy japán párod, akkor nyilván nem fogod húzni a szád, ha alkalmazkodnod kell hozzá. Vagy ha pl. lesz egy párod egy olyan országból, ami Magyarországnál sokkal durvább politikai helyzetben van, és itt szabadnak érzi magát, lehet, hogy örömmel fog majd az itteni élettel azonosulni. Vagy ha pl. van egy angol párod, és eldöntitek, hogy Angliában fogtok élni, akkor praktikusabb lesz a "helyi" dolgokhoz alkalmazkodni. Illetve ha valaki olyan jellem, hogy imád nyelveket tanulni és új kultúrákkal megismerni, hát naná, hogy ezt a párjával kapcsolatban is megteszi. :)

A vallás kicsit más téma szerintem, mert az választás kérdése, és általában aki gyakorolja a vallását, annak van megalapozott válasza arra, hogy miért pont azt, lehet, hogy nem feltétlenül sikerül teljesen összehangolni, hanem inkább az "élni és élni hagyni" érv érvényesül.

2021. febr. 28. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!