Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Történt már hasonló valakivel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Történt már hasonló valakivel, illetve ez jót jelent?

Figyelt kérdés
Tiszteletem mindenkinek. Próbálok rövid lenni. Megismerkedtem egy lánnyal nemrégiben tök spontán. Na már most olyan helyzet állt elő, hogy már az első pillanattól fogva úgy érzem, mintha már 1-2 éve ismerném, és ő is mondta nekem, hogy pontosan ugyan így érez. Szinte a legelső pillanattól megnyílunk egymásnak, mélységes beszélgetések vannak, tök természetesnek veszem Őt a kéthetes ismertség ellenére. Bár nem vagyunk együtt, de néha adunk egymásnak csak úgy puszit, vagy megérintjük a másik kezét mert az olyan jó. Ha nincs ott velem és nem tudja semmi lekötni a figyelmemet elég erősen, akkor egyből rá gondolok és hiányzik. Kérdeztem tőle a minap, hogy szerinte ugyan azt érezzük-e, erre Ő igennel felelt. Szerintetek ebből remek párkapcsolat lenne, vagy Ő az úgymond igazi? Nekem még sosem volt ilyen ember az életemben pedig 29 vagyok. Olyan, mintha már évek óta együtt lennék, de mégis új minden. :) Előre is köszönöm. Ezzel kapcsolatos tapasztalatok is jöhetnek.

2021. jan. 26. 12:48
 1/8 A kérdező kommentje:
Annyit hozzátennék, hogy nem vagyok az az egyből kapcsolatba ugró fajta, inkább óvatos vagyok és megvizsgálom, hogy tutira működne-e a dolog hosszútávon, mert 29 évesen nem akarok zsákbamacskát. Egyébként az életszemléletünk, meg amit akarunk/elvárunk a másik nemtől az is megegyezik. Picit már-már ijesztő a szitu. Lát valamit a lelkünk vagy az agyunk amit mi tudatosan nem? ezért az érzés, hogy basszus mintha már ismerném régen.
2021. jan. 26. 12:58
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
Ezek akkor alakulnak ki, amikor két ember nagyon hasonló körülmények között nőtt fel (hasonló személyiségű szülők, hasonló életút). Az ember szereti azt, amit ismer, komfortosan mozog benne, és mivel az ő eddigi élete, életstílusa, életszemlélete stb. hasonlít a tiédre, tehát ismered, így nagyon gyorsan, könnyen és jól kijöttök egymással.
2021. jan. 26. 13:01
 3/8 A kérdező kommentje:
Teljesen más körülmények között nőttünk fel... :)
2021. jan. 26. 13:06
 4/8 anonim ***** válasza:

El fog múlni, amint jobban megismeritek egyást.

Nagyon vigyázz ezzel a túlidealizálással!

2021. jan. 26. 13:40
 5/8 anonim ***** válasza:

A jó kapcsolatok akár így is kezdődhetnek.

Az a tapasztalatom,hogy néhány év után ugyanúgy megfakul,ha nincs meg mindkét emberben az igyekezet,hogy életben tartsák.

Szerintem csak örülj és élvezd,hogy találtál valakit,akivel megvan az összhang és törekedjetek arra,hogy minél tovább tartson!

2021. jan. 26. 13:42
 6/8 A kérdező kommentje:
4. válaszoló ezt miből gondolod?
2021. jan. 26. 13:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen ennyiből nem tudhatod, hogy ő lesz-e a az igazi, de azt semmiből sem tudhatod teljesen biztosan. Viszont ha vele nem adnál esélyt se a kapcsolatra, mert mi van ha nem működik, akkor kinek adnál esélyt? Mert ahogy olvastam nem csak ez a "mintha rég óta ismerném, nagyon egy hullámhosszon vagyunk" érzés van meg, hanem a céljaitok, elvárásaitok, világnézetetek, stb. is hasonló. Semmi sem biztos, így nem is lehet teljesen biztosra játszani, de ha már ennyi minden passzol és működik, akkor jó alapokra épülne a kapcsolat, a többi meg idővel elválik. Én mindenképp adnék esélyt neki, ha nem is most azonnal, de ha maradtok jó barátok egy ideig és úgy alakulna a helyzet, hogy kapcsolattá válna ez a barátság, akkor én nem állnék ellen neki.

Egyébként a konkrét kérdésedre is válaszolva: éreztem már így magam, eddig kétszer. Egyszer azzal, akivel most is együtt vagyunk, két éve. Amikor megismerkedtünk szinte rögtön nagyon jó barátok lettünk és 2 évig olyan közeli barátok voltunk, amilyen egyikünknek sem volt előtte. Én akkor még nem vonzódtam hozzá fizikailag, de akkoriban nem voltam a legjobb mentális állapotban és kapcsolatban sem nagyon tudtam elképzelni magam. Aztán amikor jobban lettem ez megváltozott, meg a két év alatt ő is sokat változott és összejöttünk. Tartottam tőle, hogy nem fog működni, vagy hogy elveszítem ezzel a legjobb barátomat, de ha a szív valamit akar és helyesnek érez a kétségek nem tarthatják vissza. Nem mondom, hogy attól, hogy nagyon jól ismersz valakit, nagyon egy húron pendültök és minden egyezik, aminek "kell", akkor minden tökéletes lesz örökké. Minden kapcsolatért kell tenni, hogy jól működjön, még az ilyeneknél is.

Összességében szerintem ez, ami köztetek van nagyon jó alap lehet egy hosszútávú, stabil kapcsolathoz, de arra az alapra ugyanúgy fel kell építeni a kapcsolatot és ugyanúgy karban kell tartani, mint más esetben, csak kisebb eséllyel omlik össze idővel.

2021. jan. 26. 16:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, igazán hasznos volt. :)
2021. jan. 26. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!