Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek orvos és egy alacsonyabb rangú egészségügyi dolgozó között alakulhat ki komolyabb kapcsolat?
Egy orvos és például egy ápolónő/dietetikus/egészségügyi ellenőr vagy szülésznő között lehet bármi komolyabb? Vagy minden orvos csak egy dolgot akar?
En ápolónak tanulok, és gyakorlaton látom a kórházban, hogy sok orvosnak ottani felesége van, ápolónő, szülésznő vagy bármi más.
Persze nyilván számít az egzisztencia is, én szeptemberben kezdem az egyetemet, valamely eü szakon.
És nem, nem a pénz miatt érdekel ez a téma, csupán néha eljátszok a gondolattal, hogy egy orvos párja, felesége vagyok.
Ahogy olvastam az előző kérdéseket, írták, hogy az ápolók, vagy alacsonyabb rangú eü dolgozók vagy nem kívánatosak, vagy éppen már az 50-60-at súrolják, ezért nem foglalkoznak velük az orvosok.
Én 22 vagyok, picit magas, átlag testalkatú, és nem, nem k...a, nem ezért tettem fel ezt a kérdést.
Honnét kéne tudnom ? Orvosira járok , nem tanárira😂 Én öt éves képzésre emlékeztem....
Ez a megjegyzés téged minősít , nem engem . Meg az előző kommented is, hogy egy tanár végzettséget magasabbra tartasz, mint egy ápolóit. Tudod, hogy mekkora felelőssége van egy diplomás ápolónak? Ehhez képest egy tanárnak nem túl sok .
A tanár fogja a hülyegyereked tanítani, nem egy ápoló. Szerintem ez mindegy egyébként a kérdés szempontjából. :)
Az ápoló kérdezőnek presztizs kell, de ő maga nem tud tenni érte, cserébe más végzettségű embereket lenéz, akiknek több munkájuk van a diplomájukban, mint neki. Sok szerencsét a dokiknak hozzá, egy élmény lehet vele az élet. :)
A diplomás ápoló pedig gyógyszerel, infúziót szerel és köt be , viszi az osztályt, teljesíti az orvos/beteg/hozzátartozó kéréseit, papírmunkázik. Ja és ott van akár egy műtét előtt/után veled, támogat egy kemo alatt és fogja egy haldokló kezét az utolsó pillanatban is, mert a kedves családnak erre nincs ideje. De tényleg “csak” ennyit csinál .:)
Mindenkinek van elképzelése, hogy milyen part szeretne magának. Én pl.nem orvost képzeltem el, hanem egy szabadabb munkarenddel bíró párt. Ha a kérdező orvost szeretne , akkor keressen magának .
Nem tudom hogy jött le bárkinek a válaszomból az, hogy lenézem az ápolókat, egy szóval nem írtam ilyet. Az, hogy én tanár vagyok, egy tényközkés, ennyi. Nem tudom miért zavar ez bárkit, vagy miért tűnök ettől beképzeltnek. A válaszomat az orvos ismerősökkel való beszélgetésekre építettem, nem a kisujjamból szoptam, ezek az ő gondolataik. Talán jobb lenne ha egy random vadidegen kommentelő szidalmazása helyett a feltett kérdésre válaszolnátok, tudtommal ennek az oldalnak ez a rendeltetése.
Első voltam.
Szivem az 1. és a 17. válaszban te hol látsz ilyet? (Ezeket írtam én, a többiért nem vállalok felelősséget) Egyáltalán nem ez volt a mondanivaló, itt kettőnk közül te voltál az, aki az én szakmámat lenézte, én mi rosszat írtam az ápoló szakmáról? Magyarázd el mert tényleg nem értem miféle mondanivalót érzékeltél és melyik mondatból a válaszomban.
Egyébként van rálátásom az ápoló szakmára, a nagynéném is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!