Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondják hogy van fiú és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondják hogy van fiú és lány sperma, ha a gyerek neme a fogantatás pillanatában dől el véletlenszerűen?

Figyelt kérdés
2010. aug. 12. 08:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor dől el, csak az nem mindegy, hogy Y (fiú) vagy X ( lány) kromoszómát tartalmaz-e a hímivarsejt, ami megtermékenyíti a petesejtet. Hát ezért mondják: Y-os a "fiú", X-es a "lány" spermium.
2010. aug. 12. 08:49
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy fiú gyermek legyen Y kromoszóma kell.

Az anyának (nőknek) csak X kromoszómájú a petesejtjük.

XX = lány

XY = fiú

2010. aug. 12. 09:06
 3/15 anonim ***** válasza:
ezt nem értem!!!!!
2010. aug. 12. 09:19
 4/15 anonim ***** válasza:

Pedig nagyon egyszerű. Magyarázzam el újra?

A nő petesejtje X kromoszómájú

A férfi hímivarsejtjei pedig ez is-az is ( X-is, Y-is)

Ahhoz, hogy fiú gyermek foganhasson Y és X kromoszóma szükséges. Mivel az anyáé adott, csak a hímivarsejt a döntő. Tehát ha a hímivarsejt ami megtermékenyíti a petesejtet Y lesz akkor fiú gyermek születik, ha pedig X akkor lány.

2010. aug. 12. 09:25
 5/15 anonim ***** válasza:

Nem jártatok biológia órára? :D

A petesejt mindig X kromoszómát tartalmaz. A hímivarsejt pedig vagy Y-t vagy X-et. Tehát ha Y-os hímivarsejt jut be a petesejtbe, akkor fiú lesz a gyermek, ha X-es, akkor lány, ilyen egyszerű.

2010. aug. 12. 09:28
 6/15 anonim ***** válasza:
56%

A nőknél csak X kromoszóma van... Ergó, nő=XX

A férfi hímivarsejtjeiben megtalálható X (nő spermium) kromoszóma, illetve Y (férfi hímivarsejt) kromoszóma. Így, a férfi XY.

Namármost, ha a Nő petesejtje (X) találkozik egy "nő hímivarsejttel"(X), akkor nő lesz a gyerek, azaz XX.

Ha ugyanez lesz, csak férfiba (Y), akkor XY.

Röviden ennyi :))

Így, a nő XX, a férfi XY.

Remélem érthető lett :))

2010. aug. 12. 09:28
 7/15 anonim ***** válasza:
:D Jó, gyerekek. Nem kell ugyanazt leírnunk százszor :D ha megérti jó, ha nem, nem. ez van :D
2010. aug. 12. 09:32
 8/15 A kérdező kommentje:
Az XX és Xy-t azt tudom, de a kérdésre...
2010. aug. 12. 16:29
 9/15 A kérdező kommentje:
Értem.
2010. aug. 12. 16:30
 10/15 anonim ***** válasza:

Ezt örömmel olvasom... :)

Sztem feladta... :D

2010. aug. 12. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!